Kurkistuskurssilla pääsee maksutta tutustumaan opintoihin

Kuvassa tietokone ja muistiinpanovälineet.

Hu­ma­kin avoin am­mat­ti­kor­kea­kou­lun kurkistuskursseilla opiskelija saa mahdollisuuden tutustua korkeakoulutukseen, eri aloihin ja opintojen edellyttämiin valmiuksiin. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia.

Kurkistuskurssit ovat osoittautuneet suosituiksi tavoiksi tutustua Humakin koulutuksiin ja opiskeluun verkossa. Opintoihin on ilmoittautunut jo lähes 500 opiskelijaa. Mukaan mahtuu edelleen, koska osallistujamäärää ei ole rajattu.

Kurkistuskurssit soveltuvat kaikille

Koulutussuunnittelija Johanna Henriksson kertoo, että opinnot soveltuvat erityisesti toisen asteen opiskelijoille, jotka haluavat tutustua korkeakouluopintoihin jo lukio- tai ammatillisen koulutuksen opintojen aikana.

“Humakin kurkistuskursseille ovat tervetulleita kaikki Humakin opinnoista kiinnostuneet ikään ja taustaan katsomatta.”

Kurkistuskurssit toteutetaan verkossa, joten opintoja voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta.

Mikäli opiskelija myöhemmin aloittaa tutkinto-opiskelijana Humakissa, hyväksiluetaan opinnot joko sisältöopintoihin tai vapaasti valittaviin opintoihin.


Koulutussuunnittelija Johanna Henriksson on kehittänyt jo vuosia avoimen AMK:n tarjontaa ja palveluita Humakissa.

Opintoja on tarjolla kaikista AMK-tutkinnoista

Kurkistuskursseja on tarjolla tällä hetkellä Humakin kaikista AMK-tutkinnoista, mutta ei vielä kaikista tutkintojen sisältömuodoista. Humakin tutkintoja ovat Kulttuurituottaja (AMK), Yhteisöpedagogi (AMK), Tulkki (AMK) viittomakielen tulkkaus ja Tulkki (AMK), puhevammaisten tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus.

Johanna katsoo toiveikkaasti tulevaisuuteen.

“Nähtäväksi jää, saadaanko myös Yhteisöpedagogi (AMK) työyhteisön kehittäjä -tutkinnosta ja Yhteisöpedagogi (AMK):n englanninkielisestä seikkailukasvatuksen tutkinnosta vastaavat kurkistukset.”

Kurkistusopintoja on ollut tarjolla jo pari vuotta

Keväällä 2018 lukiolain uudistuksen myötä lukiot velvoitettiin yhteistyöhön korkeakoulujen kanssa.

Kurkistusopinnot ovat herättäneet kiinnostusta niin toisen asteen oppilaitosten opinto-ohjaajien kuin ihan tavallisten ”ei vielä minkään oppilaitoksen tai korkeakoulun” -opiskelijoiden keskuudessa.

Tutustuminen alaan suppeankin kurssin muodossa voi helpottaa korkea-asteen opintojen valintaa ja antaa tietoja, mitä korkeakouluopiskelu vaatii.

“Tämä on suotuisaa niin opiskelijalle kuin korkeakoulullekin. Saamme motivoituneempia opiskelijoita, jotka suorittavat opintonsa todennäköisemmin loppuun eikä opiskelijalle tule turhia opiskeluvuosia”, kertoo Johanna.

Kurkistuskurssi-idea ei sinänsä ole uutta Humakissa. Jo vuosia Humak on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi itäsuomalaisen lukion kanssa Otetta suomalaiseen viittomakieleen 2 op -kurssilla.

Kurkistuskurssit lukuvuonna 2019-2020

Lukuvuonna tarjottavat maksuttomat kurkistuskurssit ovat osia AMK-tutkinnoista. Alla olevista linkeistä pääset lukemaan lisää eri koulutusten kursseista.

Opintoihin ehtii ilmoittautumaan 24.5.2020 asti

Kurkistuskursseille ehtii mukaan 24.5.2020 asti. Ilmoittautuminen tehdään verkkokaupassamme.

Linkki Ilmoittautumislomakkeelle

Opiskelija voi valita yhden tai useampia kurkistuskursseja.

Opintojen suorittamisaikaa on 31.7.2020 asti.

Tutustu myös: Kurkistuskurssi-esite