Future labs
Humakin koordinoiman Future Labs hankkeen toinen eurooppalaista nuorisotyötä käsittelevä podcast on julkaistu. Toisessa Talking Youthwork -podcastissa Rui Branco ja Anita Silva keskustelevat Nerijus Kriaucianasin kanssa digitaalisesta nuorisotyöstä ja nuorisotyöntekijöiden koulutuksesta. Kriaucianas kouluttaa nuorisotyöntekijöitä kaikkialla Euroopassa digitaalisten työkalujen käytöstä nuorisotyössä.

Podcast on ladattavissa tässä osoitteessa

Tämän podcastin sekä edellisen avausjakson voit ladata hankkeen verkkosivuilta. Tässä uutisessa käsitelty podcast löytyy osoitteessa:http://futurelabs.humak.fi/talking-youthwork-podcast-nerijus-kriauciunas/

Podcastissa keskustellaan ensin Nerijuksen taustasta nuorisotyössä ja millainen nuorisotyöntekijä ja kouluttaja hänestä on kokemuksensa kautta kehittynyt. Branco, Silva jaKriaucianas keskustelevat myös innovaation asemasta nuorisotyöstä ja pohtivat, mitkä tekijät estävät nuorisotyötä olemasta enemmän innovatiivisia. Podcastin lopulla Nerijus kertoo kokemuksistaan eri digitaalisista työkaluista, joista hänen mielessään voi olla hyötyä nuorten parissa työskentelyssä. Käsiteltyjä palveluita ovat mm.:

Future Labs kouluttaa ammattilaisia Euroopassa

Future Labs on Humakin koordinoima Eramus+ -rahoitteinen hanke. Sen tavoitteena kehittää digitaalisia nuorisotyön menetelmiä nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja osallisuuden vahvistamiseen. Hankkeen projektipäällikkö, Humakin lehtori Kari Keuru korostaa, että nopeasti digitalisoituvassa maailmassa uusien menetelmien kokeilun ja käyttöönoton on tapahduttava nopeasti tai nuorisotyöntekijät putoavat kelkasta.

-“Uusia palveluita tulee jatkuvasti lisää. Nuoret omaksuvat niiden käytön itsenäisesti ja alkavat tuottaa niihin sisältöä. Valitettavasti nuorten kanssa työskentelevät kasvattajat tulevat koko ajan perässä. Siksi nuorisoalan toimijoiden osaamisen vahvistamiselle on suuri tarve”, Keuru korostaa.

Future Labs -hankkeessa on partnereita kuudesta maasta. Hankkeen tavoitteena on lisätä digitaalisten työkalujen osaalista nuorisotyöntekijöiden parissa. Hanke julkaisee podcasteja, menetelmäoppaan sekä useita osallistujilleen ilmaisia koulutuksia. Koulutuksiin voivat hakea nuorisotyön ammattilaiset hankkeeseen osallistuvista maista. Matkat kohteessa, majoitus ja koulutus ovat ilmaisia. Ilmoitamme koulutuksista suomalaisille nuorisotyöalan ammattilaisille verkkosivuillamme, hankkeen sivuilla, sosiaalisessa mediassa ja LinkedInissä.


Kuva: Hankekumppanit Future Labs -tapaamisessa Hyvärilän nuorisokeskuksessa joulukuussa 2017. Kuva: Jarmo Röksä