Monimuotoinen tulkkaus kuurosokeille Viittomakielinen sisältö

Suomen kuurosokeat ry:n järjestöpäällikkö Heikki Majavan mielestä yhdistyksen vuosikokouksilla on tärkeä sosiaalinen merkitys jäsenistölle. Kokoukset ovat iloinen tapahtuma, koska ympäri Suomea asuvilla jäsenillä on mahdollisuus tavata muualla asuvia ystäviään.

Viikonlopun kokouksessa oli satakunta osallistujaa, joista yhdistyksen jäseniä oli noin puolet. Loput olivat Kuurosokeat ry:n henkilökuntaa tai osallistujien tulkkeja.

Katso tulkkausalanopiskelijoidemme Anniina Paanalan ja Katariina Tolosen tekemä videojuttu (tulkattu/tekstitetty) kokouksesta tämän uutisen pääkuvan alla olevaa käsi —ikonia klikkaamalla.

Jäsenelle on tärkeää olla mukana vaikuttamassa

Vuodesta 1992 toiminnassa mukana ollut ulvilalainen Saini Lepistö kertoo kokouksen parhaimmaksi anniksi ystävien tapaamisen, mutta myös yhdistyksen asioihin vaikuttaminen ja tavoitteista kuuleminen ja niiden asettaminen yehdessä muiden jäsenien kanssa on tärkeää.

– Myös muualla Suomessa tehdystä vapaaehtoistoiminnasta on mielenkiintoista kuulla, Lepistö kertoo.

Uusia mahdollisuuksia tulkkiopiskelijoille

Humakin opetustulkkikeskuksen harjoittelijat Anniina Paanala ja Katariina Tolonen olivat mukana kokouksessa tekemässä siitä videohaastattelun Humakin viestinnän toimeksiannosta. Juttua tehdessään kolmannen vuoden tulkkiopiskelijat pääsivät harjoittelemaan muun muassa kuurosokean jäsenen haastattelua.

Juttujen tekeminen tulkkaamalla on uusi Humakin tarjoama oppimisympäristö tulkkausalan opiskelijoille. Lisäksi sivuillemme on integroitu uudenlainen “Viittomakielelle tulkattu sisältö” -toiminnallisuus, jota klikkaamalla sivun teksi korvautuu tulkatulla videolla. Nappi löytyy uutisen pääkuvan alta.

Viittomakielelle tulkattu sisältö
Verkkosivuillemme ilmestyy vasemmassa kuvassa näkyvä Viittomakielelle tulkattu sisältö -nappi, kun uutisestamme on käännetty versio valmiina. Haluamme tällä tavalla tehdä sivuistamme saavutettavamman ja kehittää uusia toimintamuotoja tulkeillemme.

Humakin yksi viittomakielen ja tulkkausalan osaamisalueista on monimuotoinen tulkkaus kuurosokeille ja siitä tarjotaan säännöllisesti jatkokoulutusmahdollisuuksia jo ammatissa toimiville tulkeillekin.

Lisätietoa Suomen Kuurosokeat Ry:n toiminnasta löydät osoitteesta:  http://www.kuurosokeat.fi/

Tekijät: Humakin opetustulkkikeskuksen harjoittelijat Anniina Paanala ja Katariina Tolonen