#reilustihumak Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Kampanjasivut Lahjoitussivu

Vielä joulukuussa ehdit tehdä Humakin varainkeruukampanjaan lahjoituksen, joka tuottaa OKM:n vastikerahaa samansuuruisen summan. Lahjoitukset voit tehdä Humakin verkkokaupassa https://kauppa.humak.fi/tuote-osasto/lahjoitukset.

Vuonna 2017 tehdyn rahankeräyslain muutoksen jälkeen ammattikorkeakouluilla on ollut oikeus toteuttaa rahankeräyksiä. Kerätyt varat voidaan ohjata amk-laissa tarkoitetuista tehtävistä huolehtimiseen sekä vuosina 2017 – 2019 ammattikorkeakoulun pääomittamiseen.

Reilusti enemmän. Arvoa. Yhdessä. 

Humakin varainkeruukampanjan tunnus on ”Reilusti enemmän. Arvoa. Yhdessä.”

Tunnus valittiin Humakin vuotuisten kehittämispäivien yhteydessä järjestetyssä nimikilpailussa. Se viestii Humanistisen ammattikorkeakoulun historiaa, kun vapaata sivistystyötä harjoittavat kansanopistot perustivat yhdessä valtakunnallisen verkostoammattikorkeakoulun.

Samalla sillä viitataan suomalaiseen talkooperinteeseen ja aiempiin suomalaisen kulttuurin- ja sivistyksen historiaan liittyviin varainkeruukampanjoihin. Monen yliopiston ja kulttuurirahastojen taustalla ovat kansalaiskeräykset, joissa pienistä virroista on kertynyt huomattavia alkupääomia. Nämä 1900-luvun alkupuolella kerätyt pääomat rikastuttavat edelleen suomalaisen tieteen ja kulttuurin tekemistä: Yhdessä. Enemmän.

– ”Reilusti enemmän. Arvoa. Yhdessä.” viestii myös Humakin nykyistä rakennetta. Neljää alueyksikköämme, valtakunnallista verkostoamme, yhteisöllisiä arvojamme ja yhdessä kehittämistä partnereidemme kanssa, kertoo varainhankinnasta vastaava projektipäällikkö Kari Keuru Humakista.

Rakenna kanssamme reilua maailmaa

Humak kouluttaa ammattilaisia aloille, joilla on merkitystä. Kumppaneidemme kanssa Humak osallistuu paikallisiin, koko maan kattaviin ja kansainvälisiin hankkeisiin. Ammattikorkeakoulu on valtakunnallisten kehittämishankkeidensa ja verkossa toteutettavien, valtakunnallisten, monimuotokoulutustensa ansiosta läsnä kaikkialla Suomessa.

– Toimialoillamme on merkittävä rooli yhteiskunnassa. Meiltä valmistuneet työskentelevät keskeisillä kaikilla tasoilla nuoriso- ja järjestötyön, kulttuurialan ja tulkkausalan organisaatioissa, mutta laajasti myös muilla sektoreilla. Toiveeni on, että yhteistyökumppanit ja meiltä valmistuneet ammattilaiset harkitsisivat lahjoitusta Humanistiselle ammattikorkeakoululle, Humakin rehtori/toimitusjohtaja Jukka Määttä toivoo.

Vuoden 2018 aikana annettu lahjoitus on reilusti enemmän. Opetus- ja kulttuuriministeriö lahjoittaa euron jokaista lahjoitettua euroa kohden.

– Yksityiset ja organisaatiolahjoittajat voivat hyödyntää lahjoitussummasta verovähennyksen, mikäli summa ylittää 850 euroa. 10 000 euron ylittävistä summista laaditaan lisäksi lahjakirja, jossa antaja voi halutessaan määrittää lahjoituskohteena olevan koulutusalan, Keuru muistuttaa.

– Mutta myös pienet lahjoitussummat ovat todella tärkeitä – nekin kasvattavat OKM:n vastinrahaa. Pienistä summista voi siis kasvaa hyvinkin suuri summa, joten osallistukaa talkoisiin, Keuru kannustaa.

Linkkejä:

RAHANKERÄYSLUPA NO RA/2018/351


Kuvaa klikkaamalla pääset suoraan Lahjoitus-sivulle verkkokauppaamme.