Korkeakouluopiskelijoiden vuoden 2014 parhaaksi NY-yritykseksi valittiin kolmen turkulaisen opiskelijan Blokut NY. Sen perustivat Humakin kulttuurituotannon opiskelijat Mirjami Asikainen jaHanna Eklund sekä Turun AMK:n opiskelija Anni Kostiainen.

Blokut NY on luonut kulttuuri- ja lifestyleportaalin kaduilla.fi, jossa esitellään kulttuuria ja turkulaisia palveluita. Sivuston kuusi bloggaajaa ovat paikallisia ammatti- ja harrastajakirjoittajia, jotka kertovat Turusta, tapahtumista ja elämänmenostaan erilaisista näkökulmista.

  • Halusimme tehdä blogin, joka kertoo tavallisesta arjesta. On ollut hienoa saada jotain konkreettista aikaan. Oli todella kiva, että meidät vielä palkittiin, sillä olemme tehneet koko vuoden paljon töitä. Tuomaristo kiittikin meitä energisyydestä, kertoo Mirjami Asikainen. Parhaimmillaan blogi on tavoittanut 3000 viikkokävijää.

Parhaasta yritysesittelystä toukokuisessa finaalissa palkittiin Humakin kulttuurituottajaopiskelija Niko Vähäsarjan ja Turun AMK:n Henrik Skogströmin Näyttämö NY. Se on kehittänyt pop-up -konseptin tyhjillään oleviin liiketiloihin.

NY on yrittäjyyskilpailu korkeakouluopiskelijoille

NY Start Up -ohjelma on suunnattu korkeakouluopiskelijoille. Ohjelmassa opiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan miniyrityksen lukuvuoden ajaksi. Turussa Nuori Yrittäjyys -opintoihin on osallistunut Humakin, Turun ammattikorkeakoulun ja Turun Yliopiston Kauppakorkeakoulun opiskelijoita.

Nuoriyrittäjyys
Blokut NY:n Mirjami Asikainen ja Hanna Eklund sekä Turun AMK:n opiskelija Anni Kostiainen esittelemässä yritysideaa tuomaristolle Turun aluefinaalissa HK-Areenalla.

Valtakunnallisessa finaalissa palkitaan vuosittain parhaat NY-yritykset. Tuomareina toimivat Nina Kåla Fenniasta, Inka Kiuru JULJA Finland Oy:stä, Pia Ramm-Schmidt SEB Finlandilta ja Sami Takaneva Hyundai Motorista

Tuomaristossa istunut Inka Kiuru edusti Humakin opiskelijoita voitokkaasti edellisvuonna. Kulttuurituottaja- ja yhteisöpedagogiopiskelijat ovat voineet valita NY-opinnot myös kuluvana lukuvuonna.

  • Humakin Jyväskylän opiskelijat ovat osallistuneet aktiivisesti NY-toimintaan jo kahdeksan vuotta opiskelijatiimin kautta. Välivuoden jälkeen ollaan taas mukana lukuvuonna 2014-2015, kertoo lehtori Kari Pirinen.

Blokut jatkuu ja kehittyy EM-finaalin jälkeenkin

Blokut NY:n opiskelijat edustivat Suomea Amsterdamissa NY-yritysten EM-finaalissa 2-4. heinäkuuta.

  • Vierailu Amsterdamissa oli mielenkiintoinen kokemus, kertoo Mirjami Asikainen. – Yllätyimme tapahtuman bisneshenkisyydestä. Meidän yrityksemme erottui joukosta ainoana sosiaalisia tekijöitä korostavana. Kaikki ihmettelivät sitä, miten pienellä rahalla toimimme.

Asikaiselle ja Eklundille NY-ohjelmaan osallistuminen opetti sen, että pitää ja kannattaa tehdä töitä, jotta ideat muuttuvat konkretiaksi. Kaduilla.fi -blogi jatkaa ja sen rinnalla pyöritetään tapahtumatuotantoja. On tuotettu pikkujouluohjelmaa ja tapahtumia Taiteiden yöhön. Näihin rekrytoidaan harjoittelijoita Turun alueen kouluista, mm. Humakista.

Lisää tietoa NY-opinnoista mm. http://jastartup.com/ ja http://nuoriyrittajyys.fi/

Sivun ylimmän kuvan blogiportaali Turusta: kaduilla.fi tekijä on Haron Walliander.