Vielä ehdit hakea! – Lisähaku tulkkikoulutukseen Helsinkiin ja Kuopioon ajalla 25.7.-5.8.2022

Neljä piirrettyä kättä heiluu eri suuntiin. Taustalla puhekuplia.

Syyskuussa alkaviin Tulkki (AMK) tutkinto-opintoihin Helsinkiin ja Kuopioon on vielä vapaita aloituspaikkoja. Humakin lisähaku alkaa 25.7.2022 kello 8 ja hakulomake on oltava tallennettuna opintopolkuun viimeistään 5.8.2022 kello 15.00. Helsingin koulutus on viittomakielentulkki-painotteinen ja Kuopion koulutus painottuu puhevammaisten tulkkaukseen ja kommunikaatio-ohjaukseen.

Tulkkiopintojen pohjakoulutusvaatimuksena on yleinen AMK-hakukelpoisuus (opintopolku.fi). Hakuihin liittyy ennakkotehtävä, joka on palautettava 5.8. kello 23.59 mennessä. Ennakkotehtävä on videotallenne.

Lisähaku Humakiin on käynnissä ajalla 25.7. (klo 8) – 5.8.2022 (klo 15). Opinnot alkavat syyskuussa 2022.

Lisähaku Tulkin koulutuksiin banneri, jossa kuvituksena neulepuseroinen mies hymyilemässä, kädet työnnetty kainaloihin.

Tulkki (AMK), viittomakielen tulkkaus, päivätoteutus, Helsinki

Helsingin yksiköstä valmistuu viittomakielen, tulkkauksen ja kääntämisen asiantuntijoita, jotka voivat toimia tulkkina eri-ikäisille kuuroille, viittomakieltä käyttäville asiakkaille.

Tulkkausta tarvitaan kaikilla ihmiselämän alueilla: työssä, yksityiselämän sosiaalisissa tilanteissa, opinnoissa, asioimistilanteissa, perhejuhlissa ja vapaa-ajanvietossa, harrastuksissa sekä yhteiskunnallisessa osallistumisessa. Syventävät ja vapaasti valittavat opinnot tarjoavat mahdollisuuden pätevöityä toiminaan tulkkina esim. kuurosokeille henkilöille tai työskentelemään lisäksi kirjoitustulkkina. Opiskeluun tarvitaan kannettava tietokone, internetyhteys, kuulokemikrofoni sekä web-kamera.

Opinnot suoritetaan lähiopetuspainotteisesti Humakin Helsingin kampuksella. Opintoja suoritetaan myös mm. itsenäisesti, verkko-opintoina, ryhmätöinä ja harjoitteluissa.

Lue lisää:

Tulkki (AMK) -opinnot Helsingissä
Viitottujen kielten tulkkaus
Opiskelijan silmin tulkkiopiskelu Helsingissä

Tulkki (AMK), tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus, monimuotototeutus, Kuopio

Kuopion yksiköstä valmistuu tulkkauksen, monikanavaisen vuorovaikutuksen ja kommunikaatio-ohjauksen asiantuntijoita. He voivat toimia tulkkeina henkilölle, joka tarvitsevat puhevammansa vuoksi tukea kommunikoinnissa ja puheen ymmärtämisessä sekä erilaisten kommunikoinnin apuvälineiden käytössä.

Tulkkausta tarvitaan kaikilla, missä ihminen toimii: kotona (esim. asumisyksikössä), työssä, yksityiselämän sosiaalisissa tilanteissa, opinnoissa, asioimistilanteissa, perhejuhlissa, vapaa-ajanvietossa, harrastuksissa sekä yhteiskunnallisessa osallistumisessa.

Vahva pedagoginen osaaminen ja vuorovaikutuksen asiantuntijuus luovat lisäksi perustan kommunikaation ohjaus-, neuvonta- ja valmennustehtäviin eri-ikäisille asiakkaille ja tahoille. Syventävät ja vapaasti valittavat opinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden pätevöityä myös muihin asiantuntijatehtäviin. Opiskeluun tarvitaan kannettava tietokone, internetyhteys, kuulokemikrofoni sekä web-kamera.

Opintojen lähiopetuspäivät pidetään Humakin Kuopion kampuksella ja muutoin opintoja suoritetaan mm. itsenäisesti, verkko-opintoina, ryhmätöinä verkossa ja harjoitteluissa.

Lue lisää:

Tulkki (AMK) -opinnot Kuopiossa
Kommunikaatioasiantuntijuus
Lehtorien silmin Puhevammaisten tulkkaus Kuopiossa -uutinen

Hakeminen lisähaussa

Hae Humakin lisähakukohteisiin ajalla 25.7.-5.8.2022 (klo 15).

Lue lisää Humakin lisähakukohteista ja täytä hakulomake:

Ennakkotehtävä

Hakijan tulee tehdä videotallenne, jolla arvioidaan visuaalista hahmottamiskykyä ja puhuttua suomen kieltä.

Videotallenteet tulee palauttaa 5.8.2022 kello 23.59 mennessä Opintopolun hakulomakkeelle.

Videotallenteen ohjeet (opintopolku.fi) ja ohjeet pdf-muodossa.

Lisätietoja

Kysy lisää hausta ja hakukohteista hakijapalveluiltamme.

Humakin hakijapalvelut: hakijapalvelut@humak.fi. Huomioithan, että Humakin hakijapalveluilla ei ole puhelinpalvelua heinäkuun kahdella viimeisellä viikolla.

Teksti: Marika Stam & Humak hakijapalvelut.
Uutinen julkaistu 18.7.2022.

Lisähaku Humakiin -banneri keltaisella pohjalla, jossa graafisia kukkakuvioita.