Livetilaisuus vaihtui virtuaaliseksi – Miten toteutetaan digitapahtuma?

Vaakamallinen pääkuva digitaalisista toimintaympäristöistä. Maitokahvin värinen tausta, piirroshahmo istuu jalat koukussa ja tietokone sylissä, tekstit aiheesta.

Digitaalisuutta tuotantoihin? Tapahtumat verkkoon? Mutta miten? Digitaaliset toimintaympäristöt, 5 op -opintojakso tarjoaa konkreettisia ratkaisuja striimaukseen, lisätyn todellisuuden mahdollisuuksiin osana tuotantoja ja virtuaalitapahtumia.

Humakissa käynnistyy 23.3.2021 konkreettisiin tapahtumatuotannon tarpeisiin päivitetty opintojakso Digitaaliset toimintaympäristöt. Opintojakso järjestetään kokonaisuudessaan verkossa ja opinnot sisältävät kuu­si we­bi­naa­ria sekä yhden laajemman kurssitehtävän.

Opinnot ovat suunnattu erityisesti tapahtumajärjestäjille, kuten kulttuurituottajille, taiteilijoille, seurakuntien tapahtumavastaaville, urheilutapahtumien järjestäjille ja muille digitaalisista toimintaympäristöistä ja oman osaamisen syventämisestä kiinnostuneille.

Ai­hei­ta lähestytään asian­tun­ti­joiden avulla ja konk­reet­ti­silla ca­se-esi­merk­eillä sekä ratkaisuilla. Esittelemme teille teemojen asiantuntijat pian erillisessä uutisessa.

Keltapohjainen avoin AMK yleisbanneri, jossa verkkokaupan osoite, graafinen lintu puhekuplalla.

Digitaalisuus antaa uusia mahdollisuuksia

Kun livetuotannon sijaan pitäisi toteuttaa virtuaalituotanto, mitä tehdä? Tapahtuma pitäisi korona-rajoitusten vuoksi striimata.

Perinteiset tuotannot ja uudet etätoteutukset kaipaavat rinnalleen elämyksellisyyttä lisätyn todellisuuden keinoin. Kuulostaako tutulta?

Korona on osunut livetapahtumiin- ja tuotantoihin kovaa. Digiloikka on ollut ja tulee olemaan väistämätön. Poikkeusaika on myös avannut uusia ovia digitaalisten toteutusten maailmaan ja ohjannut toimintaa verkkoon.

Opinnoista saa eväitä nykytilaan ja tulevaisuuteen – kuten AR

Vaikka kaipuu livekohtaamisiin on vahva, jää digitaalisuus varmasti pysyväksi osaksi tapahtumatuotantoa. Virtuaalituotannot tarjoavat jatkossakin uudenlaisia mahdollisuuksia perinteisten toteutusten rinnalle. Striimaukset ja virtuaalitapahtumat häivyttävät maantieteelliset rajat. Ne tavoittavat ihmisiä sijainnista riippumatta.

Uusi teknologia, kuten AR (augmented reality, lisätty todellisuus) mahdollistaa lisäinformaation ohella elämykselliset, osallistavatkin elementit ja tuo ainutlaatuisen lisän niin taidesisältöihin, tiedonjakoon kuin vaikkapa markkinointiin.

– Liven ja striimauksen hybriditoteutukset tarjoavat mahdollisuuden kokea tapahtumia oman valinnan ja mieltymyksen mukaan joko paikan päällä ja kotisohvalla, toteaa lehtori Johanna Muhonen, toinen opintojakson vastaavista.

Tähän näkymään pohjaa myös Humakin uusittuihin Digitaaliset toimintaympäristöt -opintoihin.

Opinnot pohjautuvat alan tarpeisiin

Humak toteutti ammattilaisille kyselyn tapahtuma-alan digiosaamisen tarpeista viime syksynä – vastauksia saatiin reilussa viikossa jopa reilu 130.

Kyselyn tulokset vahvistivat käsitystä digitaalisten toimintaympäristöjen ajankohtaisuudesta sekä antoivat arvokasta tietoa ammattilaisten osaamistarpeista. Tulokset toimivat käsikirjoituksena ja punaisena lankana uuden opintojakson rakentamisessa. Opintojakson sisältösuunnittelussa huomioitiin myös Humakin viime syksyisen “Virtalähde”-koulutuksen palautteet.

Osaamistarpeina ammattilaisilta nousivat esiin muun muassa itse toteutettava kevyt striimaus, virtuaalialustojen käyttö tapahtumissa sekä lisätyn todellisuuden mahdollisuudet tuotannoissa. Näiden kolmen teeman ympärille muodostuu myös Digitaaliset toimintaympäristöt -opintojakso.

Opinnoissa syvennytään myös digitaalisten toteutusten haasteisiin, kuten ansaintalogiikkaan ja verkkovälitteiseen vuorovaikutukseen sekä rakennetaan yhdessä ratkaisuja näihin polttaviin kysymyksiin.

Kytke digitaalisuus luontevaksi osaksi toimintaa ja ilmoittaudu mukaan!

Webinaarit Zoomissa pidetään klo 14.00-15.30 seuraavasti:
23.3.2021, 30.3.2021, 6.4.2021, 13.4.2021, 27.4.2021, 11.5.2021

Opintojen hinta: 75 euroa. Huomioi työttömyys, lomautus, alumni ja eläkeläisalennukset. Lisätietoja ilmoittautumisesta Humakin avoimeen AMKiin.

Lisätietoja saat lehtoreilta:

Johanna Muhonen (etunimi.sukunimi@humak.fi, p. 0400 349 218)
Oona Tikkaoja (etunimi.sukunimi@humak.fi, p. 0400 349 213)

Ilmoittaudu opintoihin 14.3. mennessä, klikkaa alla olevaa banneria ja pääset verkkokauppaamme:

Maitokahvin värinen banneri, jossa piirroshahmo istuu sylissään tietokone.