Kuvassa vas. alarivi: Noora Lattunen, Veera Tarvonen, Michelle Saukkonen, Annina Sinisalo, Kata Sandström. Takarivi vas. Travis Nurminen ja Inka Pohjola. Kuvaaja: Hemmo Rättyä Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Lue lisää EARSista

Helsinki toimii 27.-30.8.2015 kohtaamispaikkana eurooppalaisille ja aasialaisille tuottajille, taiteilijoille, managereille ja muille luovan talouden ammattilaisille.  EARS – Europe-Asia Roundtable Sessions  -tapahtumaan YLEn Pasilan studioilla osallistuu yli 300 osanottajaa 30 maasta. Seminaareissa ja sen oheistapahtumissa kohtaavat mm. festivaalijärjestäjät, musiikin, tv- ja elokuvatuotannon, kirjallisuuden, muodin ja graafisen suunnittelun ammattilaiset.

Aasialaisesta kulttuurista kiinnostuneilla on mainio mahdollisuus tutustua luovan talouden ajankohtaisiin ilmiöihin, verkostoitua ja löytää kumppaneita Aasiasta. EARSin aikana keskustellaan ja luodaan suhteita. Aiheet vaihtelevat virtuaalitodellisuudesta Aasian festivaalibuumiin.

EARS Millaista on olla nuori, kiinalainen ja taitelilija?
Millaista on olla nuori, kiinalainen ja taiteilija? EARS Kuraattori Cheung Fai ja kolme jäsentä ryhmästä 25 x 25 esittelevät näyttelyään. Kuvaaja: Hemmo Rättyä

Humak-opiskelijoiden vahva panos EARS-tuotantotiimissä

EARS on mainio verkostoitumistapahtuma myös harjoittelijoille. Siksi Kauniaisten kampuksen kulttuurituottajaopiskelijat ovat jo toista vuotta mukana, kertoo lehtori Antti Pelttari. – Humakissa opiskellaan paljon tekemällä. Opiskelijoiden on mahdollista hankkia kokemusta kansainvälisistä tuotannoista heti opiskelun alusta alkaen. Viime vuonna ERSissä työskenteli koko aloittavien opiskelijoiden ryhmä. He osallistuivat monella tapaa, mm. kuvaamalla ja ohjaamalla videoita.

Tänä vuonna korostuu erityisesti korealainen luova talous, ja mukana on paljon artisteja Etelä-Koreasta, kertoo lehtori Antti Pelttari. – EARS on hieno tilaisuus tutustua siihen mitä Aasian kehittyneet taloudet tarjoavat. Jos on aktiivinen ja haluaa verkostoitua, täällä mukana olevat opiskelijat voivat luoda kontakteja, joita myöhemmin voi hyödyntää urallaan. En pidä mahdottomana että työharjoittelupaikkoja voisi löytyä tätä kautta. Yliopistoyhteistyötäkään en sulkisi pois, toteaa Pelttari.

Luovien alojen ammattilaiset verkostoituvat aasialaisten ja eurooppalaisten kollegoiden kanssa

Ison tapahtuman tuotanto opettaa

Tänä vuonna EARSin kuusihenkisessä tuotantotiimissä on mukana kaksi Humakin kulttuurituottajaopiskelijaa Kauniaisten kampukselta. Kolmannen vuoden opiskelija  Inka Pohjonen on markkinointi- ja viestintäkoordinaattori ja toisen vuoden opiskelija Veera Tarvonen on tuottaja, joka on koonnut tapahtuman oheisohjelman. Tapahtuman osallistujille on tarjolla parasta mitä elokuinen Helsinki tarjoaa, on  Helsingin Juhlaviikkojen Aasia-aiheista ohjelmaa, mm. Modern Sky Festival ja Helsingin Sarjakuvafestivaali sekä perinteisempää turistiohjelmaa.

Inka ja Veera aloittivat harjoittelunsa kesäkuun alussa. – Koko kesä on kulunut ohjelman suunnittelusa, sopimusten teossa, yhteystietojen etsinnässä  ja asioiden selvittelyssä, kuvaa Veera työnsä sisältöä. Humakin opiskelijat suorittavat harjoitteluissaan tutkintoonsa sisältyviä opintokokonaisuuksia, kuten Kulttuurituotannon perusteet, Markkinointi, Mediataidot jne. Harjoittelujen vaativuusaste mitoitetaan opiskelijan kehitysvaiheen mukaan. Harjoittelulla on ammattilainen ohjaaja.

Verkostoitumista myös vapaaehtoistehtävissä

Tapahtuman aikana humakilaisia vapaaehtoisia toimii eri tehtävissä kymmenkunta. He saavat käytännön kokemusta ison kansainvälisen tapahtuman tuotannosta mm. stage managereina, äänimiehinä, infopisteessä, he roudaavat, ovat äänimiehiä ym.

Kuvassa ylhäällä EARSin Humak-tiimiä torstai-iltana (vas. alarivi: Noora Lattunen, Veera Tarvonen, Michelle Saukkonen, Annina Sinisalo, Kata Sandström. Takarivi vas. Travis Nurminen ja Inka Pohjola. Kuvaaja: Hemmo Rättyä)