Mikä Humakin koulutusmuodoista sopisi sinulle parhaiten – päivätoteutus, verkko-opinnot vai monimuotokoulutus?

Piirroshahmo, joka istuu lattialla kannettava tietokone sylissään hymyillen.

Moni miettii nyt tulevaa opiskelupaikkaansa mutta samalla ihmettelee, mikä olisi itselle sopiva koulutusmuoto. Mitä päiväopinnot tarkoittavat? Entäpä monimuotokoulutus? Ja voiko verkossa todellakin opiskella kokonaisen tutkinnon?

Tässä jutussa kerromme, mitä tarjoamamme opiskelutavat ovat, miten ne eroavat toisistaan ja millaisille opiskelijoille ne sopivat.

Korona-aikana korkeakoulut ovat lisänneet valmiuksia tarjota tutkintokoulutusta kokonaan tai osittain verkossa. Myös Humakissa kokonaan verkossa opiskeltavien hakukohteiden määrä on lisääntynyt. Voit tutustua Humakin hakukohteisiin kätevästi digitaalisessa Hakijan oppaassa (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Sinitaustainen vaakabanneri Hakijan oppaasta.

Päiväopinnot yllättävät monipuolisuudellaan

Päiväopinnot ovat kokoaikaista, paljolti aikaan ja paikkaan sidottua opiskelua. Etenkin opintojen alussa opetus sijoittuu paljolti kampukselle, mutta opintojen edetessä opiskelu monimuotoistuu. Päiväopinnoissa on nimittäin myös erittäin paljon aikaan ja paikkaan sidottua ja sitomatonta verkko-opiskelua, itsenäistä työskentelyä, ryhmä- ja projektitöitä sekä harjoittelujaksoja.

Päiväopinnot eivät siis tarkoita sitä, että kaikki opiskelu tapahtuu fyysisissä luokkahuoneissa. Kuten työelämässäkin, osa kursseista ja opintojaksoista tapahtuu verkossa.

Lue lisää päiväopinnoista täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Joukko kulttuurituottajaopiskelijoita istuvat piirissä ryhmätyön parissa. Kuvattu ylhäältäpäin.
Kauniaisten kampuksen kulttuurituottajaopiskelijat ryhmätyön parissa.

Verkko-opinnot tarjoavat joustavuutta

Laadukkaista opintosisällöistä ja digitaalisista ympäristöistä saadun positiivisen opiskelijapalautteen myötä Humak on lisännyt kokonaan verkossa opiskeltavia koulutuksia. Verkkototeutukset lisäävät mahdollisuuksia opiskella korkeakoulututkintoa joustavasti omalta asuinpaikkakunnalta ja jopa ulkomailta käsin.

Verkkototeutuksessa tutkinto opiskellaan kokonaan verkossa. Opiskelu on laajalti ajasta ja paikasta riippumatonta. Verkko-opinnot ovat siis hyvin joustavia mutta vaativat opiskelijalta kykyä aikatauluttaa opintojaan ja ottaa vastuuta opintojensa edistymisestä.

Verkkototeutus voi mahdollistaa työn ja opiskelun yhteensovittamisen. Kuten muissakin toteutustavoissa, myös verkkokoulutuksen opiskelija tekee ryhmätehtäviä toisten opiskelijoiden kanssa sekä suorittaa harjoittelujaksoja aidoissa työympäristöissä.

Lue lisää verkko-opinnoista täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Pitkähiuksinen henkilö käyttää kannettavaa tietokonettansa.
Verkko-opinnot vaativat itseohjautuvuutta.

Monimuotokoulutuksessa lähiopetus ja itsenäinen opiskelu vuorottelevat

Monimuotototeutus sisältää runsaammin aikaan ja paikkaan sitomatonta verkko-opiskelua kuin päivätoteutus. Koulutus soveltuu erityisen hyvin niille, jotka haluavat opiskella työn ohessa. Opintoja voi suorittaa mistä päin Suomea tahansa.

Toteutuksessa yhdistyvät verkko-opetus, itsenäiset opinnot sekä ajoittaiset lähiopetuspäivät. Lähiopetus järjestetään intensiivijaksoina, jolloin eri puolilla maata asuvat opiskelijat kokoontuvat lähiopetukseen kampukselle. Opiskelu edellyttää opiskelijalta suurta itseohjautuvuutta sekä kykyä suunnitella ja aikatauluttaa opintoja itsenäisesti. Kuten muissakin toteutustavoissa, myös monimuotototeutukseen kuuluu ryhmä- ja projektitöitä sekä harjoittelujaksoja.

Lue lisää monimuotototeutuksesta täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).


Teksti: Humakin viestintä