NUORI2017 Tampereella Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

NUORI2017 tapahtumablogiin

Osallistujista. Tapahtumassa oli kaikkiaan 2836 nuoriso- ja kasvatusalan ammattilaista. Olivat tulleet ympäri maan; kunnista, seurakunnista, työpajoista, järjestöistä, oppilaitoksista ja tutkimuksen kentältä.

Luennoista, työpajoista ja seminaareista, joita oli kolmen päivän aikana yli 160 tuntia.

Näytteilleasettajista, joita oli 90.

Nuoriso- ja kasvatusalan suurin ammattitapahtuma NUORI2017 kokosi yli 2800 osallistujaa Tampereelle 27.-29.3.2017.  Alan suurin kouluttaja Humak oli yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista.  Humakin lehtori Maarit Honkonen Seppälä raportoi seuraavassa kokemaansa:

Paikalla vaeltaa innokkaita nuoria ja ikinuoria, nuorisoheimolaisia, jotka kohtaavat, verkostoituvat, oppivat uutta ja kehittävät tulevaisuutta. ”Voidaan sanoa, että olemme tekemässä jopa eurooppalaisittain ainutlaatuista tapahtumaa. Täällä opimme monialaisesti ja moniammattisesti kuntien, seurakuntien, järjestöjen, työpajojen ja oppilaitosten edustajien ja tutkijoiden kera, kertoo Reija Salovaara, Allianssin viestinnästä ja koulutuksista vastaava johtaja.

”Tuntuu kivalta, että meitä on näin paljon. Teemme kaikki tärkeää työtä ja täällä meillä on mahdollisuus oppia lisää sekä verkostoitua, vaihtaa kokemuksia ja tietoa”, pohtii tapahtuman ensikertalainen, Laukaan kunnan hanketyöntekijä Anu Kaasalainen.

NUORI2017 Allianssi

Oman kunnan hankkeelle vertaistukea

Kaasalaisen luotsaama Haloo Laukaa! -hanke keskittyy nuorten neuvonta- ja tietopalveluihin. ”Olemme yhdessä nuorten kanssa tutkineet ja pohtineet, mistä ja miten nuoret löytävät parhaiten ne palvelut, joita tarvitsevat. Nuoret ovat myös ideoineet miten voivat parhaiten vaikuttaa omaan elämäänsä liittyviin päätöksiin. Kyseessä on siis tiedotuksen, osallisuuden ja vaikuttamisen hanke”, jatkaa reilu puoli vuotta hanketta koordinoinut Kaasalainen. ”Tampereella onkin ollut mielenkiintoista tutustua muun muassa Koordinaattiin, josta saamme tietoa miten muissa kunnissa on nuorten tieto- ja neuvontapalvelut tuotettu. Myös Verkestä, digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskuksesta saamme vinkkejä Laukaaseen”, kertoo Kaasalainen.

Seminaareista lisäoppia

Laukaan kunnan vapaa-aikakoordinaattori Sanna Saloa kiinnostaa erityisesti hyvinvointi- ja perhekeskustoiminnan suunnittelutyön kannalta keskeiset seminaarit. ”Olen korva tarkkana ja avoin muiden kuntien vastaaville toiminnoille. Nuorisotyö on myös jatkuvaa hankerahoituksen etsintää. Täällä saamme opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiltä infoa mitä uusia nuorisotyön rahoituskanavia, kansallisia tai EU:n rahoittamia aukeaa ja milloin”, kertoo Sanna Salo ja muistuttaa, että kaikissa hankkeissa on oltava kunnan omaa rahaa ja Laukaan kuntapäättäjät ovatkin huomioineet hyvin nuorisotyön.

Valtionosuuksista hankerahoitukseen

Humakin yliopettaja ja hanketoiminnasta vastaava Eeva Sinisalo-Juha on toiminut nuorisotyössä yli 30 vuotta. ”Valtionosuuslaki antoi aikaisemmin kunnalliselle nuorisotyölle perusrahoituksen. Nyt tilanne on toinen. Kuntien viranhaltijoiden on jatkuvasti ennakoitava, haettava ja lobattava eri rahoittajia, opetusministeriöstä EU:n sosiaalirahastoon”, kertoo Sinisalo-Juha ja laskee, että ammattikorkeakoulullakin on parasta aikaa käynnissä 15 nuorisotyöllistä kehittämishanketta.

Teksti: Maarit Honkonen-Seppälä, Humakin lehtori

Kuvassa etusivulla Laukaan kunnasta Sanna Salo (vas), Outi Kaino, Jenni Pekonen ja Anu Kaasalainen hankkivat tutkittua tietoa muun muassa nuorten osallisuudesta ja vaikuttamismahdollisuuksista. Kuvaaja: Maarit Honkonen-Seppälä
Kuvat tekstisivulla: Allianssi ry:n  kuvapankki

 

Kevään 2017 yhteishaku jatkuu 5.4.2017 asti. Haussa Humakissa mm. järjestö- ja nuorisotyön ylempi korkeakoulututkinto yhteisöpedagogi (ylempi AMK) sekä  yhteisöpedagogi (AMK) päivätoteutus Jyväskylässä, Kuopiossa, Turussa ja pääkaupunkiseudulla Nurmijärvellä / Helsingissä sekä monimuotototeutus Nurmijärvellä ja Helsingissä (yhteisöjen kehittäjä).

[sam id=”4″ codes=”true”]

[sam id=”3″ codes=”true”]