Tampereen monimuoto kulttuurituottajat Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Täytä hakulomake täällä

Ensi syksynä Humakissa voi opiskella monimuotototeutuksessa Kulttuurituottajaksi (AMK) työn ohella sekä Kauniaisissa että Tampereella.  Monimuoto-opiskelu on yhdistelmä lähijaksoja, verkkotyöskentelyä ja itsenäistä oppimista. Tutkintoon voi sisältyä myös oppimista alan työelämässä.

Opetuksessa hyödynnetään digitaalisia oppimisympäristöjä ja nykyaikaista viestintäteknologiaa. Lähijaksojen lisäksi on seminaareja ja webinaareja sekä verkossa tapahtuvaa valmennusta. Verkkoluennot tallennetaan, mikä mahdollistaa työn ohella opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta.

Itsenäisellä työotteella, tietoteknisten välineiden perushallinnalla ja positiivisella asenteella  opiskelusta saa parhaan hyödyn.

—Opiskelu on itsestä kiinni ja jokainen voi keskittyä niihin asioihin, joihin tarvitsee vahvistusta. Asioita ei tehdä muodon vuoksi, vaan nimenomaan keskitytään kohtiin, jotka kaipaavat päivitystä tai tuovat uutta osaamista, toteaa Nina Roine. Hän aloitti kulttuurituotannon monimuoto-opinnot syksyllä 2014 Tampereella ja on valmistumassa syyskuussa.

AHOT – Aikaisemmin opittu otetaan huomioon

—Ahotointi eli aikaisemmin opitun tunnistaminen ja tunnustaminen mahdollistaa sen, että olen voinut opiskeluissa keskittyä oleelliseen, lisää Nina.

Kulttuurituottaja (AMK) -tutkinnon suorittaminen monimuotototeutuksessa kestää 1–4 vuotta riippuen opiskelijan työ- ja opiskelutaustasta. Opiskelu on mahdollista työn ohella. Lähipäivien opetus tapahtuu päiväaikaan. Lähiopetuspäivät

Lähipäivät ja opiskeluryhmän vuorovaikutus

-Aikuisopiskelija etsii tietoa ja uusia, tuoreita asioita. Lähipäivät ovat tärkeitä, sillä opettajan seulomaa aineistoa voidaan silloin käsitellä yhdessä muiden kanssa. Vuorovaikutusta ei ole koskaan liikaa, miettii valkeakoskelainen Jutta Wrangén. Hän on opiskellut työn ohessa, joten verkkokursseja ja itsenäistä opiskelua on vielä jäljellä.

Opettajilta saatu yksilöllinen palaute on Wrangénin mielestä tärkeätä. -On hyvä tietää missä on onnistunut ja erityisesti miten voi vielä parantaa suoritusta, Jutta Wrangen sanoo. —Minulle talousaineet, tuottajan lakitieto ja käytännön tuottajan työhön liittyvät tiedot ja taidot ovat tärkeitä.

Kolmas tuottajakoulutus alkaa Tampereella

Kauniaisissa Humak järjestää kulttuurituotannon monimuotokoulutusta vuosittain. Toisen ryhmän lähiopetuspaikkakunta vaihtelee. Se järjestettiin Tampereella ensimmäisen kerran vuonna 2011, ja toisen ryhmän viimeinen lähiopetusjakso on juuri päättynyt.  Hakijamäärät ovat osoittaneet, että Tampereella tarvitaan kulttuurituotannon koulutusta, toteaa ryhmien valmentaja-lehtori Annamari Maukonen.

—Opiskeljoita on tullut eri puolilta Suomea, kertoo Maukonen.  —Tässä viimeisessä ryhmässä  on opiskelijoita Turusta, Helsingistä, Kuopiosta, Jyväskylästä sekä Tampereen ympäristöstä enemmistö. Harjoittelussa Tampereen opiskelijat ovat olleet esim. elokuvajuhlilla, Tampereen työväenteatterissa ja Teatterikesässä.

Osa opiskelijoista on kokopäivä tai osa-aikatöissä, joten ajanhallinta on oleellinen taito. Osa opiskelee täysipäiväisesti kuten tamperelainen Nina Roine.

Syksyllä 2016 ryhmä aloittaa uusissa tiloissa Tampereen keskustan tuntumassa. Monimuoto-opiskelun lähipäivät pidetään Tampereen yliopiston Tietopinni-rakennuksessa Voionmaan opiston tiloissa.

Kuvassa: Nina Roine (vas.), Jutta Wrangén ja Jiri Ahonen.
Kuva: Karoliina Hult

Lue tarkemmin koulutuksen sisällöistä

Monimuotototeutus Kauniaisissa ja Tampereella

Päivätoteutus Jyväskylässä, Kauniaisissa/Helsingissä ja Turussa

Hae kulttuurituottajaksi (AMK) yhteishaussa 6.4.2016 mennessä