Kulttuurituottajaopiskelijoita MOnimuoto 2017 KAU Liittyviä tiedostoja

Tänä syksynä kulttuurituottajaopintonsa aloittaneeseen Kauniaisten monimuotoryhmään on valikoitunut opiskelijoita, joilla on pitkä työkokemus ja monipuolinen tausta, kertoo ryhmän valmentaja, lehtori Päivi Ruutiainen.

Aikuisopiskelijat ovat Ruutiaisen mukaan aktiivisia, toisiaan tukevia ryhmäytyjiä. He tuovat taustansa ja kokemuksensa yhteiseen ryhmään, josta kehittyy hieno kulttuurialan verkosto.

Ensimmäisellä lähiopetusjaksolla monimuotoryhmä orientoitui opintoihin tutustumalla opiskelijakollegoihin, kulttuurituottajan työhön ja digitaalisiin työkaluihin, joita tarvitaan verkko-opiskelussa.

Minna tekee etäopintoja Lontoosta käsin

Minna Halmetoja opiskelee kulttuurituotannon monimuotokoulutuksessa
Minna Halmetojan erikoisalaa on Artist Management

Minna Halmetoja lähti nuorena Lontooseen, ja on asunut siellä yli puolet elämästään. Humakin monimuotokoulutus ja digikampuksen opetustarjonta tekevät nyt opiskelun Britanniasta käsin mahdolliseksi.

–Olen työskennellyt musiikkialalla Lontoossa, kertoo Minna. –En halunnut menettää hyvää työpaikkaani. On hienoa, että voin asua Lontoossa ja suorittaa suomalaisen korkeakoulututkinnon työn ohella. Lähiopetuspäiviin tulen paikan päälle Kauniaisiin tai osallistun verkkoyhteyden kautta.

Kohta minulla on Suomessa 26 kulttuurialan tekijän verkosto eli opiskeluryhmäni.. Sen kautta saan tuntumaa siihen, miten asioita tehdään Suomessa, ja voin jakaa heille tietämystäni musiikkibisneksen indie-skenestä.

“Älkää pelätkö sanoa ääneen, mistä haaveilette”

–Minulla kävi aikoinaan hyvä säkä. Pääsin Lontoossa musiikkialalle töihin, ja olen elättänyt itseni. Aloitin levy-yhtiön respatyttönä, ja jatkoin promootiohommissa. Viimeiset 10 vuotta olen tehnyt töitä erilaisissa Artist Management -toimistoissa. Huolehdin taiteilijoista. Nykyinen työpaikkani on pieni indie-elektromusiikkiin erikoistunut levy-yhtiö ja tapahtumatuotantotoimisto Moshi Moshi.

Kulttuurituotannon opinnoilla Minna haluaa saada yleiskatsauksen suomalaisesta kulttuurimaailmasta. Hän arvostaa suuresti suomalaista koulutusta ja tutkintoja, ja sitä, että Suomessa voi uudistaa osaamistaan eri elämänvaiheissa.

Pian haaveena on indie-tuottajuus

Monimuoto-opiskelija Pia Nurmi Kau2017
Ammattikorkeakouluopinnot ovat Pia Nurmen mieleen.

Pia Nurmella on paljon ulkomailla hankittua työkokemusta. Hän on ollut 10 vuoden ajan mm. Espanjassa kuvausjärjestelijänä mainosalalla, tehnyt katalogikuvauksia ja puvustanut mainoselokuvia, mutta myös muutaman lyhytelokuvan ja musavideon. CV:stä löytyy esim. pesti puvustus/tuotantoassistenttina James Bluntin You´re beautiful –musiikkivideossa.

–Olen enemmän tekijä kuin lukija, kertoo Pia. – Ammattikorkeakoulu on minulle hieno vaihtoehto. Voin yhdistää kulttuurin teorian ja tekemällä oppimisen!

“Aikuiskoulutustuen ja opintovapaan ansiosta voin opiskella kokopäiväisesti”

–Pääsen Humakin kulttuurituottajakoulutuksessa syventämään aiempaa osaamistani ja laajentamaan verkostojani Suomessa. Tämä upea opintoryhmämme on jo niistä yksi, kertoo Pia. Aikasempi alan työkokemus auttaa myös suoritettavien opintopisteiden vähentämisessä. 

–Olen aiemmin tehnyt paljon töitä freelancerina. Itsenäinen ja vapaa työ on minun juttuni. Yksi syy miksi hakeuduin näihin tuottajaopintoihin on se, että tavoitteenani on perustaa oma toiminimi.

Marleena ahkeroi avoimen väylää tutkinto-opiskelijaksi

Marleena tuli avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi
Tanssi on Marleena Haapaniemen sydäntä lähellä

Itsenäinen opiskelu vaatii itseohjautuvuutta, aikataulutusta ja itsekuria, kertoo avoimessa AMK:ssa 75 op lukuvuodessa opiskellut Marleena Haapaniemi, joka pääsi erillishaussa opiskelemaan kulttuurituottaja (AMK) –tutkintoa.

Olen ollut paljon mukana vapaehtoistoiminnassa. Löysin Humakin avoimessa AMK:sta sitä tukevaa koulutusta. Yhtäkkiä huomasin, että avoimen verkkokaupassa ostoskorissani oli valtavasti minua kiinnostavia opintoja. Pääsin erillishaussa suorittamaan kulttuurituottajan AMK-tutkintoa. Totesin, että niistä en selviä työn ohessa. Hain ja sain aikuiskoulutustukea, ja töistä sain opintovapaa.

”Työkilsoja alle ja oikeita juttuja – olen iloinen, että opiskelen tässä kohtaa elämässä”

Olen ollut monta vuotta samassa tanssikoulussa ja toiminut tuotantoassistenttina tanssituotannoissa. Nyt haluan oppia lisää taloudesta ja kulttuuripolitiikasta sekä isoista tuotannoista.

Humakissa on mahdollista opiskella oikeita projekteja tehden. Erityisesti hankerahoituksesta ja isoista kokonaisuuksista tarvitsen lisää tietoa. Kun opiskelen nyt opintovapaalla, voin laajentaa osaamistani harjoitteluissa tai projekteissa.

Humakin avoimessa AMK:ssa voi opiskella osia AMK-tutkinnosta, ja jos jatkat tutkinto-opiskelijana myöhemmin, voit lukea suorituksiasi hyväksi.

Lue lisää avoimen AMK:n väyläopinnoista