Moodle, BB Open LMS, Open LMS? Ei vaan Hoodle!

Oranssi tausta, jossa teksti

Humakin verkko-opiskeluympäristön nimi on nyt Hoodle. Nimeen päädyttiin avoimella nimikilpailulla, johon kaikki opiskelijat kutsuttiin mukaan. Kisaan saapui saapui määräaikaan mennessä kaikkiaan 58 ehdotusta, joiden joukosta kilpailuraati valitsi neljä mielestään parasta verkossa toteutettuun äänestykseen. Hoodle keräsi 50% annetuista äänistä.

Hoodlea kisaan ehdotti Marjut Salonen Turusta, joka palkittiin ehdotuksestaan Sonyn langattomilla Bluetooth -nappikuulokkeilla.

Piirakkadiagrammi, jossa Haavi on saanut 24% äänistä, Hoodle 50, KAMU 16 ja YEMMA 24.
Nimikilpailun neljä finalistia ja niiden saamat äänimäärät.

Moodle, Moodlerooms, BB Open LMS, Open LMS, Hoodle

Rakkaalla lapsella on vuosien varrella ollut monta nimeä. Järjestelmän tarjoajan vaihduttua yrityskaupan kautta myös palvelun nimi muuttui. Henkilöstön keskuudessa alettiin pohtia, täytyykö Humakin nimetä palvelunsa teknologiayhtiön mukaan vai keksiä oma, omistajasta riippumaton nimi.

-“Nimikilpailun tärkeänä kriteerinä oli löytää aikaa kestävä, omaleimainen ja helposti muistettava nimi. Valintakriteerinä oli myös, että nimen täytyy olla puheessa ja kirjoituksessa helposti taivutettavissa sekä olla kansainvälisestikin toimiva”, kertovat kilpailun järjestäjinä toimineet lehtori Sanna Lukkarinen ja koulutussuunnittelija Johanna Henriksson.

Kisan järjestäjät kertovat asian virenneen viime keväänä, kun peräjälkeen tapahtuneet nopeat vaihdokset Moodleroomsista BB Open LMS:ään ja siitä Open LMS:ään herättivät hämmennystä.

-“Viimeistään tämä kallisti vaa’an omaan, toimittajasta riippumattomaan nimeen”, järjestäjät toteavat.

Hoodle löytyy Humakin verkkosivujen Työkalut-valikosta

Humakin verkko-oppimispalvelu tunnetaan nyt siis nimellä Hoodle. Hoodleen pääset kirjautumaan verkkosivujen yläosan Työkalut-valikosta.