Paras liikeideavideo NY Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Lue juttu NY GAMES! Tutustu PK-seudun NY-yrityksiin

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut tekevät yhteistyötä yrittäjyyskoulutuksessa. Kuluvana lukuvuonna Humakin opiskelijoiden on ollut mahdollista opiskella yrittäjyyttä kahdella Nuori Yrittäjyys (NY) –kurssilla. Toinen kursseista kestää koko lukuvuoden ja toinen on puolen vuoden mittainen pelialan yrittäjyyteen valmentava NY  GAMES! –kurssi.

NY-toiminnan ideana on perehtyä yritystoimintaan ja myös kokeilla käytännössä liikeidean toimivuutta. Tiimit ovat monialaisia. NY-koulutuksissa on mahdollista harjoitella ja testata sitä, tuntuuko yrittäjyys omalta vaihtoehdolta.

—On syntynyt loistavia ideoita, ja opiskelijoissa on paljon yrittäjäpotentiaalia, toteaa Humakin kulttuurituotannon lehtori Niila Tamminen Humakin Kauniaisten kampuksella. Tamminen vastaa NY-opinnoista Humakissa. Hän on huomannut, että monia opiskelijoita yrittäjäksi ryhtyminen pelottaa tai arveluttaa. —NY toimiikin hyvänä testinä siihen, että onko itsestä ylipäätänsä toimimaan yrittäjänä, Tamminen kertoo.

Opiskelijaelämän Leijonan Luola

Nuori Yrittäjyys tarjoaa yrittäjyyteen kannustavia opintoja 7-25-vuotiaille nuorille osana heidän koulutuksensa opinto-ohjelmaa. Kurssi suoritetaan yhteystyössä työelämätoimijoiden kanssa ja tunneilla opiskelijat ovat päässeet sparraamaan omaa yritysideaansa oikeille rahoittajille. NY-kurssien aikana on vuosien varrella syntynyt monta oikeaa yritystä ja palvelua.

—Vaikkei kurssin jälkeen alkaisikaan yrittäjäksi, NY:n kautta oppii taitoja, joita voi hyödyntää kaikenlaisessa työssä, Tamminen painottaa. Opintojaksolla opiskellaan markkinointia, videokuvausta ja sponsorihankintaa. Myös talouden lain alaisuudet tulevat tutuiksi. —Lisäksi opiskelijamme saavat loistavan mahdollisuuden verkostoitua muiden saman ikäisten opiskelijoiden kanssa, kun muiden pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen opiskelijoita on mukana NY-koulutuksissa. Nämä kontaktit saattavat myöhemmin olla hyvinkin hyödyllisiä, Tamminen muistuttaa

Humakissa kulttuurituotannon opiskelijoiden opintoihin sisältyy yrittäjyyden opintoja vähintään 10 opintopistettä. Ne, jotka haluavat kehittää yritys- ja liiketoiminnallista osaamistaan syvemmälle voivat valita opintoihinsa mm. innovaatio-opintoja, tuotteistamista, liiketaloutta ja johtamista.

—Yksi keskeinen osaamisalue kulttuurituottajan osaamisessa on talous- ja business-osaaminen. Tämä näkyy selvästi myös opintosuunnitelmassamme. Kulttuurituottaja on myös liiketalouden ja yritystoiminnan ammattilainen, Humakissa taloutta ja kirjanpitoakin opettava Tamminen kertoo.

Best New Startup video – Voitto Humakin Kauniaisten kulttuurituottaja-opiskelijoille

Humakin tiimi Gran Kallio voitti NY:n “Paras yritysvideo” -kategorian valtakunnallisen kilpailun. Kilpailussa haettiin videota, jossa NY-yrittäjyyskurssilla luotua liikeideaa on kehitetty eteenpäin.

Gran Kallio on Humakin opiskelijoiden ideoima palvelu, joka kehitettiin tämän lukuvuoden (2016-2017) NY-yrittäjakurssilla. Laura, Noora, Tomi ja Ronja opiskelevat Humakissa kulttuurituottajaksi, Lari yhteisöpedagogiksi ja Tommi liiketaloutta Haaga-Heliassa. Monialainen opiskelijaryhmä jalosti liikeideaansa tekemällä voittoisan videon.

—Yritysideaa kehitettiin yhdessä ja se muovautui nykyiseen muotoonsa pikkuhiljaa kurssin myötä. Työskentely ryhmässä on ollut todella luontevaa ja mukavaa, lisäksi meillä on hyvä ryhmä, jossa kaikkien henkilökemiat pelaavat yhteen”, toteaa Laura, joka on yksi NY-yrityksen perustajista.

Voittoisan liikeideavideon tekijät Gran KallioGran Kallio NY-Voittajavideon tekijät Ronja Tammenpää, Laura Oikarinen, Noora Lattunen (eturivissä) sekä takarivissä vasemmalta) Lari Iranta, Tomi Louhesto ja Tommi Koskinen

Gran Kallio vie katuseikkailulle Kallioon

Gran Kallio – nimisen katuseikkailun ideana on järjestää Kalliossa yhteisöllistäviä ryhmille suunnattuja seikkailuja. Amazing Race – tyylinen kierros tehdään ympäri Kalliota ja se sisältää erilaisia paikkoja aina baareista taidegallerioihin. Kierrokset on tarkoitettu noin 5-15 henkilön kokoisille ryhmille, esimerkiksi yrityksille, polttariporukoille ja kouluryhmille.

—Tämän tyylistä konseptia ei Helsingissä ole vielä testattu, ainakaan kovin suuressa mittakaavassa. Yrityksen olisi tarkoitus helpottaa esimerkiksi asiakkaiden virkistyspäivätoiminnan ohjelman kehittämistä ja toteuttaa erilaisia ja toiminnallisia kokonaisuuksia, Laura visioi.

Kierroksissa on mukana erilaista ohjelmaa; ongelmaratkaisukykyä vaativia pelejä, ruokailua sekä esimerkiksi tietovisoja, joiden sisältöön tilaajalla on mahdollisuus itse vaikuttaa. —Ensimmäiset Kalliokierrokset olisi tarkoitus saada kokeiluun keväällä, mutta tarkempaa ajankohtaa en vielä osaa tarkasti sanoa, Laura paljastaa.

Yrittäjämäinen toiminta on yksi tapa tehdä työtä tulevaisuudessa

Yrittäjyys on ollut paljon esillä valtakunnan mediassa. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta sekä työskentely projekteissa ovat kaikki uudistuvan työelämän muotoja. Myös kulttuurituotannossa yrittäjyys on varteenotettava työllistymisen muoto.

—Vaikkei vastavalmistunut heti perustaisikaan omaa yritystä, tuottajan tehtävissä tarvitaan yrittäjämäistä otetta ja sisäistä yrittäjyyttä, Tamminen muistuttaa.

Kulttuurituottajaksi Humakista

Yhteishaku on käynnissä ja jatkuu 5.4. saakka. Kulttuurituottaja (AMK) -opintoihin voi hakea päiväopiskelijaksi Kaunaisiin ja Turkuun. Kauniaisten kampus, josta opiskelijat siirtyvät opintojensa puolivälissä Humakin Helsingin TKI-keskukseen, on lähellä valtakunnan suurimpia kulttuurialan toimijoita ja vilkasta tapahtumaelämää ja tarjoaa siksi erinomaiset harjoittelu- ja työskentelymahdollisuudet kulttuurituottajaksi opiskeleville humakeille.

Turku tarjoaa tunnettuna eurooppalaisena kulttuurikaupunkina useita festivaaleja ja vilkkaan kulttuurielämän työelämäläheisiin oppimisiin. TKI-keskus toimii valtakunnan kolmanneksi vilkkaimmassa tapahtumakeskuksessa Logomossa.

Humakin suositut, töiden ohessa opiskeltavaksi tarkoitetut monimuoto-opinnot voi opiskella Kauniaisissa ja Tampereella.

Jutun pohjana on Gran Kallio -ryhmän opiskelijoiden teksti.

[sam id=”2″ codes=”true”]