Onemind Dogs uutisointia Liittyviä tiedostoja

Turkulaisen Onemind Dogsin liikeidea syntyi yrityksen perustajan Janita Leinosen koirasta, joka menetti kuulonsa. Agilitya harrastanut Leinonen pohti, kuinka kommunikoida koiransa kanssa ja kehitti puheen sijasta eleisiin perustuvan koiran komentokielen. Kokeiltuaan tätä toisiin koiriin, hän havaitsi uuden koulutusmuotonsa soveltuvan muihinkin koiriin. Kauppakorkeakoulussa opiskellut Leinosen koirankouluttajaystävä Noora Keskikievari ymmärsi ideassa olevan mahdollisuuksia suurempaankin toimintaan ja Onemind Dogs perustettiin.

Onemind Dogs aloitti toimintansa Humanistisen ammattikorkeakoulun luovien alojen yrityshautomo Crevessä. Creve on uusiin ja erilaisiin liikeideoihin keskittyvä yrityshautomo, joka toimii osana kulttuurituotannon toimialaa.

Rahoittajana Supercelliinkin sijoittanut Lifetime Ventures

OneMind Dogs keräsi viime syksynä 400 000 euron rahoituskierroksen, jossa pääsijoittajana oli muun muassa Supercell-sijoituksestaan tunnettu Lifeline Ventures. Rahoituskierrokselle osallistui myös turkulainen Gorilla Ventures. OneMind Dogs aikoo käyttää palvelunsa kehitykseen ja entistä nopeampaan kansainväliseen kasvuun. Perustajat aikovatkin järjestää useita kuukausia kestävän koulutuskiertueen Yhdysvalloissa myöhemmin keväällä. Kutsuja eri tilaisuuksiin tulee enemmän kuin yrityksen perustajat ehtivät osallistua.

Onemind Dogs myy jäsenyyksiä verkkosivuilleen, jossa julkaistaan koirankoulutukseen liittyviä opetusvideoita ja tekstejä. Uutena aluevaltauksena on hyväksi havaitun koulutuksen lisensioiminen. 90 prosenttia yrityksen palveluista myydään ulkomaille Pohjois-Amerikan ollessa tällä hetkellä ylivoimaisesti suurin markkina-alue. Jäseniä on kaikkiaan 150 maassa.

Koulutus hämmästyttää maailmalla

Onemind Dogsin koulutusmenetelmä ällistyttää siihen ensikertaa tutustuvia koirakouluttajia. Turun Sanomat kirjoittaa 13.1.2015 päivätyssä uutisessaan, kuinka japanilaiset koiraharrastajat eivät voineet uskoa, kuinka oli mahdollista, että japania osaamaton suomalainen koirakouluttaja pystyi samantien ohjaamaan koiria vaativiin tehtäviin pelkkien eleiden avulla. Myös se, kuinka koulutusmenetelmät soveltuvat koiralle jo pentuiästä alkaen, on hämmästyttänyt maailmalla.

Onemind Dogsiin ja sen tarinaan voi tutustua oheisista medialinkeistä ja yrityksen verkkosivuilla. Yrityksen toimisto sijaitsee Logomo Byråssa, jossa sijaitsee myös Humakin Turun TKI-keskus.