Opettaja! Ilmoittaudu Seikkaillen osallisuutta ja hyvinvointia kouluihin –koulutukseen

Humanistinen ammattikorkeakoulu toteuttaa Seikkaillen osallisuutta ja hyvinvointia kouluihin -koulutukset yhteistyössä Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n kanssa. Koulutukset on tarkoitettu perus- ja toisen asteen opettajille. Tavoitteena on vahvistaa opettajien seikkailu- ja elämyspedagogista sekä luonnossa toteuttavan toiminnallisen oppimisen osaamista.

Huhtikuun koulutukset – teemana lähiluonnossa seikkaillen

Kevään lähijaksot alkavat huhtikuussa. Viimeinen ilmoittautumispäivä kevään koulutuksiin on 10.4.2023. Koulutus toteutetaan samansisältöisenä 2 päivän koulutuksena kolmessa eri nuorisokeskuksessa, joista voit valita sinulle parhaiten sopivan ajankohdan ja sijainnin:

  • Pe-la 14.4.-15.4. Nuorisokeskus Villa Elba
  • Pe-la 21.-22.4.Nuorisokeskus Marttinen
  • Ma-ti 24.-25.4. Nuorisokeskus Anjala

Ilmoittaudu tästä:

Viisi nuorta kävelee talvivaatteet päällään lumisessa metsässä ja kantavat erilaisia lumileikkivälineita, kuten stigaa ja pulkkaa.

Koulutuksessa opitaan suunnittelemaan ja toteuttamaan käytännössä turvallinen, seikkailu- ja elämyspedagogiikan sekä toiminnallisen oppimisen menetelmiä hyödyntävä, koulun lähiluonnossa ja -ympäristössä toteutettava kokonaisuus.

Lähijaksoilta peritään 85€ osallistumismaksu, joka kattaa majoituksen ja ruokailut. Itse koulutus on maksuton.

Ilmoittauduttuasi lähijaksolle saat linkin verkkokurssille, joka toimii johdantona nuorisokeskuksissa järjestettäville lähijaksoille. Verkkokurssin parissa voit jatkaa perehtymistä seikkailu- ja elämyspedagogiikkaan, kokemukselliseen ja toiminnalliseen oppimiseen sekä koulun lähiympäristön hyödyntämiseen oppimisympäristönä myös lähijaksolle osallistumisen jälkeen.

Syksyn koulutukset – teemana ryhmän ja yksilön vahvistaminen seikkailu- ja elämyspedagogiikan avulla

Myös toinen koulutus toteutetaan samansisältöisenä kolmessa eri nuorisokeskuksessa, joista voit valita parhaiten sopivan ajankohdan ja sijainnin:

  • Pe-la 29.-30.9.2023 Nuorisokeskus Villa Elba
  • Pe-la 27.-28.10.2023 Nuorisokeskus Marttinen
  • Pe-la 6.-7.10.2023 Nuorisokeskus Anjala

Koulutuksessa perehdytään pidempien seikkailu- ja elämyspedagogisten prosessien (leirikoulut, leirit, yökoulut) suunnittelemiseen ja toteuttamiseen.

Ydinaiheita ovat toiminnalliset menetelmät sekä pedagogiikka, jonka avulla edistetään inklusiivisuutta, osallisuutta ja ryhmässä ja yksilöllisesti koettavaa turvallisuuden tunnetta. Koulutuksessa saadaan omakohtainen kokemus seikkailukasvatuksellisesta, luontoympäristössä toteutettavasta ryhmäprosessista, mikä tukee myös opettajien työssä jaksamista. Koulutus parantaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa monialaisia opintokokonaisuuksia ja tukee laaja-alaisia osaamistavoitteita.

Suosittelemme ilmoittautumaan verkkokurssille ennen tähän koulutukseen osallistumista, mutta voit halutessasi osallistua vain tähän yhteen koulutusosioon. Lähijakson tarkemmat sisällöt ja ajankohdat löydät täältä.

Opiskelijat ovat ympyrän muodostelmassa ja pitävät kiinni isosta renkaasta.

 

Toim. Niina Naumanen

2023-03-31 10:00:07