Kevään toisen yhteishaun kaikki tulokset on julkaistu – aloitusohjeet Opiskelijan opas -sivustolla

Kolme erilaista lintua lentää.

Humakiin valittiin 489 uutta opiskelijaa. Onnittelut kaikille syksyllä opinnot aloittaville uusille humakilaisille, hienoa saada teidät joukkoon! Kevään ensimmäisen ja toisen yhteishaun varasijoilta hyväksyminen jatkuu 2.8.2022 asti.

Kaikki korkeakoulujen toisen yhteishaun tulokset julkaistiin viime torstaina, jolloin hakijat saivat Opintopolusta sähköpostitse tuloskirjeen. Opetushallituksen mukaan kevään toisessa yhteishaussa ammattikorkeakouluihin pääsi 29 110 uutta opiskelijaa ja korkeakouluihin yhteensä 53 100 hyväksyttyä opiskelijaa. Korkeakoulujen yhteishakuun osallistui kaikkiaan 137 980 hakijaa eli opiskelupaikan sai 38 % hakijoista. Kevään toisessa yhteishaussa Humakista opiskelupaikan sai 489 hakijaa, joka on 19% kaikista Humakiin hakeneista.

Yhteishaun kaikkien tulosten julkaisun jälkeen hyväksytyksi tulleille mahdollistui ottaa vastaan hakutoivejärjestyksessä alempi opiskelupaikka, heidän ollessaan varasijalla ylempään tai ylempiin hakutoiveisiinsa. Kevään toisessa yhteishaussa hakija asettaa hakuaikana koulutukset mieluisuusjärjestykseen hakulomakkeelle ja lähtökohtaisesti hakijalle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa koulutuksesta, jonka hän on priorisoinut hakulomakkeella korkeimmalle ja johon hänen valintamenestyksensä riittää.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa Humakiin valittiin aiemmin jo 20 opiskelijaa. Avoimen väylän yhteishaussa valituksi tuli keväällä 53 hakijaa ja muissa erillishauissa 8 hakijaa. Kaikkiaan 570 uudella tutkinto-opiskelijalla on mahdollisuus aloittaa opinnot Humakissa syyslukukaudella 2022.

Kevään ensimmäisen ja toisen yhteishaun varasijoilta hyväksyminen jatkuu 2.8. asti ja moni varasijalle sijoittunut saa vielä kesän aikana hyviä uutisia opiskelupaikan muodossa. Varasijalta hyväksytty hakija saa tiedon opiskelupaikasta Oma Opintopolku-palveluun.

Lämpimät onnittelut kaikille uusille opiskelijoille ja tervetuloa opiskelemaan Humakiin!

Tarkastele AMK-valintakokeen pisteidesi jakautumista Valintakoepisteet-palvelussa

Keväällä AMK-valintakokeeseen osallistuneet pääsevät tarkastelemaan kokeesta saamiaan osiokohtaisia pisteitä Valintakoepisteet-palvelussa 31.8.2022 asti. Palvelu on ensimmäistä kertaa käytössä ja se mahdollistaa hakijoille saada yksityiskohtaisempaa tietoa valintakokeessa menestymisestään.

Muista vastaanottaa opiskelupaikkasi ja ilmoittautua lukuvuodelle

Opiskelijaksi valitun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 15.7.2022 klo 15.00 mennessä. Varasijoilta hyväksytyksi tulevilla on viikko aikaa opiskelupaikan vastaanottoon Oma Opintopolku-palvelussa. Jos hakija ei ota paikkaa vastaan määräajassa, hän menettää sen.

Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi opiskelijaksi valitun tulee ilmoittautua lukuvuodelle 2022–2023. Ilmoittautumistiedon pääsee antamaan samasta näkymästä kuin opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu. Opiskelupaikan vastaanotto ja ilmoittautuminen lukuvuodelle tehdään toisistaan erillisinä toimintoina.

Näin saat tietoja opintojen aloittamisesta

Uusien opiskelijoiden tietopaketti on koottu Humakin Opiskelijan oppaaseen.

Tietopaketista löydät muun muassa opintojen aloitukseen liittyvät aikataulut, tietoa opiskelukampuksestasi ja ohjeet sähköisen opiskelutodistuksen lataamiseksi. Humakista ei postiteta erikseen opintojen aloituskirjettä. Kaikki ohjeistus on luettavissa sähköisessä muodossa.

Opintotoimisto

Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa opiskelijan oppaasta, voit olla yhteydessä Humakin kaikkien kampusten yhteiseen opintotoimistoon sähköpostitse opintotoimisto@humak.fi ja puhelimitse numeroon 029 451 9253. Puhelinpalvelu on auki maanantaista torstaihin klo 13-15. Puhelinpalvelua ei ole ajalla 11.7.-22.7.2022.

Hakijapalvelut

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen hakijapalvelut@humak.fi. Puhelinpalvelua ei ole ajalla 15.7.-31.7.2022.

Opiskelijakortti ja opiskelijakunta HUMAKO

Opiskelijakortin hankinnasta ja Opiskelijakunta HUMAKOn toiminnasta voit lukea HUMAKOn uusille opiskelijoille suunnatusta sähköisestä kirjeestä, josta löydät myös oman kampuksesi tutoreiden tervehdyksen. Lataamalla Tuudo-sovelluksen saat puhelimeesi sähköisen opiskelijatunnisteen.

Liittyminen HUMAKOn jäseneksi (linkki ulkoisille sivuille).

Lisähaku Humakiin järjestetään ajalla 25.7.-5.8.2022

Ammattikorkeakoulukohtainen lisähaku on mahdollista järjestää vapaaksi jääneille aloituspaikoille heinä-elokuussa. Tiedotamme lisähausta verkkosivujemme uutisissa ja Opintopolku.fi -sivustolla. Vapaaksi jääneille aloituspaikoille on lisähaku ajalla 25.7.-5.8.2022 (klo 15.00).

Vapaita paikkoja on jäljellä hakukohteisiin:

Lisähaun valintaperusteisiin pääset tutustumaan yllä olevien sivustojen kautta. Lisätiedot: hakijapalvelut@humak.fi

Teksti: Humak hakijapalvelut, toim. viestintä.
Kuva: Humak-arkisto.

Keltapohjainen graafinen banneri opiskelupaikasta ja heiluvakäsinen hahmo.