#vainhumakelämää

Humakin verkkosivu-uudistuksesta on vaivihkaa kulunut vuosi. Uudistuksen yhteydessä verkkosivumme muuttuivat tietovarastosta ajankohtaisia uutisia kertovaksi kanavaksi, jossa opiskelijoidemme tekemisellä olisi aikaisempaa suurempi rooli. Miltä opiskelijoidemme uutisvuosi näyttää ja mitkä uutiset ovat ennenkaikkea kiinnnostaneet lukijoitamme?

Oheiseen listaan olemme keränneet suosituimmat opiskelija-aiheiset uutiset ensimmäisen vuoden ajalta. Mukana on mm. liveroolipelaamisen eli larppauksen opinnollistamista, asumista Nurmijärven “Tylypahkassa”, menestyneitä opiskelijayrityksiä vaatteiden vaihdosta taiteen ostamiseen, kulttuurituottaja-ohjelmapäällikkö, joka tuottaa kaikkien aikojen suurinta leiriohjelmaa partiolaisten suurleirille, tuottamista oppineita tulkkeja ja roller derbyä.

—Ilman opiskelijoilta ja heidän valmentajiltaan tulevia vinkkejä näitä uutisia ei olisi. Usein yhteydenottoja leimaa vaatimattomuus, että mahtaisikohan tästä olla uutiseksi. Meillä viestinnässä reaktiot ovat kuitenkin usein olleet “vau ja hitsi, että hienoa”, joten toivottavasti näitä hienoja tarinoita kerrotaan meille jatkossakin, viestintäpäällikkö Jarmo Röksä pohtii viestinnän vastaanottamia uutisvinkkejä.

Humakissa voi opiskella yhteisöpedagogiksi, kulttuurituottajaksi ja tulkiksi, ja koulutuksia järjestetään valtakunnallisesti viidellä kampuksella ja neljässä TKI-keskuksessa. Lisäksi monimuotokoulutuksia tarjotaan kiertoperiaatteella eri paikkakunnilla: yhteisöpedagogikoulutusta kevään yhteishaussa Oulussa ja Kuopiossa ja kulttuurituottajakoulutusta Kauniaisissa ja Tampereella.

Uutisvuosi opiskelijoidemme näkökulmasta

 • Katso ammatit, työllistyminen ja palkka -uutinen kiinnosti varsinkin viime kevään yhteishaun yhteydessä. Artikkelissa tutkija Mira Väisänen kertoi alumneillemme tehdyn työllistymistutkimuksen tuloksista, että yleiseen työllistymisasteeseen suhteutettuna Humakista valmistuneet työllistyivät erittäin hyvin.
 • Thinger on vaatteiden tinder -uutinen kertoi kulttuurituottajaopiskelijoiden perustamasta NY-yrityksestä, joka menestyi Nuori Yrittäjyys -kilpailussa. Perustajat ideoivat uudenlaista sosiaalista vaatteidenvaihtosovellusta ja -tapahtumaa.
  Thinger
  Thinger on tavaroiden tinder. Opiskelijoiden projekti menestyi hyvin NY-kisassa.

   

 • Tulitarinaa Kuusiston linnanraunioilla kertoo kuinka yhteisöpedagogiopiskelijoiden Kerttu Lehdon ja Oscar Kivikosken tuotteistama täydenkuun tarinankerrontatapahtuma keskiaikaisella linnanraunioilla vakuutti Metsähallituksen. Samaiset opiskelijat olivat mukana myös toisessa suositussa jutussa, jossa kerrottiin opinnollistetusta liveroolipeliviikonlopusta, jonka ympäristönä toimi Turun saaristossa sijaitseva 1700-luvun kartanomiljöö. Lisää tuosta uutisessa: Brinkhallin kartano täyttyi larppaajista.

  Humakin yhteisöpedagogit larppaavat
  Larppauksen vetäjät Kerttu Lehdon johdolla selittävät sääntöjä Brinkhalliin saapuneille liveroolipelaajille

   

 • Huippukoulutus kultturialan kehittäjille taasen kiinnosti heitä, jotka olivat kiinnostuneita ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta. Tässä uutisessa esiteltiin syksyisin yhteishaussa mukana oleva Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutus. Nyt keväällä yhteishaussa ovat tarjolla sekä yhteisöpedagogi että tulkki ylempi AMK-koulutukset.
 • Tulkkiopiskelijakin oppii tuottamista Humakissa kertoo suuresta helsinkiläisessä kulttuurikeskus Stoassa järjestetystä viittomakielisen kulttuurin tapahtumasta, joka sai talon täyteen väkeä. Pääesiintyjänä tapahtumassa oli Signmark.
  Stoa Itäkeskuksessa täyttyi kun Signmark esiintyi
  Viittomakielinen rap-artisti Signmark houkutteli paikalle runsaasti yleisöä. Kuva: Venla Vihersaari

   

 • Roller Derby avaa näkökulmia nuorten liikuntaan kertoi tyypillisestä Humakin opinnäytetyöstä, jonka tavoitteena on kehittää esimerkiksi tilaustyönä opinnäytetyön tilanneen organisaation toimintaa
  Roller derby
  Tekniikkaharjoittelua Helsinki Roller Derbyn junioriharkoissa. Kuva: Marko Niemelä.

   

 • Nau. Art tekee taiteen ostamisesta helppoa kertoo toisesta Nuori yrittäjyys kilpailussa menestyneestä opiskelijayritysprojektista. Yrittäjyys on yksi Humakissa opiskelijoille opetettavista asioista, johon tutustutaan liiketalouden, lainsäädännön ja esimerkiksi palvelumuotoilun näkökulmista.
 • Kulttuurituottajaopiskelija voi olla ohjelmapäällikkö on tuorein – tällä viikolla – sivuillamme julkaistu uutinen. Se kertoo ensimmäisen vuoden kulttuurituottajaopiskelijasta JP Tuonosesta, joka kokoaa ohjelmapäällikön ominaisuudessa kaikkien aikojen suurinta oheisohjelmaa partiolaisten Roihu 2016 suurleirille.
  JP - Roihu tapahtuman tuottaja
  Tapahtumatuotannossa toimiminen tuottaa myös opintopisteitä kulttuurituottaja (AMK)-tutkintoon

   

 • Kun kampuksesta tulee koti – Humakin oma Tylypahka kertoi Nurmijärven kampuksella olevasta erikoisesta asumismuotomahdollisuudesta. Jotkut opiskelijoistamme ovat valinneet majoitusvaihtoehdokseen asumisen kampuksella. —Kätevää, kun voi kävellä rappuset alas suoraan luokkahuoneeseen, tylypahkalaiset arvioivat.
  Koti Nurmijärven kampuksella
  Kampuksen kahden hengen huone, jonka kuudennen kerroksen ikkunasta avautuu henkeäsalpaava näkymä Sääksjärvelle.

   

 • Opiskelija, hae SPR:n vastaanottokeskukseen ja saat opintopisteitä levisi sosiaaliseen mediaan kulovalkean tavoin. Humakin kieltenopettajien muistutus opiskelijoillemme siitä, että kansainvälisissä ympäristöissä, kuten vastaanottokeskuksissa, vapaaehtoisena työskenteleminen oikeuttaa opinnollistettuna opintopisteisiin. Uutinen kuvaa hyvin Humakin ihmisläheisiä arvoja, joita myös monikulttuurisuus ja suvaitsevaisuus ovat.
 • Humak Turku näkyy tekemällä ja toimimalla oli yksi monista opiskelijoiden Nuorisotyöviikon kampanjointiin osallistumisesta kertovia uutisia. Kaikissa Humakin yksiköissä osallistuttiin Nuorisotyöviikoille eri tavoin riippuen siitä, mihin opintojaksoon toimintaa opinnollistettiin. Turun kampanjointi tuotti useita viraalivideoita, joita tässä uutisessa esitellään.
 • Ensimmäinen yhteisöpedagogi Kuopiosta esittelee Piritta Mattisen, joka valmistui ensimmäisenä yhteisöpedagogiksi (AMK) Kuopion kampukselta, jonne opetus Joensuusta vuoden 2013 syksyllä siirtyi. Pirita ei vain opiskellut nopeasti, vaan hänen aktiivinen järjestötaustansa ohjasi häntä myös työelämään.
  Piritta Mattinen #yhteisöpedagogi #Kuopio
  Piritta Mattinen – ensimmäinen yhteisöpedagogi, joka valmistui Kuopiosta. Kuvaaja: Erja Anttonen

   

 • Turussa tutustuttiin seikkailukasvatukseen kertoo opiskelijoiden kesäisestä kanootti- ja luolavaelluksesta lähellä Turun kampusta. Seikkailukasvatus on yksi nuorisotyön menetelmistä ja Humakissa alan osaaminen on eurooppalaista huipputasoa. Nurmijärven kampuksen koulutuksiin hakeudutaan ulkomaita myöten.

  Seikkailukasvatus
  Turun yhteisöpedagogit onnistuneen luolaseikkailun jälkeen.

   

 • AMK-opiskelu eroaa hyvällä tavalla lukio-opiskelusta -uutisessa ääneen pääsi Humakin viestinnässä TET-harjoittelussa ollut kaarinalainen lukiolainen Lauri Kuiko, joka pohti artikkelissa lukio- ja korkeakouluopetuksen välisiä eroja tutustumisjaksonsa lopussa.
  Lauri Kuiko vieraili Humakissa
  Kaarinan lukiossa opiskeleva Lauri Kuiko TET-päivänään Humakin Turun TKI-keskuksessa. Taustalla yhteisöpedagogi-lehtoreita

   

 • Lopuksi esittelemme uutisen #VainHumakElämää -instagramissa. Parhaat sosiaalisen median kampanjat ovat niitä, jotka jäävät elämään omaa elämäänsä. Kampanja oli turkulaisten yhteisöpedagogiopiskelijoiden ideoima ja tähän mennessä #vainHumakElämää -tägi on kerännyt Instagramiin satoja ja satoja kuvia humakilaisten hienosta tekemisen meiningistä. Alla muutama poiminta kuvavirrasta.

Tämä oli vain suppea kattaus uutisiin, joita julkaisimme opiskelijoistamme vuoden aikana. Monta kiinnostavaa juttua jäi nostamatta listoille, kuten esimerkiksi monimuoto-opiskelijoiden opinnollistama festivaalituotanto Reykjavikissa, Humakin opiskelijoiden mukana oli H2Ö-festareilla tai vaikkapa yhteisöpedagogien tiivis yhteistyö Kuopion nuorisotoimen kanssa erilaisissa hankkeissa.

Osallistu kampanjaan, voita lippuja kesän festareille

Tänä vuonna arvomme Flow-festival ja Ruisrock -festivaalilippuja kaikkien niiden kesken, jotka tykkäävät ja/tai kommentoivat Humakin Facebookissa ja Instagramissa julkaisemia postauksia. Lisäksi arvomme lohdutuspalkintoina viisi kahden hengen elokuvalippupakettia Finnkinon teattereihin. Lisäksi voit osallistua arvontaan postaamalla kuvia Instagramiin tunnuksella #vainhumakelämää.

Tykkää ja seuraa Humakin Facebook-ryhmää vaikka heti, niin saat tietoa aina, kun julkaisemme tileillämme jotain. Vain 24 tunnin sisällä julkaisusta tykätyt / kommentoidut ovat mukana arvonnassa. Voit aloittaa vaikkapa tykkäämällä tästä uutisesta samantien 😀

Mitä useammasta postauksesta tykkäät tai useamman kuvan lataat Instagramiin, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa. Huomaathan, ettei mikään yllämainituista sosiaalisen median palveluista ole osallisena arvonnan järjestämisestä. Siitä vastaa Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak).

Arvonnan säännöt.