Oranssi Myrsky 2016 Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Oranssi Myrsky 2016

Humakin Jyväskylän kampuksella käy kuhina. Kaikkialla on aistittavissa, että Jyväskylän ensimmäisen vuoden opiskelijoiden massiviinen ponnistus, Oranssi Myrsky, lähestyy. Opiskelijat ovat täydessä työn touhussa, kun kaupunkitapahtumaan on enää muutama päivä.

Jo neljättä kertaa järjestettävän Oranssi Myrsky –kaupunkifestivaalin tuottavat Humakin ensimmäisen vuoden kulttuurituottaja- ja yhteisöpedagogiopiskelijat. Tänä vuonna laajasta tapahtumakattauksesta löytyy menoa kaikille kohderyhmille. Ohjelmasta löytyy muun muassa muotinäytös, sambaa, akustisia konsertteja, skeittikilpailu ja pikadeittailua.

Jyväskylä Humak
Emmaliisa Kaikkonen ja Koivisto ovat oppineet paljon Oranssi Myrsky -kaupunkifestivaalia tuottaessaan.

Oranssi myrsky -kaupunkifestivaalin tuotanto on osa opintoja

Kulttuurituottajaopiskelija Emmaliisa Kaikkonen on Oranssin myrskyn laki ja luvat-ryhmässä. Tämän lisäksi hän on tuottamassa taidenäyttelyä marraskuun ajaksi galleria Patinaan.

Kulttuurituottajilla Oranssi Myrsky-projekti sisältyy Kulttuurituotannon perusteet, sekä Kulttuurituottajan toiminnan perusteet-opintojaksoille.

−Yleinen tunnelma on nyt jokseenkin stressaantunut, koska tapahtumapäivä lähestyy kovaa tahtia. Päällimmäiset fiilikset ovat kuitenkin positiiviset. Tämä on ainutlaatuinen oppimistilaisuus, Emmaliisa kertoo tuotannon keskeltä.

Yhteisöpedagogiopiskelija Mikko Koivisto toimii projektissa puheenjohtajana. Hänen vastuullaan on tarkkailla muiden työskentelyä, olla ratkaisemassa ristiriitatilanteita, ja tietenkin katsoa, että johtoryhmä tekee töitä.

−Tärkeimmäksi työtehtäväkseni koen kuitenkin muiden tsemppauksen ja positiivisen työskentelyilmapiirin ylläpitämisen, Mikko toteaa.

Yhteisöpedagogilinjalla Oranssi myrsky-projekti sisältyy yhteisöviestinnän ja markkinoinnin perusteet, sekä yhteisöpedagogin ammatillisen toiminnan perusteet-opintojaksoille.

Oranssi Myrsky opettaa

Emmaliisa ja Mikko kokevat, että he ovat oppineet Oranssi Myrsky-projektista paljon – esimerkiksi yhteistyön tekemisen. Myös oman asenteen merkitys on korostunut. Oma-aloitteisuus on tärkeää molemmilla aloilla.

−On aivan uskomatonta, kuinka toisilleen projektin alussa vielä tuntemattomat 60 opiskelijaa ovat saaneet aikaan kahdessa kuukaudessa näin hienon tapahtuman, opiskelijat toteavat yhteen ääneen.

Sisäinen viestintä haasteena

Haasteitakin on ollut. Tapahtuman järjestäminen nopealla aikataululla, ja suurella porukalla ei ole aivan yksinkertaista. Muun muassa sisäisen viestinnän monimutkaisuus tuottaa välillä lisätöitä.

Mikko ja Emmaliisa antavat samankaltaiseen projektiin ryhtyville vinkeiksi, että kannattaa tehdä suunnitelmat heti alkuun, pitää mielessä tavoitteet ja kohderyhmät, ja ehdottomasti se viestintä. Sitä ei heidän mukaansa voi treenata koskaan liikaa.

Kysyimme Mikolta ja Emmaliisalta, mihin Oranssin Myrskyn osatapahtumiin he haluaisivat itse osallistua.

– Taidegalleria Patinassa on mielestäni todella hyvää sisältöä. Tatuointinäytös Jyväskylän taidemuseolla kiinnostaa myös, sanoo Emmaliisa.

– Veturitallien pelitapahtuma on varmasti ainakin itselle mieluisa, ja Lutakossa esitettävä dokumentti kuulostaa kiinnostavalta. Lauantain jatkobileet Bra2-yökerhossa kiinnostaa tietenkin kaikkia, Mikko naurahtaa.

 

Kulttuuria ja tapahtumia kaikenikäisille

Oranssi Myrsky pitää sisällään kulttuuria kaikenikäisille. Tapahtumia on 24.11-26.11 välisenä aikana lukuisia, ja tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Parhaiten pääset tapahtumasta jyvälle seuraamalla Oranssi Myrskyn Facebook-sivua.

Teksti: Maria Ståhle ja Essi Ryyppö, Humakin kulttuurituottajaopiskelijoita
Haastateltavat: Emmaliisa Kaikkonen, kulttuurituottajaopiskelija ja Mikko Koivisto, yhteisöpedagogiopiskelija