Osta miult - paikallista Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Siitolan kartano

Paikallisuus, laatu ja ammattimaisuus – nämä ovat kriteerejä, joista harva yrittäjä haluaa kieltäytyä yhteistyökumppaneita valitessaan. Usein osaaminen ei kohtaa, vaikka tarpeita olisikin. Lähelle voi olla vaikea nähdä ja oman kotiseudun taitajia löytää.

Etelä-Karjalassa ollaan herätty tähän ongelmaan. Humanistisen ammattikorkeakoulun Humak TKI-Etelä-Karjalan ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhdessä toteuttama ”Luotsie – uutta luova yrittäjyys Etelä-Karjalassa” -hanke tuo yhteen luovan alan osaamista alueen muun yrityskentän kanssa. Osana tätä työtä hanke toteuttaa yhteistyössä Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy (KEHY) kanssa ”Osta miult!” -tapahtuman 1.11. Imatralla Siitolan kartanolla. Tapahtumassa on esillä monipuolisesti paikallista luovan alan osaamista mm. kuvataiteen, kädentaitojen, elintarvikkeiden ja esittävien taiteiden saralta.

Paikalliset luovat osaajat esittäytyvät

– Hankkeen aikana on noussut esille, että monet isommatkin yritykset kaipaavat uudenlaisia ja tuoreita ideoita yritykselleen esimerkiksi liikelahjojen, brändin kohentamisen ja tapahtumien suhteen. Aikaa palveluntarjoajien metsästämiseen ei ole, ja tähän tarpeeseen Luotsie-hanke vastaa, projektipäällikkö Heini Kähkönen kertoo. –

Osta miult!”-tapahtumassa yritykset voivat löytää useita laadukkaita paikallisia palvelun- ja tuotteidentarjoajia yhdellä kertaa. Ajankohta marraskuussa on sopivasti juuri ennen pikkujoulujen ja joululahjahankintojen aikaa. Kehitysyhtiö on ollut tapahtuman suunnittelussa mukana alusta alkaen; näin ollaan pyritty takaamaan se, että tapahtumaan saadaan paikalle maksukykyisiä asiakkaita.

Verkostoja ja yhteistyötä yli organisaatiorajojen

Lokakuun aikana KEHY myös toteuttaa Kaakkois-Suomen yrityksille suunnatun kyselyn, jolla seulotaan kohdennetusti tarpeita paikallisten liikelahjojen ja -palvelujen suhteen. Vastausten perusteella yrityksiä autetaan löytämään omiin tarpeisiinsa sopivia paikallisia palvelun/tuotteiden tarjoajia.

Eri organisaatiorajat ylittävällä yhteistyöllä saavutetaan paikallisesti paremmin tuloksia yritysten kohtaamisessa: kehitysyhtiöllä on laajat yritysverkostot sekä paras alan tuntemus alueella. Humak TKI-Etelä-Karjala taas on pitkäaikainen ja alueella vakiintunut hanketoimija, jolla on kattavat luovan alan osaajien verkostot. Humak tukee alojensa kestävää yrittäjyyttä. Yhteistyön hedelmällisyys on huomattu jo nyt. Humak tukee alojensa, erityisesti luovien alojen kestävää yrittäjyyttä ja kehittää laaja-alaisesti erilaisia yrittämismuotoja.

Osta miult!

Tapahtuma järjestetään Imatralla Siitolan kartanolla ti 1.11. klo 13–18, osoite Siitolan katu 2, 55120 Imatra

Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy ja ovet ovat avoinna kaikille. Lisäksi yritysasiakkaat voivat sopia ennakkoon juuri heidän omiin tarpeisiinsa räätälöityjä treffejä, esimerkiksi tapaamisia, joissa saa kohdistetusti tietoa persoonallisesta tuotemallistosta tai ohjelmapalvelusta.

Lisätietoja mm. siitä, minkä yrittäjien töitä tilaisuudessa on tarjolla, löydät tilaisuuden FB-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/1774223266189143

ostamiult-esite-141016-netti(pdf)

Lisätietoja:

projektipäällikkö Heini Kähkönen, puh. 020 7621 368, heini.kahkonen@humak.fi