Humak ja Happee

Jyväskylän Hipposhallissa on vilskettä perjantaina 17.3.2017, kun Humak isännöi salibandyliigan puolivälieräkamppailua Happee – TPS. Humakin hakutapahtuma on osa 15.3. käynnistynyttä korkeakoulujen yhteishakumarkkinointia, jolla haetaan uusia yhteisöpedagogiopiskelijoita Jyväskylän alueyksikköön.

—Hirviteatterissa eli Jyväskylän Hipposhallissa kello 18.30 alkavan pelin lomassa on mahdollisuus tutusta verkostoammattikorkeakoulu Humakiin. Paikalla on muun muassa meidän tutoropiskelijoita kertomassa opinnoistaan, kertoo Humakin koulutussuunnittelija Henna-Riikka Markkio.

Otteluisännyys jo neljänä vuonna

Humakin yhteistyön juuret salibandyseura Happeen kanssa juontavat monen vuoden taakse. Humakin useat opiskelijat ovat olleet harjoitteluissa ja tehneet projektiopintoja Happeessa.

—Muistelen, että ensimmäiset opiskelijamme tekivät harkkaa Happeella jo vuonna 2006, kertoo lehtori Maarit Honkonen-Seppälä. — Neljänä vuonna olemme olleet otteluisäntänä, ja Happeen pelit ovat sujuneet niin hienosti, että yhteishaun aikana seura on voittanut jopa Suomen mestaruuden ja me olemme olleet mukana, iloitsee Honkonen-Seppälä ja jatkaa, että Happeen peleissä Humak on saanut hyvää näkyvyyttä Humakille ja myös oivia hakijoita.

Humak Jyväskylä
Humakin liikuntatutorit ja tavalliset tutorit markkinoivat omaa korkeakouluaan monella tavalla. Otteluisännyys Salibandyliigan pelissä on mieluinen tapa.

Huippu-urheilu on mahdollista yhdistää ammattikorkeakouluopintoihin

Happeen pakki, Otto Tikka, valmistuu meiltä nyt maaliskuussa yhteisöpedagogiksi (AMK) ja sitäkin kautta on hyvä mainostaa yleisölle Humakia. Oton esimerkki siitä, että huippu-urheilu ja ammattikorkeakouluopinnot ovat mahdollinen yhtälö, kannustaa myös muita haastamaan itseään ja hakemaan opiskelemaan korkeakouluun, jatkaa Honkonen-Seppälä.

—Meillä Humakissa on mahdollisuus tehdä vapaasti valittaviin opintoihin kahden opintopisteen verran liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä opintoja. Jakson nimi on Otetta liikuntaan ja esimerkiksi perjantain pelin penkkiurheilukin voi olla osa noita opintoja, kertoo yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelija Merja Astikainen, joka on myös liikuntatutor.

Yhteisöpedagogi on järjestö- ja nuorisotyön ammattilainen

Yhteisöpedagogiopiskelijat tutustuvat ensin ammattialansa perusteisiin kampuksella Korpilahdella. Puolivälissä opintoja siirrytään tutkimus- ja kehittämis- ja innovaatiokeskukseen Kankaan alueelle Jyväskylän keskustan tuntumaan. Siellä verkostoidutaan oikeita työelämän projekteja tehden, ja valmistutaan ammattiin, jossa viihdytään.

Humakin Jyväskylän alueyksikköön voi kevään yhteishaussa hakea yhteisöpedagogin (AMK) -opintoihin, joissa suuntaudutaan joko järjestö- tai nuorisotyöhön. Opiskelupaikkoja kevään yhteishaussa Jyväskylään on 35. Kaikkiaan Jyväskylässä on 250 kulttuurituottaja (AMK) ja yhteisöpedagogi (AMK)-opiskelijaa.

Valtakunnalliseen verkostoammattikorkeakoulu Humakiin voi tänä keväänä hakea opiskelemaan yhteisöpedagogiksi (AMK ja ylempi AMK), kulttuurituottajaksi (AMK) tai tulkiksi viittomakielessä (AMK). Opinnot ovat joko päiväopintoja tai monimuoto-opintoja.

Humak ja Happee – pehmoleluja salibandykentällä?

Lue tästä, miten Humak ja Happee tempaisivat hyvän asian puolesta viime vuonna.

Kuvassa etusivulla: Humakin tutorit, yhteisöpedagogi-opiskelija (AMK) Mari Ylönen ja yhteisöpedagogi (AMK) Kati Jaatinen (oik) ja esittelevät korkeakouluaan Happeen salibandypelissä. Kuvat: Riku Kuurne, yhteisöpedagogi (AMK)

[sam id=”3″ codes=”true”]