Humakin päiväopinnot yllättävät monimuotoisuudellaan

Piirroshahmo, joka istuu lattialla kannettava tietokone sylissään hymyillen.

Moni miettii nyt tulevaa opiskelupaikkaansa mutta samalla ihmettelee, mikä olisi itselle sopiva koulutusmuoto. Tässä jutussa kerrotaan kaikki oleellinen Humakin päiväopinnoista. Mitä päiväopinnot käytännössä tarkoittavat? Kenelle ne sopivat parhaiten? Entä miten ne eroavat toisen asteen opinnoista?

Tutustu Humakin hakukohteisiin ja toteutustapoihin kätevästi digitaalisessa Hakijan oppaassa (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Sinitaustainen vaakabanneri Hakijan oppaasta.

Päiväopinnot eroavat toisen asteen opinnoista

Moni korkeakouluopintonsa aloittava yllättyy siitä, kuinka erilaista opiskelu on esimerkiksi lukioon verrattuna. Merkittävin yhteinen tekijä on se, että opiskelu sisältää arkisin päiväsaikaan tiettyyn aikaan ja tietyssä paikassa tapahtuvaa lähiopetusta. Yllätyksenä saattaa tulla se, että päiväopinnoissa on myös erittäin paljon aikaan ja paikkaan sidottua ja sitomatonta verkko-opiskelua, itsenäistä työskentelyä, ryhmä- ja projektitöitä sekä harjoittelujaksoja.

Päiväopinnot eivät siis tarkoita sitä, että kaikki opiskelu tapahtuu fyysisissä luokkahuoneissa. Kuten työelämässäkin, osa kursseista ja opintojaksoista tapahtuu verkossa.

Luokkahuone kuvattu takaapäin, jossa opiskelijoita. Nurmijärven kampus.
Lähiopetusta Nurmijärven kampuksella.

Kysyimme Turun kampuksen yhteisöpedagogi (AMK) -koulutuksen lehtorilta Tiina Heimolta päiväopiskelusta.

Kenelle päiväopinnot sopivat?

Tämä opiskelumuoto sopii parhaiten niille, jotka haluavat opiskella erityisesti opintojen alussa pääosin kampuksella oman vuosikurssin kanssa. Päiväopiskelu sopii hyvin myös niille, joilla ei ole aikaisempaa alan työkokemusta tai opintoja. Päiväopiskelu vaatii sitoutumista ja mahdollisuutta osallistua opetukseen päivittäin. On hyvä huomioida, että myös päiväopiskelu on monimuotoista. Opiskelu tapahtuu itsenäisesti, ryhmissä, verkossa, työelämässä ja kampuksella.

Mitä päiväopinnot aloittavan opiskelijan täytyy ottaa huomioon? Tuleeko jokin asia yllätyksenä?

Opiskelu on kokoaikaista, pääasiassa aikaan ja paikkaan sidottua eli opiskeluun tulee varata arkipäivät. Esimerkiksi kokoaikaisen työn ja päiväopiskelun yhdistäminen ei onnistu. Opintojen alussa opiskelua on enemmän kampuksella ja opintojen edetessä enemmän työelämässä harjoittelujen ja projektien parissa ja verkossa.

Yllätyksenä voi tulla se, että Humakin kampukset sijaitsevat hieman kaupunkien ulkopuolella, joten matkaa kampukselle on jonkin verran. Toisaalta Humakin kampuksilla saa opiskella upean luonnon keskellä. Kampuksella on mukava tunnelma ja opiskelu on paljon muutakin kuin luokkahuoneessa istumista ja kuuntelemista. Humakissa opiskelu on työelämäläheistä ja toiminnallista.

Jos tämä opiskelumuoto ei kuulostanut omalta, lue lisää muista toteutusmuodoista täältä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).


Teksti: Humakin viestintä