Reaaliaikainen online-lähiopetus on yksi tapa toteuttaa yhteisöllisyyttä

Webinaaripedagogiikka piirroskuva tietokoneruutu, henkilö ruudulla ja neljä palloa webinaariaiheilla pääkuva uutiseen..

Koronavuosi on luonut tarpeen webinaarien käyttöön etätyössä ja -opinnoissa sekä myös harrastusten parissa. Kuinka järjestää toimiva webinaari? Mitä teknisiä webinaarialustoja on käytettävissä? Miten osallistujat saadaan toimimaan ryhmänä ja yhteisöllisesti?

“Webinaaripedagogiikka – yhteisöllisyyttä online-lähiopetukseen 5 op” -opintojakso on uutuus Humakin avoimessa ammattikorkeakoulussa. Siihen ehtii ilmoittautumaan 31.1.2021 asti. Opinnot toteutetaan ajalla 8.2.-9.5.2021.

Opintojaksolla pääsee tutustumaan konkreettisesti webinaarin suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä webinaaritekniikkaan.

Lehtori Päivi Timonen, Humakin pitkänlinjan verkkopedagogi, kertoo opintojakson soveltuvan moniin tarpeisiin.

– “Suomalaisella koulutuksen kentällä on alkanut ilmetä viitteitä siitä, että verkko-opintoihin kaivataan juuri lisää yhteisöllisyyttä itsenäisen suorittamisen rinnalle. Webinaarit ovat nykytilanteessa lähiopetusta, jota opiskelijat kaipaavat. Reaaliaikainen online-lähiopetus on yksi tapa toteuttaa yhteisöllisyyttä”, Päivi Timonen taustoittaa opintoja.

Opintojen lähtökohtana on oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteisöllisiä webinaareja.

– “Webinaaritaidoista on hyötyä opetustyön lisäksi henkilöstökoulutuksen järjestäjille eri organisaatioissa, verkkoseminaarin organisoijille tai esimerkiksi järjestötoiminnassa vapaaehtoistyön verkkokoulutuksissa. Eli kenttä on melko laaja. Verkkokokouksistakin voitaisiin tehdä vuorovaikutteisempia”, Päivi kertoo.

Päivi Timonen kertoo, että opintojaksolla on itsenäisestikin opiskeltavaa aineistoa ja hän pyrkii suunnittelemaan opinnot mahdollisimman joustavaksi.

– “Webinaareissa toteutetaan oppimisaktiviteettejä ja harjoitellaan sekä kerätään kokemuksia yhdessä. Täysin itsenäisesti suoritettava opintojakso tämä ei siis ole. ”

Opetukseen liittyy useita opetuksellisia webinaareja ja niiden ajankohdat opiskelijan toivotaan sovittavan omaan aikatauluunsa. Opiskelija myös tuottaa oman webinaarin.

-“Opiskelijalla ei kuitenkaan tarvitse olla valmista kohderyhmää, vaan koulutuksessa voidaan auttaa treeniympäristön järjestämisessä. Toki omaa työtä ja toimintaympäristöä kannattaa hyödyntää opinnoissa”, Timonen kertoo.

“Webinaaripedagogiikka – yhteisöllisyyttä online-lähiopetukseen 5 op” -opintojen hinta on 75 euroa. Humakin alumnit ja eläkeläiset sekä työttömät ovat oikeutettuja alennukseen.

Kurssikuvaukseen ja ostoksille pääset klikkaamalla verkkokauppamme linkkiä alla tai banneria:

https://kauppa.humak.fi/tuote/webinaaripedagogiikka-yhteisollisyytta-online-lahiopetukseen-5-op-kevat-2021-2-20-21-uutuus/

Kaksivärinen webinaariopintoja kuvaava banneri, jossa on tietokoneruutu ja neljä pallokuvaketta kuvaamassa erilaisia opiskelutapoja.
Klikkaa bannerista verkkokauppaamme.

Lue lisää aiheesta:

Kuinka järjestää toimiva webinaari? Lataa ilmainen kirja täältä