Tammisaaren kansallispuisto Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Lataa esite

Seikkailukasvatus 2 varattiin loppuun. Peruuspaikkoja voi kysyä osoitteesta viestinta@humak.fi viikon kuluttua 14.2.2018. Paikat tarjotaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja tarjottu paikka on voimassa 24 h ennenkuin sitä tarjotaan seuraavana jonossa olevalle.

Taso 1 myytiin myös loppuun tammikuun ilmoittautumisen yhteydessä.

Seuraava ilmoittautumismahdollisuus avoimen amk:n toteutuksiin on todennäköisesti joko loppusyksystä (loka-marraskuu) tai heti vuoden 2019 alussa. Tästä tiedotetaan tarkemmin kotisivuillamme syksyn 2018 aikana. Seikkailukasvatusta voi opiskella myös englanninkieliseen tutkintoon johtavassa uudessa Bachelor-koulutuksessamme, jonne hakuaika on tammikuun yhteishaun yhteydessä ja mahdolliset lisähaut maaliskuussa.

Lähiopetuspäivät

Opintokokonaisuuksien lähiopetuspäivät tasolla 1 järjestetään 16.5. – 16.9.2018 välisenä aikana. Tason 2 lähipäivät ovat 4.6.2018-23.3.2019 välisenä aikana. Tarkat päivämäärät näet tässä uutisessa alhaalla.

Seikkailukasvatuksen esitteestä voit tutustua koulutuksen sisältöön tarkemmin esiteessämme (pdf). Koulutukset ovat laajuudeltaan 20 opintopistettä ja opintokokonaisuuden hinnat ovat vain 300  euroa.

Seikkailukasvatusopinnot edellyttävät uimataitoa sekä normaalia fyysistä ja henkistä kuntoa selviytyä vajaan viikon kestävistä melonta- ja maastovaelluksista keskivaativissa olosuhteissa kaikkina vuodenaikoina. Lähiopetuspäiviä järjestetään Humakin Nurmijärven kampuksella, jossa on majoitusmahdollisuus sekä maastokohteissa ympäri Suomen ja Pohjois-Skandinavian.

Seikkailukasvatus
Melonta on yksi seikkailukasvatuksessa opiskeltavia lajitaitoja

Nopeasormiset palkitaan!

Paikkoja koulutuksiin on rajoitetusti. Aikaisemmin opintojaksoja suorittaneilla on mahdollisuus ilmoittautua opintoihin ennen varsinaista ilmoittautumispäivämäärää. Tällä pyritään varmistamaan, että opiskelijat saavat mahdollisuuden suorittaa halutessaan seikkailukasvatuksen opintojaksot mahdollisimman lähellä toisiaan. Tästä johtuen uutisessa ilmoitettu aloituspaikkojen määrä saattaa vaihdella.

Tasolle 1 otetaan 18 ja tasolle 2 16 nopeinta  ilmoittautumisjärjestyksessä. Kokemuksemme mukaan kurssit täyttyvät nopeasti. Kannattaa siis tutustua alla oleviin ilmoittautumisohjeisiin huolella.

Ellei onnistunut, kysy peruutuspaikkaa

Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysyä osoitteesta viestinta@humak.fi, mikäli joku ilmoittautuneista peruisi osallistumisensa. Peruutusmahdollisuus päättyy seitsemän päivän kuluttua.

Ilmoitamme mahdollisista peruutuksista ja paikan vapautumisesta yhteydenottojärjestyksessä. Mikäli paikkaa tarjoava ei ole vastannut viestimme vapautuneesta paikasta 24 h sisällä, tarjoamme paikkaa seuraavana jonossa olevalle. Samalla paikka jonossa poistuu.

Seikkailukasvatus
Seikkailukasvatus on erikoiskurssi kasvatusalan ammattilaisille.

Suunnattu ammatikseen ohjaaville

Avoimen AMK:n koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo ohjaajakokemusta ja kiinnostusta toteuttaa toiminnallisia, elämyksellisiä ja turvallisia kokonaisuuksia. Opiskelijoilla toivotaan olevan retkeilytausta ja opintojen suorittaminen vaatii opiskelijalta normaalia fyysistä ja henkistä kuntoa.

—Ohjenuorana pitäisin, että henkilö selviytyy noin kymmenen kilometrin päivävaelluksesta maastossa 20 kg:n rinkka selässään sekä pystyy melomaan 20 kilometrin kajakkivaelluksen päivän aikana, seikkailukasvatuksesta vastaava Humakin valmentaja Kai Lehtonen opastaa opintoa pohtivia.

Elämyksiä seikkailullisessa ympäristössä ryhmän kehittämiseksi

Seikkailukasvatuksessa hyödynnetään osallistujan elämyksiä ja kokemuksia yksilön ja ryhmän ominaisuuksien kehittämiseksi. Opinnot toteutetaan seikkailullisessa ympäristössä ja aktiviteeteissä. Näitä ovat melonta, vaeltaminen ja kiipeily. Tiedot ja taidot ovat kuitenkin sovellettavissa laajasti erilaisiin muihinkin toimintoihin. opinnoissa keskitytään seikkailukasvattajan ohjaaja-, laji- ja turvallisuustaitoihin.

Opinnot toteutetaan monimoto-opintoina, joihin sisältyy neljä lähijaksoa. Lähijaksojen lisäksi opiskelijalta edellytetään aktiivisuutta opintoihin kiinteästi liittyvien etätehtävien tekemisessä.

SK taso 1 – lähijaksot

 • 1 lj. 16. – 20.5.2018                   Nurmijärven kampus
 • 2 lj. 4. – 8.6.2018                       Nurmijärven kampus
 • 3 lj. 15. – 19.8.2018                   Tammisaaren kansallispuisto
 • 4 lj. 12. – 16.9.2018                   Hammastunturin erämaa

SK taso 2 -lähijaksot

 • 1 lj. 4. – 8.6.2018                       Nurmijärven kampus
 • 2 lj. 18.- 24.8.2018                   Pohjois-Skandinavia
 • 3 lj. 29.1.2019                            Nurmijärven kampus tai Äkäslompolo
 • 4 lj. 17. – 23.3.2019                   Lappi

Tarvittavat varusteet ja muut kustannukset

Avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksun lisäksi opiskelijat vastaavat henkilökohtaisesta varustuksestaan ja matkoistaan. Humak antaa käyttöön ryhmävaruysteet, kuten keittimet, teltat, kiipeilyvälineet ja melontavarusteet opintokokonaisuuden ajaksi.

Opiskelijan kannattaa hankkia tarpeelliset vakuutukset kurssille. Kiljavan opistolla on tarjolla majoitus- ja ruokailumahdollisuus.

Seikkailukasvattavat Hammastunturiin erämaassa
Vaelluksella Hammastunturin erämaassa

Tarkistuslista opiskelijaksi haluavalle

Oman ja muiden opiskelijoiden oppimisen ja turvallisuuden takaamiseksi, opiskelijaksi aikovan on hyvä tutkiskella osallistumismahdollisuuksiaan etukäteen. Mikäli tämä askarruttaa, kysy asiasta tarkemmin seikkailukasvatuksen valmentajalta Kai Lehtoselta (kai.lehtonen@humak.fi).

Perusedellytys:

 • normaali henkinen ja fyysinen kunto riittää
 • edellyttää mahdollisuutta osallistua kaikille lähijaksoille, osasuoritukset eivät mahdollisia
 • hakijan on mahdollista liikkua maastossa vaeltaen tai meloen, yöpyä teltassa ja valmistaa ruokaa retkikeittimellä

Turvallisuuteen liittyvät edellytykset:

 • terveydentila ei ole esteenä kajakkimelonnalle tai vaeltamiselle rinkka selässä
 • uimataito
 • lääkitys tms. verrattavat tekijät eivät muodostu esteeksi osallistumiselle

Ilmoittautumisen jälkeen tarkista sähköpostisi

Ilmoittautumisen jälkeen tarkkaile postiasi. Onnistuneen kurssimaksun suorittamisen jälkeen lähetämme opiskelijalle sähköpostin, jossa olevan linkin kautta häntä pyydetään kertomaan aikaisemmasta kokemuksestaan ja mahdollisuuksistaan soveltaa seikkailukasvatuksen metodiikkaa työssään. Näiden tietojen täyttäminen auttaa valmentajiamme rakentamaan ja räätälöimään opiskelukokemusta siten, että se hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla kaikkia opiskelijoita.

Lomakkeella kysymme mm.

 • hakija voi lyhyesti kertoa ohjaaja- taustastaan tai mihin tarpeeseen hakee koulutusta
 • retkeily ja/tai melontakokemus
 • kokemukset seikkailukasvatuksesta

Lisätietoja

Lisätietoja opetuksen sisällöistä ja ilmoittautumisesta lehtori Kai Lehtoselta sähköpostitse osoitteesta kai.lehtonen@humak.fi.

Bachelor adventure and outdoor education
Seikkailukasvatuksesta voi opiskella myös englanninkielisen Bachelor tutkinnon syksystä 2018 alkaen.

Haluatko tietää lisää seikkailukasvatuksesta?

Olemme vuosien varrella julkaisseet useita uutisia ja blogikirjoituksia seikkailukasvatuksesta.

 • Lue blogikirjoitus Seikkailukasvatus (SK 2, jatkokurssi) -opiskelijoiden jäätikkövaelluksesta Pohjois-Norjassa
 • Lue englanninkielinen uutinen vaihto-opiskelijoidemme kokemuksista Seikkailu- ja liikuntakasvatuksen opintojen alusta syksyllä 2017 Kiljavan kampuksella
 • Lue uutinen seikkailukasvatuksen ammatillisten opintojen päättäneestä melontavaelluksesta Tammisaaren kansallispuistossa
 • Ja joskus seikkailukasvatus saattaa viedä Afrikkaankin. Lue uutinen.

Kiinnostaako tutkinto? Bachelor in Adventure and Outdoor Education – uutta kevään yhteishaussa

Aloitamme uuden englanninkielisen seikkailukasvatuksen Bachelor-tutkinnon syksyllä 2018. Haku Bachelor’s Degree in Adventure and Outdoor Education koulutukseen on kevään ensimmäisessä korkeakoulujen yhteishaussa 9.1.-24.1.2018.

Lue lisää tutkintokoulutuksesta.

Ilmoittautumista helpottavia vinkkejä (linkki opintokokonaisuuteen)

Seikkailukasvastuksen opintokokonaisuudet löytyvät Humakin Avoimen amk:n verkkokaupasta Opintokokonaisuus -välilehden alta.

Huomaathan, että linkit avautuvat vasta tarkalleen ilmoitettuina aikoina eli kello 8 aamulla. Selaimen toistuva päivittäminen ennen ilmoitettua kellonaikaa ei auta. Se saattaa pahimmassa tapauksessa jumittaa selaimesi ja sen takia et ehdi ilmoittautua ajoissa, mikäli samanaikaiset pyynnöt kuormittavat palvelimemme. Odota siis kärsivällisesti.

Mikäli menet verkkokauppaamme sen etusivun kautta (www.humak.fi/kauppa), Seikkailukasvatus löytyy Opintokokonaisuudet -välilehden alta. Oletuksena www.humak.fi/kauppa -sivun etusivulla näkyvät yksittäiset opintojaksot.

Voit pyytää tarvittaessa neuvoa sivun oikeasta alareunasta löytyvästä asiakaspalvelu-chatistä, joka on avoinna aina, kun siinä lukee ”chat”. Muina aikoina voit jättää meille viestin ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Opintokokonaisuus ja chat-ikkuna.

Ennen maksua joudut tekemään tilin verkkokauppaamme. Opintokokonaisuudesta ei myönnetä alennuksia, joten voit nopeuttaa ostoasi jättämällä alennusperustekohdat täyttämättä ja edetä suoraan maksamaan.

Vinkki: Mikään ei estä, että käyt tekemässä tilin valmiiksi jo ennen kuin ilmoittautumisen varsinaista alkua – näin sinun ei tarvitse käyttää aikaa tietojen täyttämiseen oston aikana. Muistathan tallettaa salasanasi ja käyttäjätunnuksesi! Ostoskori ei varaa tuotetta vielä sinulle – vasta onnistuneesti paytrailin kautta läpi mennyt ostos takaa sinulle paikan.

Tarkkaile onnistuneen ilmoittautumisesi jälkeen tarkkailla sähköpostia ja käydä täyttämässä pyydetyt lomakkeemme.