Seikkailukasvatus on Humakin juttu – kansainvälisen seikkailu- ja elämyspedagogiikan ilmoittautumiset sekä yhteishaku tammikuussa

Korkeakoulutasoista, laajoja opintokokonaisuuksia sisältävää sekä tutkintoon johtavaa seikkailu- ja elämyspedagogista tarjontaa toteutetaan Suomessa Humakissa. Seikkailukasvatuksen opintoja tarjotaan avoimessa AMKissa suomeksi ja englanniksi sekä englanninkielisenä Yhteisöpedagogi (AMK) -tutkintona.

Tammikuussa on käynnissä ilmoittautuminen, alkaen 25.1. kello 7, supersuositulle avoimen AMKin suomenkieliselle Seikkailukasvatus 1 -kurssille. Vierakielisen koulutuksen yhteishaku englanninkieliseen Adventure Educator -tutkintoon alkaa 5.1.2022.

Henkilöt ovat melomassa tyynellä merellä, taustalla puita ja saaria.

Seikkailukasvatus 1 (20 op) alkaa taas toukokuussa

Seikkailukasvatuksen taso 1 -osaamiskokonaisuudessa opinnot alkavat seikkailukasvatuksen perusteista. Tavoitteena on antaa osallistujille käytännön taidot suunnitella, tuottaa ja toteuttaa tavoitteellisia ja toiminnallisia prosesseja kasvattamisen ja ohjaamisen apuvälineenä.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kehittää toiminnallisen ja elämyksellisen ohjaamisen taitojaan. Opinnot toteutetaan seikkailullisessa ympäristössä ja aktiviteeteissa (pelit ja leikit, melonta, retkeily ja matalat köysiradat), mutta tiedot ja taidot ovat sovellettavissa laajalti erilaisiin toimintoihin.

Kaksi lähijaksoa toteutetaan Humakin Nurmijärven kampuksella (Kotorannantie 49, 05250 Kiljava), yksi Tammisaaren saariston kansallispuistossa ja yksi Saariselällä. Opintojen suoritusaika on 1.5.2022-20.12.2022.

  • 1. lähijakso: 11.-15.5.2022 Nurmijärven kampus
  • 2. lähijakso: 30.5.-3.6.2022 Nurmijärven kampus
  • 3. lähijakso: 10.-14.8.2022 Melontavaellus, Tammisaaren saariston kansallispuisto
  • 4. lähijakso: 14.-18.9.2022 Erämaavaellus, Saariselkä

Seikkailukasvatuksen avoimen AMKin myynti alkaa 25.1. kello 7

Ilmoittautuminen näihin suomenkielisiin avoimen AMKin seikkailuopintoihin alkaa ti 25.1.2022 klo 7.00.

Opiskelupaikat täytetään ostojärjestyksessä. Perinteisesti opinnot ovat olleet kysyttyjä ja myydään nopeasti.

Ilmoittaudu Seikkailukasvatus 1 -opintoihin

Henkilöitä urheilukentällä.

Tammikuussa käynnissä yhteishaku Yhteisöpedagogi (AMK), seikkailukasvatuspainotteiseen tutkintoon

Englanninkielisten koulutuksen yhteishaku on käynnissä korkeakouluihin 5.1.-19.1.2022 (klo 15.00). Humakin hakukohteena on Community Educator, Adventure and Outdoor Education (Bachelor of Humanities). Haku tapahtuu opintopolussa.

Seikkailukasvatus vahvistaa yksilöiden, ryhmien ja yhteisöjen kasvua ja hyvinvontia sekä kehittää elämystaloutta. Tutkinto antaa valmiudet toimia samoissa tehtävissä kuin järjestö- ja nuorisotyönkin suuntautumisvaihtoehto. Tutkintokoulutus on englanninkielinen.

Tutustu ja hae tutkinto-opintoihin (opintopolku.fi)

AdEd sininen banneri, jossa oikeassa reunassa nauravan naisen kuva. Naisella keltainen takki ja näkyy pieni osa selkäreppua.
Klikkaa bannerista Opintopolku.fi-sivulle.

Seikkailukasvatuksen kirja on saatavilla verkkokaupassamme

Seikkailukasvatusta Suomessa – pedagogisia ja didaktisia näkökulmia -teoksessa (linkki aukeaa ulkoisille sivuille) tarkastellaan seikkailukasvatuksellisen toiminnan ohjaamisen teoreettisia ja käytännöllisiä oletuksia, periaatteita, näkemyksiä ja valintoja. Huomio kiinnitetään seikkailukasvatuksen pedagogiikkaan ja didaktiikkaan niin yleisesti kuin erityisesti suomalaisessa toimintaympäristössä. Kirjan artikkelit ovat suomeksi tai englanniksi.

Kirjan hinta on 44 euroa sisältäen lähetyskulut.

Osta painettu kirja

Lue Seikkailukasvatuksen (ylempi AMK) -tasoisista opinnoista verkkosivuillamme:

Seikkailukasvatuksen (ylempi AMK) -opintokokonaisuus käynnistyy – tammikuussa Experiential learning and society 5 ECTS

Teksti: Marika Stam & Anita Saaranen-Kauppinen.