Seikkailukasvatus 2-taso myynti käynnistyy 5.2. klo 7.00

Piirretty hahmo lentää ilmapalloilla.

Seikkailukasvatus 2-taso myynnin aloitus alkaa 5.2.2024 klo 7.00 verkkokaupassamme.

Korkeakoulutasoiset englannin- ja suomenkieliset seikkailukasvatuksen opintokokonaisuudet ovat myynnissä verkkokaupassamme. Theory meets practice Path Studies (22 ECTS) ilmoittautuminen on käynnissä ja muutamia paikkoja on vielä vapaana. Seikkailukasvatus 1-taso ryhmä on täynnä ja Seikkailukasvatus 2-taso myynti alkaa 5.2.2024 kello 7.00.

Yhden opintokokonaisuuden hinta on 300 euroa. Seikkailukasvatuksen taso 1 ja 2 -opintoihin ei myönnetä alennuksia (alumni, työtön, eläkeläinen). 

Uutuustarjontamme englanninkielinen Adventure Education – Theory meets practice Path Studies (22 ECTS) opintokokonaisuus on jo myynnissä ja siihen on vielä muutamia vapaita paikkoja.

Seikkailukasvatuksen opinnot edellyttävät riittää lähtötasoa ja terveydentilaa

Seikkailukasvatuksen opinnoissa edellytetään toteutuksen näkökulmasta riittävää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä toimintakykyä.

Opiskelijan tulee kyetä toimimaan erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja ryhmissä sekä osallistumaan opintoihin liittyville sekä lyhyille että pidempikestoisille lähijaksoille, kuten kampuspäivät, melonta- ja maastovaellukset, sekä toimimaan opinnoissa vastuullisesti ja turvallisuutta edistävällä tavalla. 

Lue  seikkailukasvatuksen opinnoista ja opetustiimistämme

Seikkailukasvatus taso 1 (20 op) ilmoittautuminen avautuu 29.1.2024

Seikkailukasvatuksen taso 1 -osaamiskokonaisuudessa opinnot alkavat seikkailukasvatuksen perusteista. Tavoitteena on antaa osallistujille käytännön taidot suunnitella, tuottaa ja toteuttaa tavoitteellisia ja toiminnallisia prosesseja kasvattamisen ja ohjaamisen apuvälineenä.  

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kehittää toiminnallisen ja elämyksellisen ohjaamisen taitojaan. Opinnot toteutetaan seikkailullisessa ympäristössä ja aktiviteeteissa (pelit ja leikit, matalat köysiradat, melonta ja retkeily), mutta tiedot ja taidot ovat sovellettavissa laajalti erilaisiin toiminnallisiin menetelmiin. 

Opinnoissa seurataan käytännössä elämyksellisen ja kokemuksellisen oppimisen periaatteita, jossa oppiminen tapahtuu kolmikannassa: yksilö – ryhmä – ympäristö. Opinnot keskittyvät seikkailukasvattajan ohjaaja-, laji-, ympäristö- ja turvallisuustaitoihin. Opintojen tuloksena on asiantuntija, joka pystyy opintojakson päätyttyä itsenäisesti toteuttamaan seikkailukasvatuksellisia prosesseja. 

Seikkailukasvatuksen avoimen AMK:n opinnot on suunniteltu laaja-alaisesti ohjaamisen ja johtamisen ammattilaisille. Ne sopivat täydennyskoulutukseksi kasvatuksen, nuorisotyön ja opetusalan ammattilaisille, mutta myös elämysmatkailun ja turismin parissa työskenteleville. 

Seikkailukasvatus taso 2 (20 op) ilmoittautuminen alkaa 5.2.2024

Seikkailukasvatuksen tason 2 opinnot ovat jatkoa tason 1 opinnoille tai vastaaville tiedoille (kuten Theory meets practice Path Studies 22 ECTS), jotka tulee olla suoritettuna ennen tason 2 opinnoille ilmoittautumista.

Opinnot kehittävät seikkailukasvattajan päätöksenteko-, ohjaamis- ja turvallisuustaitoja. Opiskelu harjoittaa seikkailukasvattajan taitoja erilaisissa olosuhteissa, huomioiden eri vuodenaikojen ja erilaisten toimintaympäristöjen tuomat haasteet. Lajiteknisinä taitoina opitaan ja hyödynnetään jäätikkö- ja vuoristovaellus sekä talvivaellustaitoja.

Oppimisympäristöt ovat haastavampia kuin Seikkailukasvatus 1 -tasolla ja tarjoaa mahdollisuuden laajentaa sekä syventää aiempaa lajiteknistä osaamista. Opiskelijan tulee pystyä toimimaan erilaisissa fyysisissä ja sosiaalisissa tilanteissa sekä ryhmissä, osallistumaan sekä lyhyille että pidempikestoisille, useamman päivän mittaisille vaelluksille (syys- ja talviaika) sekä toimimaan vastuullisesti ja turvallisuutta edistävällä tavalla. 

Opinnoissa seurataan käytännössä elämyksellisen ja kokemuksellisen oppimisen periaatteita, jossa oppiminen tapahtuu kolmikannassa: yksilö – ryhmä – ympäristö. Opiskelijoiden rooli opintojen eteenpäin viemisessä on keskeinen. He ottavat käytännön vastuuta opintojen aikana taitojensa ja kykyjensä mukaan mahdollisimman paljon lehtoreiden toimiessa toiminnan ylläpitäjinä ja suunnan näyttäjinä. Opintojen tuloksena on asiantuntija, joka pystyy opintojakson päätyttyä itsenäisesti johtamaan seikkailukasvatuksellisia prosesseja. 

Ilmoittaudu Seikkailukasvatus taso 2 -opintoihin (5.2.2024 kello 7.00 alkaen)  

https://kauppa.humak.fi/tuote/seikkailukasvatus-taso-2-osaamiskokonaisuus/

Vapautuneita paikkoja täytetään varasijajärjestyksessä

Perinteisesti seikkailukasvatuksen opinnot ovat olleet kysyttyjä ja paikat myydään hyvin nopeasti loppuun. Opiskelupaikat täytetään ostojärjestyksessä. Paikka opintoihin varmistuu vasta onnistuneen maksusuorituksen jälkeen. Huomioithan, että ostoskoriin opintojakson siirtäminen ei vielä varaa paikkaa opiskeluryhmään.

Opintopaikkojen täytyttyä voi ilmoittautua varasijajonoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avoinamk@humak.fi. Kirjoita aihekenttään Seikkailukasvatus (1 tai 2 -taso) varasijajonoon ilmoittautuminen. Varasijajono määräytyy lähetyn sähköpostin saapumisajan perusteella.

Humakin verkkosivujen chat-palvelu on käytössä ilmoittautumisen alkaessa, mutta sinne ei kuitenkaan tule lähettää jonoon ilmoittautumista.

Henkilöt ovat melomassa tyynellä merellä, taustalla puita ja saaria.

Vinkit sujuvasta ilmoittautumisesta avoimen AMKin opintoihin

  1. Tutustu verkkokaupassa sinua kiinnostavien opintojen kuvauksiin ja mahdollisiin ennakkovaatimuksiin sekä avoimen AMK:n ilmoittautumisohjeisiin ja peruutusehtoihin.
  2. Rekisteröidy verkkokauppaan ja merkitse tilillesi mahdollinen alennusperuste (ei koske seikkailukasvatuksen opintokokonaisuuksia).
  3. Osta opinnot verkkokaupassa niille määriteltynä ilmoittautumisaikana.
  4. Mikäli seikkailukasvatuksen opintojaksot ovat loppuunmyytyjä, voit lähettää varasijajonoon ilmoittautumisen avoinamk@humak.fi osoitteeseen. Katso tästä uutisesta jonotusta koskevat ohjeet.
  5. Toimita henkilötietosi ja mahdollinen alennustodistus henkilötietolomakkeella, jonka löydät myös maksamisen jälkeen verkkokaupasta.
  6. Olet varmistanut paikkasi opintoihin! (Mikäli opinnoissa on ennakkovaatimuksena aiempia opintoja, paikka varmistuu, kun vaatimusten täyttyminen on tarkistettu.)
  7. Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ohjeet Humakin käyttäjätunnusten aktivoimiseen ja oppimisympäristö Hoodleen kirjautumiseen. Opintojakson suoritusohjeet löydät Hoodlesta viimeistään opintojakson aloituspäivänä.

Kiinnostaako seikkailukasvatus yleensä tai sen opettaminen?

Seikkailukasvatusta Suomessa – pedagogisia ja didaktisia näkökulmia -teoksessa (em. linkki aukeaa ulkoisille sivuille) tarkastellaan seikkailukasvatuksellisen toiminnan ohjaamisen teoreettisia ja käytännöllisiä oletuksia, periaatteita, näkemyksiä ja valintoja. Huomio kiinnitetään seikkailukasvatuksen pedagogiikkaan ja didaktiikkaan niin yleisesti kuin erityisesti suomalaisessa toimintaympäristössä. Kirjan artikkelit ovat suomeksi tai englanniksi. Pääset tutustumaan kirjaan myös verkkosivullamme.

Kirjan hinta on 44 euroa sisältäen lähetyskulut.
Osta painettu kirja (linkki verkkokauppaamme)

Bannerikuva avoin amk seikkailukasvatus, kuvana nauravainen nainen reppu selässä.

Teksti: Marika Stam ja Miisa Vierikko.

Päivitetty 29.1.2024 koskien verkkokauppaongelmaa.
Päivitetty 30.1.2024 perusuutiseen palautus, poistettu taso 1 myyntitiedot.

2024-01-26 14:30:57