Seikkailukasvatuksen opintokokonaisuudet ja kurssit ovat myynnissä avoimen AMKin verkkokaupassamme

Piirretty hahmo lentää ilmapalloilla.

Korkeakoulutasoiset seikkailukasvatuksen opintokokonaisuudet osaamistasoille 1 ja 2 alkavat toukokuussa 2023. Tutustu opintojen sisältöihin, lähiopetuspäiviin ja opintojen edellyttämiin valmiuksiin verkkokaupan koulutuskuvauksista, joihin on linkit myös tässä uutisessa.

Ilmoittautuminen supersuositulle avoimen AMKin suomenkieliselle Seikkailukasvatus taso 1 -opintoihin alkaa 23.1.2023 ja Seikkailukasvatus taso 2 -opintojaksolle 2.2.2023. Ilmoittautuminen näihin opintoihin avautuu verkkokaupassamme kello 7.00.

Osaamiskokonaisuuden (20 opintopistettä) hinta on 300 euroa. Seikkailukasvatuksen taso 1 ja 2 -opintoihin ei myönnetä alennuksia.

Seikkailukasvatuksen opintoja voi avoimen AMKin kautta suorittaa suomeksi ja englanniksi niin AMK- kuin ylempi AMK-tarjonnastamme.

Tutustu opintoihin ja opinnoissa edellyttäviin taitoihin

Opinnoissa edellytetään käytännön toteutuksen näkökulmasta riittävää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä toimintakykyä. Opiskelijan tulee kyetä toimimaan erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja ryhmissä sekä osallistumaan opintoihin liittyville sekä lyhyille että pidempikestoisille lähijaksoille, kuten kampuspäivät, melonta- ja maastovaellukset, sekä toimimaan opinnoissa vastuullisesti ja turvallisuutta edistävällä tavalla.

Lue verkkosivuiltamme lisää seikkailukasvatuksen opinnoista ja opetustiimistämme.

Bannerikuva seikkailukasvatuksesta avoimessa amkissa, taustalla kuvituskuvana teltta ja ulkomaisema.

Seikkailukasvatus taso 1 (20 op) ilmoittautuminen avautuu 23.1.2023

Seikkailukasvatuksen taso 1 -osaamiskokonaisuudessa opinnot alkavat seikkailukasvatuksen perusteista. Tavoitteena on antaa osallistujille käytännön taidot suunnitella, tuottaa ja toteuttaa tavoitteellisia ja toiminnallisia prosesseja kasvattamisen ja ohjaamisen apuvälineenä.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kehittää toiminnallisen ja elämyksellisen ohjaamisen taitojaan. Opinnot toteutetaan seikkailullisessa ympäristössä ja aktiviteeteissa (pelit ja leikit, melonta, retkeily ja matalat köysiradat), mutta tiedot ja taidot ovat sovellettavissa laajalti erilaisiin toimintoihin.

Kaksi lähijaksoa toteutetaan Humakin Nurmijärven kampuksella (Kotorannantie 49, 05250 Kiljava), yksi Tammisaaren saariston kansallispuistossa ja yksi Hammastunturin erämaassa.

 • 1. lähijakso: 17.-21.5.2023 Nurmijärven kampus
 • 2. lähijakso: 5.-9.6.2023 Nurmijärven kampus
 • 3. lähijakso: 9.-13.8.2023 Melontavaellus, Tammisaaren saariston kansallispuisto
 • 4. lähijakso: 13.-17.9.2023 Erämaavaellus, Hammastunturin erämaa

Seikkailukasvatus taso 1 -opintokokonaisuuden myynti alkaa verkkokaupassamme maanantaina 23.1.2023 kello 7.00. Tutustu ilmoittaumisvinkkeihin tämän uutisen loppuosasta. Näin voit nopeuttaa opintojen ostamista. Verkkokaupan linkistä alla, pääset tutustumaan opintoihin ja ilmoittautumaan niihin myynnin alkaessa.

Ilmoittaudu tästä Seikkailukasvatus taso 1 -opintoihin

Seikkailukasvatus taso 2 (20 op) ilmoittautuminen alkaa 2.2.2023

Tason 2 opintoihin ilmoittautuvalla opiskelijalla tulee olla suoritettuna Seikkailukasvatus tason 1 -opinnot tai hankittuna muuten tasoa 1 vastaavat tiedot. Turvallisen opiskelun takia opiskelijan lähtötaso tarkistetaan opintoihin ilmoittauneilta ennen opintojen alkua. Opinnot toteutetaan 1.5.2023-31.3.2024.

Seikkailukasvatuksen avoimen AMKin opinnot sopivat täydennyskoulutukseksi kasvatuksen, nuorisotyön ja opetusalan ammattilaisille, mutta myös elämysmatkailun ja turismin parissa työskenteleville.

Lähiopetus toteutetaan Humakin Nurmijärven kampuksella (Kotorannantie 49, 05250 Kiljava), Äkäslompolossa ja vaelluksilla Norjassa ja Ylläs-Pallas kansallispuistossa.

 • 1. lähijakso:  5.-9.6.2023 Nurmijärven kampus
 • 2. lähijakso: 27.8.-2.9.2023 Norja, vuoristo- ja jäätikkövaellus
 • 3. lähijakso: 7.-11.2.2024 Ylläs, Äkäslompolo, Kolari
 • 4. lähijakso: 10.-16.3.2024 Ylläs-Pallas kansallispuisto, talvivaellus

Opinnot kehittävät seikkailukasvattajan päätöksenteko-, ohjaamis- ja turvallisuustaitoja. Opinnoissa keskitytään talvitaitoihin sekä jäätikkö- ja vuoristovaellustaitoihin. Opiskelu harjoittaa ohjaus-, päätöksenteko-, turvallisuus- ja tuottamistaitoja erilaisissa olosuhteissa.

Seikkailukasvatus taso 2 -opintokokonaisuuden myynti alkaa verkkokaupassamme torstaina 2.2.2023 kello 7.00. Lue lisää opinnoista alla olevasta linkistä.

Ilmoittaudu tästä Seikkailukasvatus taso 2 -opintoihin

Vapautuneita paikkoja täytetään varasijajärjestyksessä

Perinteisesti seikkailukasvatuksen opinnot ovat olleet kysyttyjä ja paikat myydään hyvin nopeasti loppuun. Opiskelupaikat täytetään ostojärjestyksessä. Paikka opintoihin varmistuu vasta onnistuneen maksusuorituksen jälkeen. Huomioithan täten, että ostoskoriin opintojakson siirtäminen ei vielä varaa paikkaa opiskeluryhmään.

Opintopaikkojen täytyttyä voi ilmoittautua varasijajonoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avoinamk@humak.fi. Kirjoita aihekenttään Seikkailukasvatus varasijajonoon ilmoittautuminen. Varasijajono määräytyy lähetyn sähköpostin saapumisajan perusteella.

Humakin verkkosivujen chat-palvelu on käytössä ilmoittautumisen alkaessa, mutta sinne ei kuitenkaan tule lähettää jonoon ilmoittautumista.

Henkilöt ovat melomassa tyynellä merellä, taustalla puita ja saaria.

Vinkit sujuvasta ilmoittautumisesta avoimen AMKin opintoihin

 1. Tutustu verkkokaupassa sinua kiinnostavien opintojen kuvauksiin ja mahdollisiin ennakkovaatimuksiin sekä avoimen AMK:n ilmoittautumisohjeisiin ja peruutusehtoihin.
 2. Rekisteröidy verkkokauppaan ja merkitse tilillesi mahdollinen alennusperuste (ei koske seikkailukasvatuksen opintokokonaisuuksia).
 3. Osta opinnot verkkokaupassa niille määriteltynä ilmoittautumisaikana.
 4. Mikäli seikkailukasvatuksen opintojaksot ovat loppuunmyytyjä, voit lähettää varasijajonoon ilmoittautumisen avoinamk@humak.fi osoitteeseen. Katso tästä uutisesta jonotusta koskevat ohjeet.
 5. Toimita henkilötietosi ja mahdollinen alennustodistus henkilötietolomakkeella, jonka löydät myös maksamisen jälkeen verkkokaupasta.
 6. Olet varmistanut paikkasi opintoihin! (Mikäli opinnoissa on ennakkovaatimuksena aiempia opintoja, paikka varmistuu, kun vaatimusten täyttyminen on tarkistettu.)
 7. Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, saat sähköpostiisi ohjeet Humakin käyttäjätunnusten aktivoimiseen ja oppimisympäristö Hoodleen kirjautumiseen. Opintojakson suoritusohjeet löydät Hoodlesta viimeistään opintojakson aloituspäivänä.

Henkilöitä urheilukentällä.

Avoimessa AMKissa on tarjolla seikkailukasvatuksen opintoja myös englanniksi ja kesäopintoina

Klikkaa alla olevia linkkejä ja lue lisää kevään ja kesän aikana tarjonnassamme olevista seikkailun englanninkielisistä opinnoista.

Experiential learning and adventure education in pedagogical development 5 ECTS (Master´s level), spring 2023

 • opiskeluaika 8.3.2023 – 15.5.2023
 • ilmoittautuminen 26.2.2023 mennessä

Experience design and experiential learning 5 ECTS (Master´s level), spring 2023

 • opiskeluaika 30.3.2023 – 31.5.2023
 • ilmoittautuminen 20.3.2023 mennessä

Community Educators as Adventure Education Experts 5 ECTS, Summer 2023

 • opiskeluaika 31.5.-18.8. 2023
 • ilmoittautuminen 22.5.2023 mennessä

You can find further information of Study Contents in Adventure and Outdoor Education and read more about our Staff here.

Seikkailukasvatuksen kirja on ostettavissa verkkokaupastamme

Kiinnostaako seikkailukasvatus yleensä ja sen opettaminen?

Seikkailukasvatusta Suomessa – pedagogisia ja didaktisia näkökulmia -teoksessa (em. linkki aukeaa ulkoisille sivuille) tarkastellaan seikkailukasvatuksellisen toiminnan ohjaamisen teoreettisia ja käytännöllisiä oletuksia, periaatteita, näkemyksiä ja valintoja. Huomio kiinnitetään seikkailukasvatuksen pedagogiikkaan ja didaktiikkaan niin yleisesti kuin erityisesti suomalaisessa toimintaympäristössä. Kirjan artikkelit ovat suomeksi tai englanniksi.

Pääset tutustumaan kirjaan myös verkkosivullamme.

Kirjan hinta on 44 euroa sisältäen lähetyskulut.

Osta painettu kirja (linkki verkkokauppaamme)

Bannerikuva avoin amk seikkailukasvatus, kuvana nauravainen nainen reppu selässä.

Teksti: Marika Stam.