Humak Studia 2016

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma järjestetään jälleen Helsingin messukeskuksessa. Studia 2016 -messut avasivat ovensa tänään ja tapahtumaan odotetaan edellisvuosien tapaan yli 12000 jatkokoulutuksesta kiinnostunutta nuorta ja aikuista. Paikalla on Humakin lisäksi edustettuna valtakunnan kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut.

Humak ständillä 4 e 38

Tervetuloa käymään Humakin ständillä, joka löytyy osoitteesta 4 e 38. Humanistisen ammattikorkeakoulun osastolla ovat paikalla opiskelijatutorimme eri koulutuksiista sekä hakijapalveluiden henkikökuntaa. Voit kysyä heiltä kaikkea, joka liittyy opiskeluun Humakissa ja samalla saat käteesi painotuoreen Hakijan oppaamme vuoden 2017 yhteishakuun. Hakijanoppaassa kerromme laajemmin Humakista ja koulutuksistamme ympäri Suomen. Tänä vuonna opintotarjonnassamme on uutuutena syksyllä 2017 Helsingissä alkava yhteisöpedagogi (AMK) monimuotototeutus, joka painotttuu työyhteisöjen kehittämiseen.

Lisäksi voit kysyä kaikkeen opiskeluun ja opiskelijan arkeen liittyvistä asioista, työllistymisestä, erilaisista tutkintovaihtoehdoista tutkinto-opiskelusta avoimen ammattikorkeakoulun opintoihin sekä varmistaa opiskelijaksi hakemiseen liittyvät ohjeet asiantuntijoiltamme.

Humakin Studia 2016 osaston tuotantokin opinnollistettiin

Humakissa opiskelu on työelämälähtöistä. Opiskelijamme pääsevät heti ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana ideoimaan, toteuttamaan ja tekemään työlämäkumppaneiden toimeksiantoja osana opintojaan. Tänä vuonna opintonsa aloittaneet ovat mm. olleen mukana Turun joulukaupungin avajaistuotannossa, tehneet alusta loppuun ison viime viikon lopulla järjestetyn kaupunkifestivaalin Jyväskylään tai osallistuneet erilaisin tapahtumin lokakuussa järjestettävään valtakunnalliseen nuorisotyöviikkoon.

Studia 2016 -osaston ideointi, suunnittelu ja toteutus on toteutettu HUMAKOn opiskelijatutoreiden voimin. Opiskelijoita ovat työssään johtaneet Humakista kulttuurituottajaksi valmistunut Suvi Torikka, joka työskentelee opiskelijakunta HUMAKOssa viestintäsihteerinä ja hankesuunnittelijana, sekä Humakissa yhteisöpedagogiksi toista vuotta opiskeleva Sini Adler, opiskelijakunta HUMAKOn tutorvastaava. Torikan ja Adlerin lisäksi opiskelijoita ovat valmentaneet ja ohjanneet Humakin viestinnän sekä hakijapalveluiden asiantuntijat.

– Studia 2016 valmistellessamme ajattelimme, että miksemme opinnollistaisi messujen suunnitteluakin opiskelijoille. Korostamme Humakin työelämälähtöistä valmentajamallia ja mikä olisikaan parempi demonstraatio tästä Humakiin aikoville, kuin meidän opiskelijoiden suunnittelema ständi tapahtumineen, toteaa Humakin viestintäpäällikkö Jarmo Röksä. Röksä kiittää opiskelijoiden huolella tehtyä suunnitelmaa, joka on tehnyt messujen organisoinnin myös viestinnän näkökulmasta helpoksi.

– Kukapa meistä ei jossain uransa aikana olisi mukana järjestämässä asiakastapahtumaa tai organisoimassa työpaikkansa messuosastoa. Uskon, että tuotannossa mukana olleet opiskelijat ovat oppineet Studia 2016 -projektissa oikeita työelämätaitoja, joista on hyötyä sitten myöhemmin ammattilaisena, Röksä sanoo.

Messuständi on toteutettu kestävän kehityksen periaatteella. Ständillä on pyritty hyödyntämään mahdollisimman paljon jo aiemmin hankittua tai Humakin tiloista löytyviä kalusteita. Opiskelijat ovat saaneet osaston toteuttamista varten tietyn suuruisen budjetin, jonka käytön he ovat päässeet suunnittelemaan.

Osallistu Studia 2016 -kisaan ja voita festarilippu tai leffalippuja

Tiedon hakemisen lisäksi messuständillä voi myös osallistua messuosaston somistamiseen. Opiskelijat ideoivat messuosaston takaseinästä graffitiseinän, johon studiamessuille osallistuvat voivat kirjoittaa unelmiensa kampuksesta. Lisäksi paikan päällä saa tiedon siitä, miten osallistua Humakin messukisaan, jonka palkintoina jaetaan leffalippuja ja pääpalkintoja kolmen päivän lippu ensi kesän Flow-festivaaleille.

Tänä vuonna Humakin osastolla voi tutustua myös ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan. Ständin vitriinikaapissa on esillä Humakin viime aikaisissa hankkeissa ja tutkimusprojekteissa tuotettuja julkaisuja järjestötyön, nuorisotyön, tulkkausalan ja kulttuurituotannon aloilta. Opiskelijoille hankkeet ovat usein hyvä mahdollisuus tutustua työelämään ja verkottua potentiaalisiin tuleviin työnantajiinsa jo opintojen aikana. Opiskelijat ovat antaneet arvokkaan panoksen monen näytteellä olevan julkaisun taustalla olevaan hankkeeseen.

Sini Adler, Humak
Opiskelijakunta HUMAKOn hallituksen jäsen ja tutorvastaava Sini Adler kertoo, kuinka osallistutaan kuvakisaan.

 

Tervetuloa Studia-messuille!

Etusivun nostokuva: Kuvassa Studia-messujen rakennnusvaiheeseen ja roudaukseen osallistuneet Sini Adler (vas.), Joakim Keuru sekä Humakon viestintäsihteeri Suvi Torikka.