Kolme kuvaa Jyväskylän seuduilta.

Keski-Suomen Unescon maailmanperintökohteet ovat keskiössä marraskuun Hygge&Heritage –seminaarissa Petäjävedellä ja Korpilahdella. Paikallisten toimijoiden yhteistyössä rakentama seminaari vie osanottajat keskisuomalaisiin maisemiin ja kotoisiin elämyksiin.

– On hienoa nähdä kuinka keskisuomalainen paikalliskulttuuri ja Unescon maailmanperintö vahvistavat ja tukevat toisiaan, Tero Lämsä Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeesta iloitsee. – Marraskuun Hygge & Heritage –seminaarissa nostetaan esiin uusia tapoja jakaa maailmanperintöä ja paikallista kulttuuria ja osaamista. Toivomme mukaan paikallisia sekä kansainvälisiä toimijoita. Local is global eli paikallisuus ja kansainvälisyys kulkevat nyt käsi kädessä Keski-Suomessa.

Marraskuussa järjestettävä Hygge & Heritage seminaarissa tutustaan paikalliskulttuuriin ja maailmanperintöön. Tero Lämsä ja Annamari Maukonen kutsuvat kaikki kiinnostuneet mukaan seminaariin.
Tero Lämsä ja Annamari Maukonen kutsuvat mukaan marraskuun maailmanperintö-seminaariin kaikkia yhteisestä perinnöstä kiinnostuneita niin maailmalta kuin lähiseudulta. – Hygge&Heritage on maailmanperinnön ja ja paikalliskulttuurin kansainvälinen kohtaamispaikka marraskuussa, he iloitsevat. Kuva Minna Rajalin.

Ilmoittautuminen on käynnissä

Seminaarin järjestäjät kutsuvat mukaan jakamaan kokemuksia maailmanperinnön, paikallisten toimijoiden ja matkailun onnistuneista yhteishankkeista. Ilmoittautuminen Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeen Hygge and Heritage- päättöseminaariiin on avattu. https://www.lyyti.in/Hygge__Heritage__World_Heritage_and_Local_Services_7463

Marraskuun seminaarin kohderyhmänä ovat Unesco-kohteiden tuomasta vetovoimasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet toimijat Suomessa ja maailmalla. Osallistujat pääsevät tutustumaan, verkostoitumaan, vaihtamaan kokemuksia ja näkemyksiä sekä vahvistamaan käytännön yhteistyötä muiden maailmanperintökohteiden vaikutuspiirissä toimivien kanssa.

Päivien aikana myös nautitaan marraskuun tunnelmasta, pimeydestä ja hiljaisuudesta sekä sukelletaan alueen kulttuuriperintöön. Tutustumiskohteina mm. Petäjäveden vanha kirkko ja Struven ketjun Oravivuoren piste Korpilahdella.

Paikalliset toimijat tuottavat majoitus- ja ruokapalvelut yhteistyössä ja yhteisvoimin Korpilahdella ja Petäjävedellä.

Mikä Hygge?

Lisää tietoa seminaarista http://hygge-and-heritage-seminar.humak.fi/