Creativity and Business Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Suomenkielinen e-kirja

Suositusta Humakin julkaisemasta luovien alojen ” Luovuus ja liiketoiminta-työkirjasta” on ilmestynyt englannin- ja ruotsinkielinen painos. Syksyllä ilmestyneen kirjan 2000 kappaleen suomenkielinen painos tilattiin loppuun muutamassa päivässä. Kirjan toteuttamista tukeneet kumppanit toivoivat kirjan kääntämistä toiselle kotimaiselle ja englannin kielelle. Painotuotteen lisäksi kirja julkaistaan myös verkossa.

Julkistus Future in Our Hands -seminaarissa

Creativity and Business Workbook julkistettiin tiistaina Jyväskylässä Humakin järjestämässä kansainvälisessä Future in Our Hands —seminaarissa. Seminaarin kansainväliset vieraat osoittivat kirjaa kohtaan suurta kiinnostusta ja niitä lähtikin heidän mukanaan mm. Ranskaan, Hollantiin, Venäjälle, Portugaliin, Irlantiin, Englantiin ja Viroon. Tavoite on tehdä työkirjaa laajasti tunnetuksi alan toimijoille eri puolilla maailmaa.

Creativity and Business -kirjaan ensimmäisten joukossa tutustunut puolalainen kulttuurituotannon opiskelija Marta Polec Krakowan yliopistosta oli kiinnostuneiden joukossa. Vastaavanlaista selkeää yrittäjyydestä kertovaa kirjaa ei aikaisemmin ole tullut vastaan. Katutaiteesta lopputyötään tekevä Marta oli vaikuttunut myös kirjan visuaalisesta ilmeestä.

Marta Polec
Puolalainen katutaiteesta lopputyötä tekevä Marta Polec pakkasi uunituoreen kirjan laukkuunsa ja piti sisällön lisäksi myös kirjan visuaalisesta ilmeestä. Kuva: Johanna Mäntykoski.

Liiketoimintakirja niille, jotka eivät ymmärrä business-kieltä

Creativity and Business —työkirja antaa käytännön työkaluja luoville aloille liike-idean ja liiketoiminna kehittämiseen. Kirja opettaa yrityksen perustamisesta kiinnostuneille tärkeitä tietoja ja taitoja tehtävien, vinkkien ja muiden yrittäjien kertomien tarinoiden kautta.

”Kirja on suunnattu sopii kaikille, jotka tahtovat liiketoiminnan teorian lukemisen sijasta kehittää omaa liikeideaansa konkreettisten tehtävien avulla” kertoo Anna Pikala, yksi kirjan kirjoittajista. Pikala ja kirjan muut kirjoittajat ovat pitäneet satoja yritysneuvontoja ja useita kursseja yrittäjyyden eri puolista ja huomanneet, että konkreettiset tehtävät ja oikeiden kysymysten kysyminen toimivat parhaiten liikeidean kehittämisessä ja kirkastamisessa.

Luovan alan yrittäjät ovat erilaisia

Luovat alat poikkeavat perinteisistä toimialoista siinä, että luovilla aloilla lähdetään usein tekemään uniikkia uutta. Muotoilija tekee uniikin työn toisensa jälkeen ja jokaisen elokuvapätkän pitää olla erilainen kuin aikaisemmat. Luovien alojen yrittäjälle on ominaista oivaltavuus ja uskallus tehdä sitä, mitä sydän sanoo. Nyt työkirja on luettavissa myös englanniksi ja ruotsiksi. Suomenkieliseen kirjaan voit tutustua tässä artikkelissa olevasta infolaatikon linkistä.

Future in Our Hands -seminaari ensimmäistä kertaa

Jyväskylässä 24.3. alkanut Future in Our Hands -seminaari on ensimmäinen kansainvälinen viikko, jonka Humak järjestää ulkomaisille partnereilleen. Seminaarissa pohditaan nuoriso- ja kulttuurityön tulevaisuutta, kurkistetaan katutaiteeseen sekä työhyvinvointiin. Tiistaista perjantaihin kestävässä seminaarissa on mukana reilut sata nuoriso-, järjestö- ja kulttuurityön toimijaa ja opiskelijaa.

Seminaarin järjestelyistä vastaa Humakin Jyväskylän alueyksikkö.