Taku ry:n opinnäytetyöpalkinto

Humakilainen opinnäytetyö  voittoisa jo toisen kerran peräkkäin

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry palkitsi 17.11. Tuottajapäivä-tapahtuman yhteydessä Helsingissä parhaan tuottajan, tuotannon ja parhaita opinnäytetöitä. Tuottajapalkinnon sai Katri Tenetz ja Tuotantopalkinnon Helsinki Pride –tapahtuma. Vuodesta 2012 jaetuilla tunnustuksilla halutaan tehdä tunnetuksi usein näkymätöntä ammattikuntaa, jonka merkitys kulttuuritoimijoiden ja tapahtumien toteuttamiseksi on keskeinen.

Työelämää kehittävät opinnäytetyöt

Tuottajapäivässä palkittiin myös vuoden 2014 parhaat kulttuurituotannon opinnäytetyöt.  Palkinnon saivat Kulttuurituottaja (AMK) Virpi Väisänen Humakista ja  Kulttuurituottaja (ylempi AMK) Hanna-Maria Lehtonen Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Kulttuurituottajia kouluttavien oppilaitosten (AMK, ylempi AMK) esittämistä palkittavat valitsi työelämäraati, jonka puheenjohtajana toimi TAKU ry:n puheenjohtaja Mari Lankinen. Valintaperusteissa painottui työn tulosten sovellettavuus alalle, kulttuurialan liiketoiminnallinen kehittäminen sekä kulttuuripalvelujen kehittäminen hallintorajat ylittävään ja käyttäjälähtöisempään suuntaan.

Palkinnot ovat pitkäaikaisen opinnäytetyötraditiomme kehittämisen hedelmiä, toteaa Humakin lehtori Arto Lindholm. Työelämä arvostaa meidän käytännönläheisiä ja alaa kehittäviä opinnäytetöitämme.

Artikkelin kuvat on valokuvannut Susanna Koskimaa.