Anna Tolppa Tanssistudio Flama Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Flama, Creve, Nuori Yrittäjyys ry

Humakista kesällä kulttuurituottajaksi (AMK) valmistunut Anna Tolppa päätti seurata unelmiaan. Tanssia pitkään harrastanut Anna avasi perustamansa Tanssistudio Flaman ovet viikonloppuna . Yrittäjäksi ryhtyminen ei ollut hetken päähänpisto vaan liiketoimintasuunnitelmaa oli hiottu pitkään Humak Creven ja Turku Science Parkin sparrauksissa ja yritysneuvonnoissa. Vierailimme Annan tanssistudiolla heti ovien avauduttua. Selvitimme tuoreen yrittäjän fiiliksiä, kun ensimmäiset asiakkaat olivat tulleet ovesta sisään. Haastattelu kokonaisuudessaan on katsottavissa alla olevasta videosta.

Anna Tolppa Tanssistudio Flaman edessä avajaispäivänä. Kuva Emilia Reponen, Humak.

Luovien alojen hautomopalveluita Crevestä

Anna kertoo, että hänen yrittäjyystarinansa alkoi Humakin kulttuurituottajaopinnoista. Ensimmäinen kipinä yritykseen syntyi opintojen Nuori Yrittäjyys ry -opintojaksolla, jossa toteutettiin yritttäjyyskokekeilu. Opintojen loppuvaiheessa hän suuntasi Humakin luovien alojen yrityshautomoon Creveen, jossa suoritti viimeisen harjoittelunsa.

—Osallistuin Creven hautomopalveluihin ja sieltä sain tukea ja neuvoa liiketoimintasuunnitelman ja rahoituslaskelman tekemiseen. Näiden avulla pystyin hakemaan rahoitusta, starttirahan sekä Finnveran takauksen yrityslainaan, Anna kertoo ja toteaa, että ilman Creven apua tuskin olisi tässä tilanteessa.

Creven antama sparraus ja tuki sekä ennen kaikkea suunnitelmien kriittinen tarkastelu ja palaute antaa Tolpan mielestä paremman lähtökohdan yrittäjyyteen kuin se, että yritystä perustaisi yksinään. Kiitosta saa myös Spark Up Turun toisilta aloittelevilta yrittäjiltä saatu vertaistuki:

—Vaikka aloittelevien yrittäjien toimiala olisi erilainen, niin heillä on kuitenkin samankaltaisia ongelmia, joten tuki on merkittävä, Anna toteaa.

Kulttuurituottajaopinnoissa yrittäjyyttä tukevia sisältöjä

Humakin yrittäjyyttä haaveilevia opiskelijoita Anna kannustaa seuraamaan rohkeasti omaa polkuaan eikä seuraamaan muita. Yrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto, jossa voi toteuttaa unelmaansa.

—Vaikka tanssi oli intohimoni, en kuitenkaan uskatanut haaveilla omasta tanssikoulusta kuin vasta kulttuurituottajaopintojen aikana. Niistä sai hyvän lähtökohdan yrittäjyyteen. Markkinointia, johtaminen ja hallinnointi ovat kaikki yrittäjien tarvitsemia taitoja, Anna kertoo.

Anna Tolpan haastattelu videolla (YouTube)

Opiskelijat maksutta Creven hautomoon!

—Avaamme ensimmäistä kertaa Creven hautomopalvelut opiskelijoiden käyttöön maksutta. Opiskelija saa hautomoajastaan eli oman yrityksen suunnittelusta ja perustamisesta opintopisteitä ja voi valmistua suoraan omaan yritykseen. Anna Tolpan kanssa keväällä testattu malli opintojen ja hautomoajan yhdistämisestä toimi loistavasti ja tätä mallia haluamme jatkaa, Humak Creven vetäjä, Humakin liiketoiminnan ja yrittäjyyden asiantuntija Leena Janhila kertoo.

Hautomo on maksuton, jos tiimistä vähintään yksi jäsen on Humakissa opiskelijana ja jos tiimin tavoitteet yritykselle vastaavat hautomokriteereihin: tavoitteena on perustaa luovien alojen osakeyhtiö, joka tähtää kansainväliseen menestykseen.

—Muutenkin olemme vahvasti tukemassa opiskelijayrittäjyyttä. Julkaisimme heti syksyn aluksi yhdessä Turun ammattikorkeakoulun kanssa opiskelijoille suunnatun yrittäjyyspassin, johon he voivat kerätä opintosuorituksia ja sisällyttää niitä tutkintoonsa osallistumalla Creven, Turun ammattikorkeakoululn Business Akatemian, Boost Turun ja muihin alueella järjestettäviin yrittäjyystapahtumiin ja -valmennuksiin. Passi käynnistettiin ketteränä kokeiluna ja parhaillaan mukaan houkutellaan myös alueen muita korkeakouluja, Janhila kertoo.

Yrittäjyyspassi Creve
Syksyssä Turussa käyttöön otettava yrittäjyyspassi.

Tanssistudio Flama tarjoaa tanssinopetusta laajalla skaalalla showtanssista ja lattareista twerkkiin. Viikkotuntien ja yksityistanssituntien lisäksi Flama tarjoaa erilaisia tanssiin liittyviä ohjelmapalveluita kuten yritysten työhyvinvointitilaisuuksiin tai polttareihin sekä tanssiesityksiä erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Humak Creve on luovien alojen yrityshautomo, josta saat henkilökohtaista tukea ja konkreettista apua liiketoimintasi toteuttamiseen: yritystoiminnan käynnistämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Asiakkaamme ovat uuden liiketoiminnan alkuvaiheessa olevia kv-markkinoille tähtääviä yrittäjiä mm. designin, hyvinvoinnin, digimainonnan, elämystentuottamisen, urheilun ja pelialata.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys. Tuemme yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteemme on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien.

Uutisen pääkuvassa Tanssistudio Flaman historian ensimmäinen tanssitunti. Kuvaaja Emilia Reponen, Humak.