Tapahtumajärjestäjien akut täyteen Virtalähde-koulutuksella!

Humakin toteuttamassa Virtalähde-koulutuksessa saat valmiudet digitaalisen tapahtumatuotannon tekniseen toteuttamiseen ja työkaluja uusien ansaintamallien kehittämiseen virtuaalisessa maailmassa. 

Maksuton koulutus käynnistyy 1.9.2020 ja sisältää kymmenen tapaamista Suomen eturivin ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa syksyn aikana. Koulutuksen aikana osallistujat ottavat kokonaisvaltaisesti haltuun kaikki striimaamiseen liittyvät tekijät.

Koulutuksen sisällön suunnittelusta vastaava lehtori Benny Majabacka kertoo, että koulutuksen tarkoituksena on ottaa kokonaisvaltaisesti haltuun kaikki tapahtuman streamaamiseen liittyvät tekijät.

– Tapaamisissa tullaan käsittelemään niin tekniikkaa, sisältöä kuin markkinointiakin. Myös liiketoiminnallisia teemoja tullaan tarkastelemaan. Virtalähdekoulutuksen kautta digitaalisen tapahtuman tekeminen tulee tutuksi käytännönkin kautta, ja koulutuksessa saadut opit on mahdollista siirtää heti omaan tapahtumatuotantoon, Benny kertoo.

Virtalähde-koulutuksen sisältö ja tavoitteet

Tapahtumia voi toteuttaa digitaalisessa ja virtuaalisessa muodossa monin tavoin. Konsertit, messut, yritystapahtumat, taidenäyttelyt, esittävä taide ja moni muu perinteisesti livenä toteutettu tilaisuus on mahdollista rakentaa ja tehdä kiinnostavasti verkon välityksellä. 

Tapahtuman streamaus on ostettuna palveluna kallista ja usein taloudellisesti kannattamatonta pienelle toimijalle. Live-streamaus ei kuitenkaan ole avaruustiedettä, ja sitä voi toteuttaa monella tavoin myös itse. Alkuun pääsee varsin kohtuullisin kustannuksin. 

Digitaalisen tapahtumatoiminnan kautta on mahdollista löytää uusia ansaintalogiikoita, joista osa pohjautuu perinteiseen tapahtuman tuottorakenteeseen ja osa on täysin uusia. Tapahtumatuotantoalaa kohdannut vaikea jakso tulee ajan myötä helpottumaan, mutta ehkä tulevaisuudessa virtuaaliset mahdollisuudet jäävät kulkemaan käsi kädessä live-toteutusten kanssa. 

Virtalähde-humak.
Kuva: Sam McGhee / Unsplash.

Kenelle Virtalähde on tarkoitettu?

Digitaalisen tapahtumatuotannon koulutus on suunnattu erityisesti

  • tapahtuma-alan ammattilaisille
  • yrityksille, jotka järjestävät tai haluavat järjestää yritystapahtumat tai messuja
  • yhdistyksille ja julkisen sektorin toimijoille, joiden toimintaan tapahtumatuotanto liittyy
  • taiteilijaryhmille ja esiintyville taiteilijoille
  • bändeille ja orkestereille

ja kaikille niille, jotka haluavat ottaa verkkoympäristön hallintaansa tilaisuuksien toteuttamisen osalta.

Lisätietoja

Kari Keuru, projektipäällikkö

kari.keuru(a)humak.fi / +358 400 349 228.