Tee kesken jäänyt tutkintosi loppuun Humakissa

Kuvituskuva. Kuvassa henkilö kirjoittamassa pöydän äärellä.

Oletko viittä vaille valmis yhteisöpedagogi, kulttuurituottaja tai tulkki, jolta opinnot ovat jääneet kesken?

Jos sinulla on Humakissa tai toisessa suomalaisessa ammattikorkeakoulussa kesken jäänyt yhteisöpedagogin (AMK), kulttuurituottajan (AMK) tai tulkin (AMK) tutkinto, voit hakea ajalla 1.8. – 14.8.2020. suorittamaan tutkinnon loppuun ja jatkaa opintoja heti syyslukukaudesta alkaen. Ehtona hakemiselle on, että opintoja puuttuu tutkinnosta korkeintaan 60 opintopistettä ja opinnot on mahdollista saada yhdessä lukuvuodessa valmiiksi.

Tutkinnon loppuunsaattajien jatkuva erillishaku alkaa 1.8.2020. Jos teet hakemuksen viimeistään 14.8., eikä esteitä hyväksymiselle ole, pääset aloittamaan opinnot heti syyslukukaudesta alkaen. Jos haet 14.8. jälkeen, opiskeluoikeus alkaa keväällä 2021.

– ”On harmillista, jos opinnot ja tutkintotodistuksen saaminen on jäänyt pienestä kiinni. Siksi onkin parempi hoitaa tutkinto nyt loppuun, koska kynnys paluulle saattaa ajan mittaan kasvaa”, kertoo suunnittelija Inka Rajamaa.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijat ovat usein työssäkäyviä ihmisiä, mistä johtuen opiskelut ovat saattaneet jäädä kesken töiden viedessä mennessään. Vaikka juuri tämän hetkisessä työtilanteessa ei kokisi tutkintoa tarpeelliseksi, voi tutkintotodistuksesta olla myöhemmin hyötyä esimerkiksi uutta työpaikkaa hakiessa. Korkeakoulututkinto kasvattaa myös eläkekertymää, mikä saattaa joillekin olla yllätys.

– ”On varmasti monta hyvää syytä käydä tutkinto loppuun, mutta eläkekertymän kartuttaminen on ehdottomasti yksi parhaista”, naurahtaa Inka.

Kuvituskuva. Kuvassa nainen farkkutakissa pitelemässä koulukirjoja.

Tutkinto loppuun monimuoto-opintoina tai päiväopintoina

Tutkinnon loppuunsaattajille paikkoja on tarjolla eri kampuksilla monimuoto-opintoina ja päiväopintoina. Hakulomakkeella voit toivoa hakukohdetta ja toiveet pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan.

Tutkinto tulee suorittaa vuoden aikana valmiiksi. Vaikka nyt on erinomainen tilaisuus hakea, kannattaa olla myös realistinen mahdollisuuksistaan tehdä tutkinto valmiiksi.

Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta ja haluat tiedustella hakukelpoisuudestasi, ole ystävällinen ja ota yhteyttä Humakin hakijapalveluihin. Hakemuksen käsittelymaksu on 50 euroa, joten on hyvä varmistua omasta hakukelpoisuudesta ennen maksamista.

Hakukelpoisuus

• Humakissa tai suomalaisessa ammattikorkeakoulussa kesken jäänyt Yhteisöpedagogi (AMK), Kulttuurituottaja (AMK), Tulkki (AMK) –tutkinto.
• Tutkinnosta saa puuttua korkeintaan 60 opintopistettä, eli vuoden opintoja vastaava määrä

Hakeminen

• Ole yhteydessä Humakin hakijapalveluihin hakukelpoisuuden tarkastamiseksi
• Tee hakemus Opintopolussa (www.opintopolku.fi)
• Maksa 50 euron käsittelymaksu (asetus 1440/2014)

Opiskeluoikeus

• Opiskeluoikeus myönnetään lukuvuodeksi 2020-2021 (opiskeluoikeus päättyy 31.7.2021)
• Opiskeluoikeuden saaneella ei ole poissaolo-oikeutta eikä mahdollisuutta harkinnanvaraiseen lisäaikaan

Hae Opintopolussa ajalla 1.8. – 14.8.

Ota yhteyttä Humakin hakijapalveluihin:

hakijapalvelut@humak.fi
+358 29 451 9300 (ma – pe 9-11 ja 13-15)

Kuvassa sininen tausta, oikeassa reunassa oranssivalkoinen kellotaulu, jossa viisarit ovat viittä vaille 12. Oikeassa reunassa teksti "Viittä vaille valmis? Suorita opintosi loppuun Humakissa. Hae 14.8.mennessä.