Thinger

Miltä kuulostaa tavaroiden Tinder? Palvelu, joka yhdistää vaatteiden ekologisen kierrättämisen ja samanhenkiset ihmiset? Viime viikolla Turussa ICT-viikolla pidetyssä pitchaus-kilpailussa kolmanneksi sijoittuneet thingeriläiset uskovat, että hyvältä kuulostaa.

NY-kurssille (nuori yrittäjyys) osallistuneiden opiskelijoiden mielestä kirpputorit tai Facebookin tavaranvaihtoryhmät eivät toimi ja he päättivät kehittää tilalle sovelluksen, joka toisi tavaranvaihtamisen uudelle tasolle.

Innovaatioita monialaisista kohtaamisista

Turun NY-kurssit järjestetään kaupungissa toimivien korkeakoulujen kesken. Mukana ovat Humak, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto sekä Turun yliopiston kauppakorkeakoulu. Kursseilla pyritään muodostamaan oppilaitosten ja koulutusohjelmien rajat ylittäviä tiimejä, koska monialainen asioiden tarkastelu johtaa usein uudenlaisiin innovaatioihin.

Konsepti on osoittautunut toimivaksi, sillä monialaiset joukkueet ovat menestyneet erinomaisesti valtakunnallisessa NY-finaalissa viimeisten vuosien ajan. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana palkituissa joukkeissa on useimmiten ollut mukana humakilainen kulttuurituottaja.

Thingerin jäseniä ovat Humakin kulttuurituottajaopiskelija Miia Heikkilä. Muut palkitun tiimin jäsenet ovat kestävän kehityksen opiskelijat Sara Malve ja Juuli Vänni Turun ammattikorkeakoulusta, Katja Gromow Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta ja myöhemmin koodaajaksi mukaan tullut Matti Muurinen, tietojenkäsittelyn opiskelija Turun yliopistosta.

Idea lähti ekologisuudesta

Thingerin viestinnästä, brändäyksestä ja markkinoinnista vastaava Humakin Miia Heikkilä kertoo, että yrittäjäperheen lapsena hänellä ei ollut ennalta kovin ruusuinen näkemys yrittäjyydestä, joka ajoittain saattaa olla hyvinkin uuvuttavaa.

– Huomasin kuitenkin kurssilla nopeasti, että juuri yrittäjyyden kautta pystyn tuomaan esiin omaa luovaa puoltani ja saamaan parhaita ideoita. Myös kurssin opitaan itse ja tekemällä –malli sopii minulle koulun penkillä istumisen sijaan, Miia kertoo ja toteaa oppimisen tapahtuvan ikään kuin projektin ohessa.

Miia huomasi ensimmäisenä NY-päivänä, että häntä ja muita tiimin jäseniä yhdisti ekologinen ajattelutapa. Oli luonnollista, että tiimi lähti kehittämään sovellusta, joka tuntui itselle merkitykselliseltä.

Vaatteiden treffipalvelu

Thinger on tekijöidensä mukaan vaatteiden treffipalvelu, jonka avulla käyttäjät säästävät aikaa, rahaa, ympäristöä ja tekevät vaatelöytöjä hauskalla yhteisöllisellä tavalla. Toisen vanha kaapu on jonkun toisen uusi vaateaarre.

  • Haluamme antaa käyttäjille mahdollisuuden löytää toistensa vaatekaapeille. Käyttäjät voivat etsiä muita käyttäjiä tai vaatteita läheltä itseään ja löytää omia vaatematchejä. Lisäksi tarkoituksena on järjestää yhteisöllisiä vaatteidenvaihtotapahtumia, jotka kokoaisivat käyttät yhteen ja loisivat vanhan sosiaalisen perustan palvelun alle, Miia kertoo
Vaatekasat verkkoon yhteisöllisesti
Thinger haluaa tehdä vaatteiden vaihtamisesta aiempaa hauskempaa. Kuvaaja: Roosa Karhu

Thingerin ensimmäinen vaatteidenvaihtotapahtuma on 29. huhtikuuta turkulaisessa Anniskeluravintola Tiirikkalassa. Samalla se on Thinger-applikaation esittelytilaisuus ja tilaisuudessa on mahdollista tutustua apin demoversioon.

Pitchauskisan kolmas sija ei suinkaan ole vaatteidenvaihtopalvelun ensimmäinen palkinto. Palvelu voitti jo valtakunnallisen NY Start Up -ohjelman Best Web –kilpailun, joka myönnetään parhaiten verkkoa hyödyntävälle yritykselle.

Lopuksi Miia haluaa suositella NY-kurssia kaikille. Tutustuminen toisen alan opiskelijoihin toisista oppilaitoksista on ollut hänestä hieno kokemus.

Thinger muualla

Artikkelin kuvat on ottanut Roosa Karhu