Tule opiskelemaan “Moninaisuuden osaajaksi” 20 op – saat työkaluja toimia moninaisuutta arvostaen

Neljä erilaista piirrettyä ilmapalloa

Kiinnostaako sinua oppia lisää monikulttuurisuudesta, moninaisuudesta ja kotoutumista? Haluatko laatia yhdenvertaisuussuunnitelman ja kehittää työyhteisön monimuotoisuutta? “Moninaisuuden osaajaksi” -opintokokonaisuus, 20 op, antaa työvälineitä eri tarpeisiin ja toimialoille.

Moninaisuuden osaajana opit tarkastelemaan moninaisuutta yksilö- ja yhteisön tasolla. Saat valmiuksia moninaisuuden kohtaamiseen sensitiivisesti ja voimavaralähtöisesti. Moninaisuuden osaajana tunnet yhdenvertaisuuden käsitteen, löydät näkökulmia ihmisoikeuksiin sekä  monikulttuurisuuteen ja vähemmistöjen asemaan.

Osaamiskokonaisuuden sisällöt ovat osa yhteisöpedagogin (AMK) opetussuunnitelmaa. Kaikki opintojaksot hyväksytysti suorittanut saa osaamiskokonaisuudesta todistuksen.

Graafinen kuva moninaisuuden osaamiskokonaisuuden opintokursseista.

Opintokokonaisuuden toteutus

Opintokokonaisuuteen “Moninaisuuden osaaja”, 20 opintopistettä kuuluu neljä opintojaksoa:

  • Monikulttuurisuusosaaminen ja kotoutuminen 5 op: (syksy 2021 tai kevät 2022)
  • Monimuotoinen yhteiskunta 5 op: (syksy 2021 tai kevät 2022)
  • Monimuotoisuus työyhteisössä 5 op: (kevät 2022 tai kesä 2022)
  • Ihmisoikeudet ja moninaisuuden kohtaaminen  5 op: (kevät 2022 tai kesä 2022)

Osaamiskokonaisuuden hinta on 300 euroa. Opinnot suoritetaan itsenäisinä verkko-opintoina osana verkkoyhteisöä. Opintoihin kuuluu myös valmennustapaamisia,

Valmennusryhmällä on syyslukukauden aikana kolme verkkotapaamista ja kevätlukukaudella kolme verkkotapaamista. Yksittäinen opintojakso voidaan tarjota vuoden aikana niin syksyllä kuin keväällä ja voit valita itsellesi sopivan suoritusajankohdan.

Valmennusryhmän syksyn tapaamiset

  • ti 14.9.2021 klo 14-16
  • ti 26.9.2021 klo 14-16
  • ti 30.11.2021 klo 14-16

Kevään valmennustapaamiset ilmoitetaan myöhemmin.

Halutessasi voit myös suorittaa yksittäisiä “Moninaisuuden osaajan” -opintojaksoja. Yhden jakson laajuus on 5 op ja hinta 75 euroa/kurssi. Yksittäiskursseille ilmoittaudutaan ja ne maksetaan verkkokaupassamme.

Opiskelijapalautetta

  • “Kurssi oli hyvin rakennettu ja tehtävänannot olivat selkeitä. Oli helppo edetä tehtävästä toiseen ja aikaisemmista tehtävistä opittuja asioita pystyi hyvin hyödyntämään muissa tehtävissä.”
  • “Kurssi oli mielenkiintoinen ja sopiva tutustumiskatsaus ihmisoikeuksiin ja moninaisuuteen. Plussaa oli, että tehtävämuodot vaihtelivat.”

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

https://kauppa.humak.fi/tuote/moninaisuuden-osaaja-osaamiskokonaisuus/

Keltapohjainen avoin AMK yleisbanneri, jossa verkkokaupan osoite, graafinen lintu puhekuplalla.

Teksti: Satu Riikonen, toim. Marika Stam