Humak Nurmijärvi

Uusi lukuvuosi käynnistyi Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) suurimmalla kampuksella Nurmijärvellä. Kampuksella aloitti tänään opintonsa yli 50 uutta päiväopiskelijaa ja lähes 40 monimuoto-opiskelijaa.

—Haluan onnitella kaikkia teitä täällä olevia, sillä olette päässeet todella tiukan valintaseulan läpi. Humak oli tämän vuoden yhteishaussa valtakunnan viidenneksi suosituin ammattikorkeakooulu ja opiskelijaksi pääsy on ollut teiltä todella hieno saavutus, Humakin yhteisöpedagogikoulutuksesta vastaava koulutuspäällikkö Juha Makkonen alusti henkilökunnan esittäytymistilaisuudessa.

—Henkilökuntamme osaamisen tuntien tiedän, että tulemme tarjoamaan teille korkeatasoista ja laadukasta oppimista sekä hyviä verkottumismahdollisuuksia työelämään ja ylläpidämme näin vetovoimaamme, Makkonen kertoi.

Humak Nurmijärvi ravintola

Humakissa aloittaneet Henriika Lassinharju (vas.), Anne Joutsen ja Diana Laine Nurmijärven kampuksen ravintolassa.

“Kiinnostus työskennellä järjestössä syntyi Australiassa”

Helsingistä kotoisin oleva, Australiassa fitness-ohjaajaksi opiskellut Henriika Lassinharju kiinnostui yhteisöpedagogiksi opiskelusta ollessan ulkomailla.

—Australiassa tein ystävieni kanssa monia hyväntekeväisyysprojekteja, joihin liittyi keskeisesti yhteisöllisyys. Muutenkin tuntui siltä, että lähiyhteisö ja yhteisöistä huolehtiminen oli jotenkin näkyvämmin esillä Australiassa kuin Suomessa, Henriika kertoi taustoistaan Humakiin hakeutumisesta.

—Siellä olessani aloin miettiä, että järjestötyö olisi kenttä, jossa tällaista työtä voisi tehdä Suomessa ja luettuani Opintopolusta yhteisöpedagogikoulutuksen kuvauksen ja vierailtuani Humakin sivuilla, päätin hakea Humakiin.

Henriika on yksi Humakin kampuksella asuvista uusista humakilaisista ja seuraavaksi hän odottikin tutustumista muihin kampuksella asuviin humakilaisiin. Henriika oli muuttanut kampukselle edellisenä iltana ja ajatus siitä, että aamuisin voi nukkua pidempään. —Luokkahuoneethan ovat alakerrassa, Henriika iloitsee.

“SOTE-uudistus lisää kouluttautumistarvetta”

Keravalainen Anne Joutsen työskentelee lastensuojelun avohuollon palveluissa. Tulossa oleva SOTE-uudistus asettaa uusia vaatimuksia sosiaali- ja terveysalalla työskentelevien henkilöiden koulutukselle ja Annekin päätti hankkia ammattikorkeakoulutasoisen tutkinnon.

—Kuulin Humakista ja yhteisöpedagogikoulutuksesta täältä valmistuneelta kollegaltani ja kiinnostuin siitä ja hakeuduin päiväopintoihin, Anne kertoo.

Annen hankkima laaja työkokemus mahdollistaa aikaisemman osaamisen tunnustamisen osaksi tutkintoa. Toisin sanoen työssä käytännössä jo opittua ei tarvitse opiskella opintojaksoilla, koska asia on jo opittu. Tämä nopeuttaa valmistumista.

Anne aikookin selvittää hyväksi lukemisen yhdessä henkilökohtaisen opinto-ohjaajan kanssa ja pohtii, olisiko jossain vaiheessa mahdollista siirtyä monimuotokoulutuksen puolelle. Se selvinnee lähiviikkoina.

“Haluan työskennellä nuorten parissa”

Vantaalta kotoisin oleva Diana Laine pohti vielä kaksi kuukautta ennen yhteishaun alkua, menisikö opiskelemaan psykologiaa vai yhteisöpedagogiikkaa.

—Halu työskennellä nuorison parissa ja erityisesti erityisnuorten ja syrjäytymisuhan alla olevien nuorten kanssa – käytännönläheisesti – sai minut valitsemaan Humakin, Diana kertoo. Lisäksi muutkin ryhmät saattavat tulla tulevassa työssä ajankohtaisesti.

—Työskentelin ennen Humakia ravintolassa ja tässä tilanteessa tuli nähtyä mm. päihdeongelmaisia. Humakissa sijaitsevan Preventiimin, nuorisoalan ehkäisevän päihdetyön osaamiskeskuksen, olemassaolo tulikin Dianalle positiivisenä yllätyksenä.

—Pidän Humakin opiskelutavasta, joka koostuu projektitöistä ja verkostoitumisesta opintojen aikana, Diana pohtii opetustapaa. Myös opintojen puolivälissä Helsingin TKI-keskukseen siirtyminen työelämäläheiseen oppimiseen tuntuu hänen mielestään hyvältä ajatukselta.

Valintakokeissa positiivinen fiilis

Henriikka, Anne ja Diana nostavat kaikki esiin Humakin valintakokeissa olleen hyvän ilmapiirin, johon vaikutti ystävällinen henkilökunta ja iloiset tutorit. —Kävin päivää ennen erään toisen ammattikorkeakoulun valintakokeissa. Humakin tapahtuma oli rennompi ja siellä oli mukavamoi olla, Anne päättää.

Humanistisen ammattikorkeakoulun uusi lukuvuosi käynnistyi tänään ensimmäisen vuoden opiskelijoille kaikilla Humakin kampuksilla.

 

Kuvat: Etusivun nostokuvassa Humakin suunnittelija Tiina Urpalainen ja Juha Makkonen valmistautuvat henkilökunnan esittäytymistilaisuuteen Nurmijärven kampuksella. Uutisen pääkuvassa seikkailukasvatuksen lehtori Jussi Muittari esittäytymässä, taustalla seikkailukasvatuksen lehtori Eeva Mäkelä, suunnittelija Tiina Urpalainen sekä koulutuspäällikkö Juha Makkonen. Kuvat: Jarmo Röksä.