Opiskelijat valmistautuvat tulkkausalan tapaamiseen TulkKinkerit Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Hae tulkkiopintoihin

“Meillä Humakissa opiskelijat ovat päässeet heti syksystä lähtien toiminnan makuun. Opiskelumme on toiminnallista ja se sisältää paljon hauskaa yhdessä tekemistä”, kirjoittavat ensimmäisen vuoden tulkkiopiskelijat. —”Ryhmätyöskentelyn taitoja aletaan harjoittelemaan ja kartuttamaan jo ensimmäisestä viikosta lähtien.  Humakissa panostetaan opiskelijalähtöisyyteen ja se todentotta näkyy koulun arjessa. Ohjelmassa on ollut niin lukuvuoden avajaisten järjestämistä, kuin taukojumppaa ja lumiukkojen rakentamista. Nyt ollaan kohta huhtikuussa ja valmisteilla on tapahtuma nimeltä Tulkkinkerit.

No mutta mitkä? Tulkkikinkerit?

Tulkkinkerit ovat verrattain nuorehko perinne, sillä tulkkinkereitä järjestetään tänä vuonna vasta kolmatta kertaa. Tapahtuma kokoaa yhteen niin tulkkausalan toimijoita, kuin opiskelijoitakin, sekä muita alasta kiinnostuneita. Tavoitteena olisi säännöllisesti järjestettävä tapahtuma, joka mahdollistaisi erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoiden verkostoitumisen alan ihmisiin. Tulkkinkerit opettavat tapahtuman järjestämisestä, sekä vahvistavat ryhmädynamiikkaa.

Keräsimme alle mietteitä viime Tulkkinkereiden järjestäjiltä, eli nykyisiltä toisen vuoden tulkkiopiskelijoilta:

”Kaikki sai tilaisuuden olla mukana itseään kiinnostavassa työryhmässä, jossa kykeni hyödyntämään osaamistaan, mutta halutessaan sai (ja osaltaan kannustettiin myös) hankkia kokemusta sellaisesta toiminnasta joka ei ollut itselle tuttua.”

Tulkkausalan yhteisö tutuksi

”Tulkkinkereissä päästiin kuulemaan työssäolevien tulkkien ajatuksia, tapaamaan ”Oikeita tulkkeja” ehkä ekaa kertaa. Käyty keskustelu oli tosi kiinnostavaa, koko ala vaan  oli suurimmalle osalle meistä niin uusi ettei osattu tai uskallettu paljon kysyä tai kommentoida.”

”Hyvä verkostoitumistapahtuma ja mielenkiintoisia puheenvuoroja alan ammattilaisilta. Oli kivaa olla osana tätä tapahtumaa!”

Sähköpostia tulevalle esimiehelle?

”Semmonen iso juttu, mitä mä sain koko hommasta irti oli että tuli koettua käytännön kautta kuinka lähetetään virallinen, asiallinen sähköposti, alkaen yhteystietojen etsimisestä. Toki ihmiset tietää (tai luulee tietävänsä) ainakin teoriassa kuinka se kaikki tehdään, mutta on aivan eri asia oikeasti käytännössä lähettää sähköpostia sellaiselle henkilölle, joka tulevaisuudessa voi vaikka olla oma esimies. Varsinkin jos pitää vielä pyytää tältä henkilöltä jotain. ”

Oppia ja kokemusta tapahtuman järjestämisestä

Tulkkinkereistä on siis monenlaista hyötyä, niin tapahtuman järjestämisestä, kuin itse tapahtumasta. Markkinointi on tärkeä osa tapahtuman järjestämistä, kuin myös tarttuva teema ja siihen liittyvä ajankohtainen informaatio. Olemme ottaneet yhteyttä jo muutamiin toimijoihin, josko heillä olisi kiinnostusta osallistua tapahtumaan ja tulla sinne jakamaan tietoaan ja osaamistaan.

Noin kahdenkymmenen hengen ryhmässämme on jokaisella takanaan jo monenlaista ja kaikilla jonkinlaista erityisosaamista eri alueilta. Tällaisissa projekteissa tästä tulisikin ottaa mahdollisimman paljon hyötyä irti niin, että jokaisen panos pääsisi tavalla tai toisella näkyviin.

Eli tällaisia terveisiä täältä Kauniaisten kampukselta. Lisää informaatiota Tulkkinkereistä tulossa myöhemmin, stay tuned!

Juttu perustuu opiskelijoiden Mira Koivula ja Iina Kuivas tekstiin.

Kuva etusivulla: Teoreettisen puurtamisen lisäksi olemme päässeet puuhastelemaan inspiroivassa ympäristössä, Kauniaisten kampuksella, luonnon helmassa. Kuvaaja: Katariina Riekkola
Kuva sivun ylälaidassa: Ensimmäisen vuoden tulkkiopiskelijat Kauniaisten kampuksen ruokalassa. Kuvaaja: Stefan Moberg

Tulkki (AMK ja ylempi AMK) kevään yhteishaussa 6.4.2016 asti.

Tulkki (AMK) päiväopinnot alkavat syksyllä Kauniaisissa / Helsingissä ja Kuopiossa.
Tulkki (ylempi AMK) alkaa Helsingissä.

Lue lisää Humakin viittomakielen ja tulkkauksen opinnoista: https://www.humak.fi/opiskelijaksi/tulkki/