Tulkkiopiskelijat järjestävät 23.3.2022 kello 16.30 viittomakielisen perhetapahtuman Helsingin Herttoniemessä

Neljä piirrettyä kättä heiluu eri suuntiin. Taustalla puhekuplia.

Humakin Helsingin kampuksen tulkkiopiskelijat järjestävät koko perheen keväisen viittomakielisen tapahtuman keskiviikkona 23.3.2022 klo 16.30-18.30 Herttoniemen Oravapuistossa Helsingissä. Ohjelmassa on erilaisia rasteja ja ohjelmanumeroita sekä tietoa viittomakielestä.

Humakin toisen vuoden tulkkiopiskelijoiden järjestämä tapahtuma toteutetaan työelämäyhteistyönä viittomakielisen perheille, joissa on kuulovammaisia tai viittomakieltä käyttäviä lapsia. Tulkkiopiskelijat järjestävät tehtävärasteja ja harjoittelevat tulkkausta.

Bannerikuva koko perheen keväisestä tapahtumasta viittomakielisille perheille, kuvituksena graafisesti piirrettyjä oksia, joissa nuppuja.

Ohjelmassa tehtävärasteja ja viittomakieltä

Opiskelijat ovat ideoineet tapahtumaan erilaisia tehtävärasteja, hankkineet yhteistyökumppaneita ja luoneet tapahtumasta mahdollisimman saavutettavan. Tärkeintä tapahtumassa ovat hyvä mieli ja perheiden välinen vertaistuki.

Rastien teemoina ovat mm. taide, liikunta/tarkkuus, suunnistus ja onginta. Paikalla on saatavana välipalaa ja jokainen lapsi saa onginnasta mukaansa pienen palkinnon.

Tapahtuman järjestäminen on osa tulkkiopiskelijoiden tulkkauksen opintojaksoa, jossa isossa roolissa ovat työelämälähtöinen oppiminen ja opiskelijoiden ammatillisen verkoston rakentaminen jo opintojen aikana.

Yhteistyökumppaneilla on tapahtumassa omia rasteja, joissa he mielellään kertovat toiminnastaan. Perheiden tilanteet ja kielelliset lähtökohdat voivat olla hyvin erilaisia, joten tulkkiopiskelijat ovat tukemassa perheiden välisiä keskusteluja tulkkausharjoituksen merkeissä.

Opiskelijat julkaisevat tapahtuman jälkeen blogikirjoituksen Humakin verkkosivuilla. Blogista voi tutustua projektin eri vaiheita.

Tervetuloa tapahtumaan, johon kaikki ovat tervetulleita. Tapahtuma on maksuton ja siihen ei tarvitse ilmoittautua.

Paikka ja aika

Viittomakielisten perheiden tapahtuma järjestetään keskiviikkona 23.3.2022 klo 16.30-18.30 Herttoniemen Oravapuistossa Helsingissä.

Leikkipuisto Orava, Helsinki

Yhteistyökumppaneina

Kuurojen liitto
SKUL
Ursa Minor
LapCi ry
Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto Ry
Kuulovammaisten Lasten Tuki Ry
Helsingin kaupungin leikkipuistotoiminta
K-Supermarket Hertta

Teksti, kuva: Nora Ylöstalo ja Jennamia Uusitalo, toim. Humak viestintä.