Tunteelliset chatit tekivät Humakin verkkovalmistujaisista kohtaamisen juhlan

Piirrettyjä eri värisiä ja erilaisia kukkia kasvaa maassa.

Humakin valmistujaisjuhlaa vietettiin livekatsomossa 28.5.2021. Musiikkia, puheita, stipendejä ja chat-viestejä sisältäneen juhlan suuri hetki oli, kun lueteltiin tähän mennessä kevääällä valmistuneiden 137 nimet.

Virtuaalijuhlaa seurattiin kotikatsomoista niin eri puolilta Suomea kuin kauempaakin. Tunteikkaita onnitteluviestejä valmistuneet saivat läheisiltään, äideiltä ja isiltä, mummeilta ja vaareilta sekä muilta humakilaisilta. Juhlan juontanut Pietu Sepponen, itsekin aiemmin Humakin kulttuurituotannosta valmistunut alumnimme nostatti juhlatunnelmaa lukemalla ääneen valmistuneiden nimet ja lähetettyjä chatejakin.

Interaktiivisten juhlien chatiin vilisi ahkerasti humakilaisten ja heidän lähipiiriensä tervehdyksiä, kiitoksia ja muistamisia sekä luonnollisesti valtakunnallisen ammattikorkeakoulun “aina pakolliset” säätilapäivitykset eri paikkakunnilta.

Puheet johdattelivat rohkeaan – oman näköiseen kohtaamiseen työelämässä

Valmistuneita johdatteli kohti työelämää Humakin rehtori, toimitusjohtaja Jukka Määttä. Rehtori puhui oppimisesta, sivistyksestä ja osaamisen valmistumisesta elämänkokemuksen myötä. ”Oppiminen on elämänasenne. Oppimishaluinen ja utelias oppii aina”, muistutti Määttä.

Määttä muisteli kuinka Humak syntyi aikoinaan sivistysprojektina, joka jatkuu yhtä. Tutkinnot ovat rehtorin mukaan ajan myötä vahvistuneet ja monipuolistuneet sekä ylemmän AMK-tutkinnot ovat olleet kysyttyjä. Nyt on kuitenkin aika juhlia ja Määtän sanoin “juhlamalja maistuu aina parhaimmalta, kun se nautitaan läheisten kanssa”.

Mies istuu maitolaiturilla, metallisen tonkan vieressä ja pitää paperit kädessä puhetta kesäisessä ympäristössä.
Humakin rehtori, toimitusjohtaja Jukka Määttä saatteli valmistuneet ja lukuvuotta päättävät kohti työelämää ja kesää oppimista käsitelleellä puheella. (Stillkuva videosta, Humak viestintä.)

Opiskelijan puheita pitivät kulttuurituottaja Riina Halme. Tapahtumatuottajaksi valmistunut Riina luottaa huomiseen ja alan merkitykseen koronan jälkeen. Valmistuneet kulttuurin ammattilaiset ovat nyt jos koska tärkeitä rakentamaan pirstaloitunutta kulttuurikenttää. “Kaikki mitä annat muille, tulee sinulle vielä joskus takaisin”, Riina muistutti.

Saana Alanko piti yhteisöpedagogivalmistuneen puheen. Humak on ollut Saanalle kasvun paikka niin ammatillisesti kuin ihmisenä. Vaikka opinnot alkoivat leirillä, “kesäleiriä” opintojen ei ennustettu olevan. Yhteisöpedagogi on aidon kohtaamisen osaaja, turvallisen tilan tarjoaja. “Humak on opettanut, että mulla on taito tehdä asioita mun omalla tavalla. Se vaatii rohkeutta, mutta myös innostavaa ilmapiiriä,” kohtaamisen ammattilainen Saana summaa oppimaansa.

Valintakokeiden musiikista vastasi Jarmo Julkunen, joka valmistui nyt kulttuurituottajaksi Humakista. Kulttuuriammattilaiselle soveltuvasti, valmistumisjuhla oli Jarmolle niin juhla kuin työkeikka.

Onnea valmistuneille ja rentouttavaa kesää kaikille!

Humanistinen ammattikorkeakoulu
Teksti ja kuva: Marika Stam
Onnea valmistuneille. Humakin logo ja teksti "Humanistinen ammattikorkeakoulu".