Tuottajatehdas

Humanistisen ammattikorkeakoulun alueilla vietetään parhaillaan juhlaviikkoja. Opiskelijat, henkilökunta, sukulaiset ja ystävät ovat kerääntyneet eri puolille Suomea viettämään valmistujaisjuhlia. Viime viikolla valmistumista juhlittiin Jyväskylässä ja Kuopiossa, tänään on Turun ja pääkaupunkiseudun vuoro. Ensi viikolla on vielä vuorossa Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) -tutkintoon valmistuvien juhlallisuudet. Kaiken kaikkiaan Humakista valmistuu keväällä 129 eri tutkinnon suorittanutta. Onnittelemme valmistuneita!

Tuottajatehdas –  osaamisperformanssi valmistumisen edellä

Osa Turusta tänä vuonna valmistuvista kulttuurituottajista (AMK) järjesti erilaisen valmistumista markkeeraavan tilaisuuden. Kulttuurituottajat Veera Antikainen, Ada Vakker, Susanna (Tipi) Ilmonen, Panda Eriksson, Camilla Pitkäniemi sekä Markus Kaustell järjestivät Turun TKI-keskuksessa Logomossa Tuottajatehdas -osaamisperformanssin, jossa he toivat tuottajaosaamistaan esiin uudella tavalla potentiaalisille työ- ja toimeksiantajille

Logomolla opiskelijat kertoivat ensin itse lyhyesti omasta osaamisestaan, jonka jälkeen opiskelijatoverit kertoivat Logomon lauteilla olevasta kulttuurituottajasta paremmin. Alta löydät opiskelijoiden itsestään kertoman kuvatekstistä ja sen alta voit lukea, mitä opiskelijatoverit ovat valmistuvasta kulttuurituottajasta ja hänen osaamisestaan mieltä. Osalta valmistuneista löydät myös linkin heidän LinkedIn tileihinsä, jossa voit tutustua tarkemmin heidän osaamiseensa.

—”Tämä on oivallinen esimerkki opiskelijoiden innovaatiokyvystä sekä hieno tapa tuoda persoonallisella tavalla esiin osaamista työelämälle”, totesi tilaisuuden avannut Humakin TK-päällikkö Mikko Äärynen.

 

Markus Kaustell

Humak Markus Kaustell
“ Erikoistun luovaan talouteen, kulttuuripalveluiden tuotteistamiseen sekä yrittäjyyteen. Uskon elinikäiseen oppimiseen sekä itsensä jatkuvaan kehittämiseen.”

Veera: Markus on työkaverina aina luotettava ja auttavainen, turva ja tuki.
Tipi: Hän tietää alastaan häkellyttävän paljon, oli kyse sitten improsta, teatterista tai musiikista (tai näiden kaikkien kombinaatiosta).
Camilla: Esiintymistaidon lisäksi Markuksella on vankka tekninen osaaminen ja on näin ollen myös teknisenä tuottajana mitä mainion.
Ada: Markus on aina sanavalmis, ja hänellä on aina hihassaan plan B ja oikeat kontaktit.
Panda: Hänellä on useita rautoja tulessa samanaikaisesti ja hän pystyy pyörittämään isojakin tuotantokoneistoja positiivisella otteella!

Markuksen LinkedIn -profiili 

Panda Eriksson

Panda Eriksson
“ Teen tällä hetkellä unelmaduunia Priden tuottaja ja tavoitteenani on, että voisin aina tehdä töitä arvot etusijalla.”

Markus: Jos pitäisi antaa esimerkki arvopohjaisesta tuottajasta, se olisi Panda.
Veera: Erityisesti saavutettavuus, tasaarvo ja ihmisten sekä eläinten oikeudet ovat Pandalle tärkeitä arvoja.
Tipi: Tuotannoissa Panda osaa ottaa syvällisestikin huomioon sellaiset asiat, jotka jollekin toiselle eivät missään tilanteessa tulisi edes mieleen.
Camilla: Panda miettii laajasti käsillä olevat työkokonasuudet ja tarvittaessa jaksaa keksiä uusia toimintamalleja ja tapoja kaikkien hyödyksi – eikä hän epäröi tarttua epäkohtiin.
Ada: Panda on hyvä projektinhallitsija ja hänen mieletön positiivinen energiansa on tarttuvaa.

Pandan LinkedIn -profiili.

Ada Vakker

Ada Vakker
“Ominta alaani on sosiaalinen media. Haluan työskennellä uuden ajan digitaalisen markkinoinnin parissa ja olla mukana monipuolisesti erilaisissa tapahtumatuotannoissa.”

Panda: Adalla eivät ideat lopu kesken ja hän on innostunut työstään.
Markus: Hän suhtautuu töihinsä intohimoisesti ja tekee jokaisesta projektistaan omannäköisensä.
Veera: Hän suhtautuu intohimoisesti etenkin SOME -markkinointiin ja on todella kiinnostunut ottamaan selvää innovatiivisista markkinointikeinoista.
Tipi: Hän keskittyy pienimpiinkin yksityiskohtiin äärimmäisellä tarkkuudella, minkä voi havaita esimerkiksi tämän tuottajan täydellisistä excel-taulukoista.
Camilla: Ada tulee varmasti loistamaan työelämässä. Hän omaa loistavat verkostoitumiskyvyt ja sosiaalisen luonteensa puolesta hänet tullaan muistamaan tiimien huipputyyppinä.

Adan LinkedIn -profiili 

Camilla Pitkäniemi

Camilla Pitkäniemi
“Tuottajana mielenkiinnon kohteisiini kuuluu tapahtumatuotanto sekä elokuvaala. Tavoitteenani on suuntautua erityisesti elokuvatuotannon puolelle.”

Ada: Camillan vahvuuksia ovat kaaosjohtaminen ja tilannetaju sekä ratkaisukyky.
Panda: Hän osaa ottaa työssään huomioon eri kohderyhmät erityisen hyvin ja on erittäin määrätietoinen, päämäärätavoitteinen tuottaja.
Markus: Hän seuraa aktiivisesti mediaa ja kulttuurikentän tapahtumia. Hän on itseohjautuva ja tehokas työntekijä siellä, missä sitä tarvitaan.
Veera: Camillaa voisi verrata tuottajana junaan – hän menee tasaisesti koko ajan eteenpäin, tulee kyytiin olipa sitten millaisia tehtäviä tai ongelmia tahansa.
Tipi: Camilla on täysin ajan hermolla ja seuraa kiinnostuneena maailman menoa, jonka ansiosta hän varmasti menestyy  TV- ja elokuva-alalla.

Susanna “Tipi” Ilmonen

Susanna Tipi Ilmonen
“ Pyrin tuottajana tekemään töitä kuvataiteen kentän kehittämistyötä. Tavoitteeni on edistää ja kehittää taiteilijoiden työmahdollisuuksia ja olen mm perustamassa verkostotoimintaa Turun saariston kuvataiteilijoille.”

Camilla: Luovuus ja välillä hullutkin ideat pääsevät Tipin käsissä uusiin sfääreihin.
Ada: Hän tietää, mikä on laadukasta ja mikä ei ja se myös näkyy hänen töissään.
Panda: Kun Tipi saa jonkin idean, hän lietsoo sen äärimmilleen ja on tyytyväinen toteutukseen vasta, kun kaikki mahdollinen on saatu irti.
Markus: Tipistä voi tulla mitä vain – hän taitaa tuotannot niin kulttuurituottajan kuin taiteilijankin näkökulmasta. Tämä molempien ryhmien ymmärtäminen on iso plussa työelämässä.
Veera: Taiteilijan ja tuottajan identiteetin risteyksestä löytyy jotain aivan upeaa, jolla Tipi luo itselleen varmasti ainutlaatuisen ja omannäköisen uransa.

Tipin LinkedIn -profiili.

Veera Antikainen

Veera Antikainen
“ Minua kiinnostaa taiteen soveltava käyttö ja kulttuuri hyvinvoinnin edistäjänä. Pidän konkreettisesta työstä, jonka jälki on heti nähtävissä.”

Tipi: Järjestelmällisyys, tyyneys ja määrätietoisuus ovat Veeran vahvuuksia tuottajana.
Camilla: Hänen rauhallinen olemuksensa heijastuu työyhteisöön positiivisella tavalla.
Ada: Veera on se upea tyyppi, joka saattaa olla alkumyllerryksessä hiljaa, mutta joka yllättää täysin valmiilla fiksulla idealla siinä vaiheessa, kun muiden innostus on jo loppunut kesken.
Panda: Hän on lämminhenkinen ja positiivisen ilmapiirin ylläpitäjä, joka varmoin ottein koordinoi isojakin projekteja ruohonjuuritasosta isoon kokonaisuuteen.
Markus: Veera on rohkea ja työtä kaihtamaton tyyppi, joka tulee toimeen niin lasten kuin aikuistenkin kanssa ja osaa huomioida molemmat ryhmät ideaalisella tavalla sisältöjä suunnitellessaan ja tuottaessaan.

Veeran LinkedIn -profiili.