Kolmatta kertaa järjestettävä Turku Pride -tapahtuma toteutetaan kirjaimellisesti humakilaisten voimin. Turku Priden tuotantotiimissä on peräti kaksi Humakissa opiskelevaa ja yksi Humakin alumni.  Ensi viikolla (22.-28.) järjesettävä Turku Pride-viikko on täynnä sateenkaarevaa ohjelmaa. Tapahtuma sisältää klubeja, työpajoja ja seminaareja, perinteisen mielenosoituskulkueen ja puistojuhlan.

Turku Pride on teemaviikko, jonka aikana järjestetään runsaasti sateenkaarikansan oikeuksia esille nostavaa ohjelmaa. Tapahtumaa järjestää Turku Pride ry, jonka puheenjohtajana toimii tällä kaudella neljännen vuoden kulttuurituottajaopiskelija Enni Rasimus. Hän kokee tärkeäksi sen, että tekee työtä, jolla on merkitys.

—“Tahdon olla osana muutosta ja sen aikaansaamista”, Rasimus sanoo.

Turku Pride on jatkoa vuonna 1969 New Yorkin Stonewall Innissa alkunsa saaneelle gay pride -perinteelle ja sateenkaarikansan ihmisoikeusliikkeelle. Turku Pride on ennen kaikkea mielenosoitus, mutta myös Stonewallin muistojuhla, tapaamispaikka ja bileet.

Turku Priden slogan on “lupa rakastaa – oikeus olla”. Tämä periaate näkyy koko tuotannossa, sillä kaiken ohjelman pääperiaatteena on luoda turvallinen ympäristö olla oma itsensä. Myös juuri tästä syystä Turku Pridea tehdään epäkaupallisesti, nollabudjetilla.

Unelma maailmasta, joka ei tarvitsisi Pridea

Toukokuussa 2016 valmistunut kulttuurituottaja Panda Eriksson toimii Turku Priden koordinaattorina. Hän unelmoi maailmasta, jossa ei enää tarvitsisi tehdä Pridea, niin kummalliselta kuin se kuulostaakin.

Panda Eriksson
Turku Priden koordinaattori Panda Eriksson on valmistunut Humakista kulttuurituottajaksi,

—“Upeaa, että ensimmäinen palkkatyö valmistumisen jälkeen on sateenkaareva! Mutta tavoitteeni on, että työtäni ei enää jossain vaiheessa tarvita”, Eriksson kertoo.

—“Tällä hetkellä yhteiskunnassa on paljon trans- ja homofobiaa, sekä lainsäädännössä että yksilötasolla. Ihmisillä on paljon outoja ennakkoluuloja, joita täytyy purkaa paremman yhteiskunnan aikaansaamiseksi – ja siksi tätä tehdään. Lisäksi olen kasvanut huimasti koordinaattorin ja johtajan rooliin kesän aikana!”

Turku Pride syventävinä opintoina

Kolmannen vuoden kulttuurituottajaopiskelija Ada Vakker tekee syventävää harjoitteluaan Turku Pridelle. Hänen virallinen nimikkeensä on markkinointiassistentti ja hän iloitsee siitä, että pääsee upottamaan kädet suoraan saveen, eikä joudu pelkästään keittämään kahvia.

Ada Vakker
Humakin kolmannen vuoden opiskelija Ada Vakker toimii markkinointiassistenttina Turku Pridessa ja suorittaa samalla työelämäläheisesti syventävä perehtyminen -opintojaksoa.

—“Ammatillisessa mielessä minua kiinnostaa eniten markkinointipuoli. Turku Pridessa parasta on se, miten vapaasti pääsen toteuttamaan ja testaamaan omia markkinointi-ideoitani avoimessa työyhteisössä”, Vakker toteaa.

Kesän aikana Pridessä on testattu niin perinteistä julistemarkkinointia kuin Pokémon Go -pelin sisällön hyödyntämistä markkinoinnissa niin sanotun lure partyn avulla. “Itseäni kiinnostaa vaihtoehtoinen markkinointi myös siltä osin, että aion tehdä siitä opinnäytetyöni. Ja onhan Panda entisenä koulukaverina myös ihanan joustava pomo”, Vakker nauraa.

Turku Pride -viikko on 22.-28.8.2016 ja ohjelman sekä muun infon löytää osoitteesta turkupride.fi