Kaksi Humakin kulttuurituotannon opiskelijaa palkittiin lukuvuoden parhaista NY-yrityksistä. Karoliina Helkkula on ollut mukana kehittämässä suomalaisen muodin verkkopalvelua ja Inka Kiurukumppaneineen teki vuoden parhaan liiketoimintasuunnitelman.

Nuori Yrittäjyys ry:n korkeakouluille suunnatun Oma yritys -ohjelman lukuvuoden parhaat yritykset palkittiin toukokuussa 2013 Hankenilla. Molemmat pääpalkinnot menivät Turkuun.

Fashion Flash Finland NY – Suomalaisen muodin verkkopalvelu

Vuoden parhaaksi korkea-asteen yritykseksi valittiin Fashion Flash Finland NY. Sen perusti kolme Turun yliopiston opiskelijaa (Maria Maunula, Elina Vuorila ja Juha Sainio) sekä Humakin kulttuurituotannon opiskelija Karoliina Helkkula.
Yrityksen liikeideana on verkkopalvelu, joka esittelee suomalaista muotia ja muotisuunnittelijoita. Yritys tarjoaa myös markkinointi- ja viestintäpalveluja suunnittelijoille. Voitto finaalissa merkitsee, että yritys lähtee edustamaan Suomea JA-YE Europen järjestämään Europe Enterprise Challenge -kilpailuun Belgiaan heinäkuussa.

JULJA NY sai 15 000 € yritystoiminnan kehittämiseen

Tänä vuonna finaalissa myönnettiin myös Hyundain Brilliant Young Entrepreneur -palkinto ja 15 000 euroa NY-yritykselle, jolla nähtiin olevan paras liiketoimintasuunnitelma ja edellytykset menestyä yrityksenä. Tavoitellun palkinnon voitti JULJA NY, joka perusti oman naistenvaatemerkin. Yrityksessä on opiskelijoita Turun ammattikorkeakoulusta (vaatteiden suunnittelija Nora Peltoniemi ja Johanna Hakala) ja Humakista (Inka Kiuru).

Hyundain 15 000 euron palkintosumma on tarkoitettu yritystoiminnan kehittämiseen ja se annetaan kolmessa vaiheessa.

– Kyse ei ole pelkästään rahallisesta avusta, vaan Hyundai tarjoaa myös mentorointia ja sparraamista ja rahoitus käytetään yritystoiminnan käynnistämiseen sekä kasvuun. Tämä on siis suora panostus suomalaiseen yrittäjyyteen ja sen edistämiseen. Lisäksi palkinto ja sen tuoma kasvumahdollisuus toimivat hyvinä kannustimina yrittäjyyden oppimiseen jo opiskeluaikana, NY:n toiminnanjohtaja Utriainen kertoo.

Opiskelijat tekevät itse työpaikkansa

NY Oma yritys -ohjelma tarjoaa valmiin toimintaympäristön luovuudelle ja innovaatioille sekä antaa opiskelijalle kuvan siitä, millaista on työskennellä omassa tai pienessä yrityksessä. Utriaisen mukaan monet NY-yritykset perustavatkin oikean yrityksen heti ohjelman jälkeen.

– NY Oma yritys -ohjelma on parasta mahdollista valmennusta työelämään. Se tarjoaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden ottaa yliopistossa opitut tiedot käyttöön antaa erinomaiset valmiudet luoda omaan osaamiseen perustuvaa liiketoimintaa. Lisäksi ryhmissä yhdistyy monialainen osaaminen. Finaalissa kilpailleesta kahdeksasta NY-yrityksestä seitsemän kertoi aikovansa jatkaa oikeana yrityksenä ja kahdeksannellakin se on mietinnässä, Utriainen kertoo.

Myös toisen asteen parhaan yrityksen tittelin viime kuussa voittanut RikuCo NY muuttui huhtikuussa osakeyhtiöksi. Perustaja on Suomen Liikemiesten kauppaopistossa opiskeleva 17-vuotias Riku Korhonen.

LISÄTIEDOT
www.nuoriyrittäjyys.fi

JULJA NY
www.juljafinland.com (verkkosivut)
juljafinland.blogspot.fi (blogi)