Tutkinto-opiskelijan tulee ilmoittautua lukuvuodelle 31.7. mennessä ja suorittaa terveydenhoitomaksu

Suuri harmaa lintu lentää vauhdikkaasti.
Kesähelteiden, lomailun ja kesäopintojen keskellä muistuttelemme Humakissa tutkintoon opiskelevia elokuussa käynnistyvään lukuvuoteen liittyvistä velvoitteista. Uudet opiskelijat ovat ilmoittautuneet opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä, mutta opintojaan jatkavan opiskelijan tulee ilmoittautua oma-aloitteisesti annettuun määräaikaan mennessä. Jatkavien opiskelijoiden tulee ilmoittautua 31.7. mennessä!

Korkeakoulujen tutkinto-opiskelijat ovat velvollisia ilmoittautumaan lukuvuodelle joko läsnä- tai poissa olevaksi. Lisäksi läsnäolevaksi ilmoittautuvan opiskelijan tulee maksaa Kelalle korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu.

Ilmoittaudu lukuvuodelle viimeistään 31.7.2021 ja vältä menettämästä opiskeluoikeutesi

Humakissa ilmoittautuminen lukuvuodelle 2021-2022 alkoi 1.4.2021 ja päättyy 31.7.2021. Ilmoittautua voi  joko läsnä- tai poissaolevaksi jo käytetty opiskeluoikeusaika huomioiden.

Ilmoittautumaton opiskelija menettää opiskeluoikeutensa. Mikäli opintoja on tarkoitus jatkaa, peritään opiskeluoikeuden uudelleen myöntämisestä 50 euron käsittelymaksu.

Lisätietoa lukuvuosi-ilmoittautumisesta löydät Opiskelijan oppaasta.

Maksa läsnä olevan korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu viimeistään 30.9.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut ammattikorkeakouluopiskelijat maksavat tammikuusta 2021 alkaen lukukausikohtaisen terveydenhoitomaksun Kelalle. YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat tutkinto-opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet lukukaudelle läsnä olevaksi ja suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Järvimaisema, sini-valkoisia piviä, vihreitä puita ja kaislikkoa, auringon säteitä liplattavan veden pinnassa.
Tutkinto-opiskelijoiden tulee ilmoittautua alkavalle lukuvuodelle viimeistään heinäkuun lopussa. Kuva: Marika Stam.

Opintotoimiston palvelut kesällä

Humakin opintotoimiston puhelinpalvelu on kiinni 25.7. asti. Tarvittaessa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen opintotoimisto@humak.fi. Vastaamme sähköposteihin mahdollisimman pian.

Kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä Humakin hakijapalveluihin, hakijapalvelut@humak.fi tai p. 029 451 9300 (ma–pe 9-11 ja 13-15).

Kiinnostaisivatko opinnot Humakissa muutoinkin kuin tutkinto-opiskelijana? Tutustu avoimen AMKin opetustarjontaamme verkkokaupassamme.

Avoimen AMK:n lukuvuoden 2021-2022 opintotarjonta on julkaistu verkkokaupassamme

Teksti ja valokuva: Marika Stam.

Päivitetty 21.7, 23.7.