Humak Talent

Kuopion alueyksikön avajaisissa puhunut Humakin rehtori Tapio Huttula muistutti opiskelijoille pitämässään puheessaan, ettei työssä ole aina kivaa. Kaikki kohtaavat työssään vaikeita tilanteita ja työelämässä tulee väistämättä esiin muutoksia. Muutoksiin täytyy varautua. Vastuullinen korkeakoulu pyrkiikin luomaan opiskelijoilleen tilanteita, joissa vaikeita tilanteita luodaan opintojen aikana eikä muutosten kohtaaminen työelämässä ei tule enää suurena yllätyksenä.

”Moka on lahja ja muutos on tosiasia”

Huttula vertasi Humakin opettajia eli valmentajia joulupukkeihin, jotka antavat opiskelijoille lahjoja, joiden merkitys avautuu opiskelijalle usein vasta työelämässä. Myös tylsät tilanteet ovat oppimista. Tärkeää on ihmisen kyky toimia muutoksessa.

Rehtori Tapio Huttula
Opiskelijakunta HUMAKO oli haastanut rehtori Huttulan esiintymään Humakin opiskelijahaalareissa avajaisissa.

Oppimisprosessissa moka on lahja: – “Jos mokaat opiskelun turvallisessa ympäristössä, muistat sen varmasti työelämässä toimiessasi”, Huttula sanoi, mutta korosti, että vastuu oppimisesta on opiskelijalla itsellään. Valmentaja tukee ja luo puitteet oppimiselle.

Huttula painotti myös, että Humakin täytyy kehittää omaa toimintaansa vastaamaan nopeammin muuttuvaan toimintaympäristöön. Yhteiskunnan rakenteiden muutos heijastuu työmarkkinoille ja on jo nähtävissä, että tulevaisuudessa tulkkien, yhteisöpedagogien ja kulttuurituottajien työkenttä on entistä laajempi. – “Me emme aina edes ymmärrä, miten hyviä me olemme ja miten hyviä tutkintoja meillä on”, Huttula sanoi ja kannusti kaikkia näkemään kentän jatkossa laajemmin.

Huttulan mukaan muutos tarjoaa mahdollisuuksia, sillä yhteisöjen rakentajia kaikilla sektoreilla.

”Ilman ylioppilaskunta-aktiivisuuttani en olisi korkeakoulun rehtori”

Lopuksi rehtori kannusti opiskelijoita aktiiviseen harrastustoimintaan. Niissäkin oppii jotain ammattilaisuudessa toimimisesta. Harrastukset antavat oikean otteen työhön ja Huttula kannusti kaikkia mukaan opiskelijakunta HUMAKOn toimintaan ja nosti esimerkin omasta urastaan: – “En olisi korkeakoulun rehtori, ellen olisi aikanaan itse lähtenyt ylioppilaskunta-aktiiviksi JYY:hyn”, Huttula kertoi.

HUMAKOn kautta opiskelija voi olla vaikuttamassa merkittävästi myös Humakin toimintaan, sillä opiskelijakunta valitsee ammattikorkeakoulun hallitukseen edustajansa sen täysivaltaiseksi jäseneksi.

Kuopiossakin avajaiset ensimmäisenä opiskelijaprojektina

Kuopion tilaisuuden avajaiset avasi Kuopion alueyksikön johtaja Eeva Salmi, joka toivotti opiskelijat tervetulleeksi ja onnitteli pääsemisestä Humakiin. Itse ohjelman toteuttivat Kuopion kampuksen ensimmäisen vuoden opiskelijat. Ohjelmissa palattiin takaumina mm. vertaamalla kesällä pidettyjä valintakokeita Talent-ohjelmaan sekä oppimisenhallintajärjestelmä HumakPron aiheuttamaan hämmennykseen ensimmäisenä koulupäivänä.

Humakin Eeva Salmi Kuopiossa
Eeva Salmi kohotti tilaisuuden avauksessa mehumaljan kaikkien uusien opiskelijoiden kunniaksi.

”Hyvät tyypit vievät alaa eteenpäin”

Tilaisuudessa itsensä ”humakilaiseksi dinosaurukseksi” esitellyt nuoriso- ja järjestöalan johtaja Katariina Soanjärvi painotti yhteisöpedagogikoulutuksessa alusta saakka (vuodesta 1998) mukana olleena, että on tärkeää että Humakilla on oikeat ja hyvät tyypit talossa.

-“Hyvät tyypit vievät alojamme eteenpäin ja he vievät koulutustemme osaamista myös uusille aloille. Tekemällä uusia avauksia ja menemällä uusille aloille, he ovat tehneet tutkintojamme tunnetuksi perinteisten alojemme ulkopuolelle”, Soanjärvi kertoo ja muistuttaa, että tutkinnon mahdollistavat toisenlaisiakin polkuja. – “Heittäytykää tekemään täysin uusia asioita. Teillä on siihen mahdollisuus”, Soanjärvi kannusti.

HumakPro:ta kuopiolaisittain
HumakPron opetus on ollut vauhdikasta ja se on jättänyt lähtemättömän muiston tämänkin opiskelijasukupolven aivosoluihin.