Taidelinja on helppo löytää Hakanieman metroasemalla Helsingissä Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

“Kulttuurituottaja (AMK)  -monimuotototeutus sopii hyvin työn ohella opiskeleville tai esim. osaamistaan täydentäville ja ammatin vaihtajille. Kontaktiopetusta on noin kerran kuukaudessa ja muuten tehdään opintoja verkossa”, kertoo lehtori Päivi Ruutiainen. – “Keskimääräinen opiskeluaika on noin kaksi vuotta, koska opintojen suoritusajassa otetaan huomioon aiempi osaaminen”, sanoo Ruutiainen.

Tutkintoon voidaan sisällyttää myös harjoitteluja ja kansainvälistä vaihto-opiskelua.

Kauniaisten kampuksen kulttuurituottajaopiskelijat Viliina Koivisto ja Mari Larkovirta ovat olleet mukana rakentamassa siltaa taiteen ja joukkoliikenteen välille. He suorittavat osia opinnoistaan harjoittelussa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n Taidelinja-projektissa.

Kuopion kampuksen Hanna Kauhanen puolestaan herätti uinuneen nuorisotapahtuman Siilinjärvellä. Sen hän teki osana Kulttuurituottaja (AMK) -tutkintoaan.

Taidelinjalla kohti tuottajuutta

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL on rakentanut 70. juhlavuotensa kunniaksi taideohjelman, jossa kulttuuri- ja taidekokemuksia tuodaan metroihin, raitiovaunuihin ja metroasemille.

Viliina Koivisto tekee jo toista opintoihinsa kuuluvaa harjoittelua. Hän osallistui Taidelinjan ensimmäisen projektin Yllätyskaupan tuotantoon helmi-maaliskuussa.

Yllätyskauppa oli 6-vuotiaan Einon keksintö. Eino halusi, että kaupoissa olisi pelkkiä yllätyksiä. Taiteilijat tarttuivat ajatukseen, ja helmikuussa 300 päiväkotilasta toteuttivat yhdessä HKL:n ja Helsingin kaupungin kanssa kaupan, joka toimi vaihtamisen periaatteella.

– ” Oli todella hienoa päästä mukaan tähän projektiin. Yllätyskaupan toteuttamiseen osallistuin ihan konkreettisesti. Sain tuntumaa käytännön tuottamiseen”, kertoo Viliina. -“Rakensi näyttelyä ja tein tilasuunnittelua, järjestelin, toimin tulkkina ja esittelijänä.”

Hän on valinnut tutkintoonsa harjoitteluita, jotka vahvistavat hänen osaamistaan ja ammattitaitoaan kuvataiteen tuottamisessa.  Ensimmäisen harjoittelun Viliina teki Suomen Taiteilijaseurassa.

Taidelinjalta löytyi hyvä harjoittelupaikka monimuotokoulutuksen opiskelijalle Mari Larkovirralle
Mari Larkovirta otti opintovapaata ja nauttii nyt kulttuurituottaja-opinnoistaan

Opiskelua aikuisena opintovapaalla

Täydennystä ammattitaitoon ja uusia mahdollisuuksia hakee myös tiedottaja Mari Larkovirta, jolla on takanaan pitkä ura Helsingin kaupungin palveluksessa.
– “Olisin voinut sisällyttää kulttuurituottaja-tutkintooni aiempaa työkokemustani, mutta valitsin harjoittelun, sillä minusta on hyvä käydä kentällä tutustumassa kulttuurituotannossa työskentelevien ammatti-identiteettiin”.

Marin harjoittelu Taidelinjalla alkoi 23.3. ja jatkuu heinäkuuhun asti. Hänen työpaikkansa on Hakaniemen metroasemalla, missä Mari ja hänen työparinsa teatteri-ilmaisun ohjaaja Annika Niskanen ovat paikalla klo 15 – 18.
– On upeata tehdä töistä 20 vuotta nuorempien kanssa! Haen tältä koulutukselta uutta oppia ja uudenlaisia tehtäviä, eri-ikäisten ihmisten verkostoja. Sukupolvet kohtaavat opiskeluryhmässämme, iloitsee Mari.

Haaveena uusi ammatti

Kulttuurituottajaopiskelija Hanna Kauhanen elvytti nuorisotapahtuman Siilinjärvellä
Siilinjärvellä järjesteltyn REC&REW-tapahtuman juliste #humak #harjoittelu

Syksyllä 2015 on taas mahdollista pienen tauon jälkeen opiskella Kuopion Humakissa Kulttuurituottajaksi (AMK).  Edellisessä Kuopion  monimuotoryhmässä Hanna Kauhanen on opiskellut työn ohella. Hän elvytti osana opintojaan Siilinjärvellä vuosia uinuneen REC & REV -nuorisotapahtuman. Sen tuotannossa kokeiltiin uudenlaisia osallistamisen keinoja. Nuoret tekivät musaa ja kuvasivat videoita. Voittaneen rap-kappaleen tehnyt sai tabletin ja videovoittaja mopokortin. Hannan tuottama tapahtuma onnistui niin hyvin että se jatkaa tänä keväänä entistä virkeämpänä.

Hanna tuotti tapahtuman harjoitteluna osana opintojaan. Hän tekee myös opinnäytetyönsä REC&REV-tapahtuman tuottamisesta. Siinä hän tarkastelee niitä keinoja, joilla nuoret saadaan aktiivisemmin osallistumaan tapahtumien ideoimiseen ja tuottamiseen.

“Hyvän tuottajan tuntee  hyvistä verkostoista”, toteaa Hanna Kauhanen. – “Kulttuurituotannon monimuotokoulutuksen opiskelijaryhmässä on todella monipuolista kokemusta ja osaamista. Se on valtava rikkaus, joka jää meille mukana olleille osaksi ammattitaitoa, kun koulutus loppuu”, päättää Hanna.

Kauniaisissa – ja nyt myös Kuopiossa Kulttuurituottajaksi (AMK) työn ohella

Katso alustavat Kulttuurituottaja (AMK) –monimuotototeutusten lähiopetuspäivät