Yhteisöpedagogi Oulu

Suosituista työyhteisön kehittäjä -opintojaksoista on avattu muutama yksittäinen kurssi täydennyskoulutukseksi henkilöstöhallinnossa työskenteleville. Keväällä voi ilmoittautua vielä Yhteiskunnallinen vaikuttaminen (5 op, yhdeksän paikkaa) ja Hyvä hallinnointi ja työnantajakuvan rakentaminen (10 op, viisi paikkaa jäljellä).

Yksittäisten kurssien tarjonnalla Humak pyrkii tarjoamaan suosituista opintojaksoista lyhyempiä täydennyskoulutuksia täsmäopintoina niille, joilla on jo tutkinto ja jotka haluvat syventää osaamistaan henkilöstöhallinnon ja työyhteisöjen kehittämisen parissa. Kurssit soveltuvat hyvin myös Humakista yhteisöpedagogeiksi valmistuneille täydennyskoulutukseksi. Alumnimme saavat opinnoista verkkokaupassa 50% alennuksen.

Tutkinto-opiskeluista kiinnostuneilla on mahdollista hakea koulutukseen taas maaliskuussa kun korkeakoulujen yhteishaku alkaa. Yhteishaku toteutetaan ajalla 20.3.−3.4.2019.

Kursseille ilmoittaudutaan Humakin avoimen verkkokaupassa

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen kurssin ilmoittautumisaika päättyy 30.1.2019 ja Hyvä hallinnointi ja työnanatajakuvan rakentaminen -koulutukseen ilmoittautuminen päättyy 25.2.2019. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ammattikorkeakoulun tarjoamat avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat korkeakoulun opintosuunnitelman mukaista opiskelua. Tämä tarkoittaa, että opintojen laatu on opetusviranomaisten hyväksymää ja sertifioimaa. Mikäli kurssit opiskeltuasi päättäisit hakea myöhemmin tutkintoon johtavaan Työyhteisön kehittäjä -koulutukseen, voidaan nyt opiskellut kurssit lukea hyväksi tulevaan tutkintoon.

Kurssit ovat täsmälleen samoja kuin nyt jo opiskelevilla on – itse asiassa kurssin toteutus on yhteinen tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Koulutuksen lähipäivät toteutetaan integroituna tutkintokoulutukseen osallistuvien opiskelijoiden kanssa. Lähipäivien välillä monimuotototeutukseen osallistuvat tekevät verkossa koulutukseen liittyviä tehtäviä.

Kurssien lähipäivät ovat:

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen:

 • ke 13.2.2019 Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, T2 (RV)
 • ti 12.3.2.2019 Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, T2 (RV)

Hyvä hallinnointi ja työnantajakuvan vahvistaminen:

 • ma 11.3. Hyvä hallinnointi ja työnantajakuvan rakentaminen, T2 (NS-A)
 • ma 6.5. Hyvä hallinnointi ja työnantajakuvan rakentaminen, T2 (NS-A)
 • ma 20.5. Hyvä hallinnointi ja työnantajakuvan rakentaminen, T2 (NS-A)

Koulutuksen sisällöt on kehitetty yhteistyössä työmarkkinaosapuolten kanssa

-”Työelämän kehittämiseen liittyvää osaamista tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Työtä tehdään enenevässä määriin erilaisissa verkostoissa ja moniammatillisissa tiimeissä, joiden luotsaamiseen ja joissa toimimiseen koulutus antaa eväitä. Samoin työelämän pelisääntöjen ja toimintamallien syvällinen ymmärrys auttaa kehittämään ja uudistamaan työelämää paitsi organisaatioiden myös yhteiskunnan tasolla”, kuvaa koulutusta sitä Sitrasta kehittämässä mukana ollut Milma Arola.

Koulutus ja sen sisällöt on kehitetty läheisessä yhteistyössä eri työmarkkinaosapuolten kanssa. Koulutuksen sisällöillä pyritään vastaamaan nopeasti muuttuvan työelämän tarpeisiin. Työtä tehdään yhä enemmän epätyypillisissä työsuhteissa ja moniammatillisissa verkostoissa. Se vaatii uudenlaista työn johtamista ja HR-taitoja, joita koulutuksessa opetetaan.

Tammikuussa alkaa myös Työsuhdeasiat ja Työterveys -kokonaisuudet

Joulukuussa päättyi ilmoittautuminen kahteen muuhun opintojaksoon. Työsuhdeasiat (5 0p) ja Työterveys ja työhyvinvointi (5 op). Näiden lähiopetuspäivät alkavat 7.1.2019 ja mahdollisesti tarjolle tulevia peruutuspaikkoja voi tiedustella opintojaksojen vastuulehtorilta sähköpostitse nina.simolaalha(at)humak.fi vielä muutaman päivän ajan.

 • Työsuhdeasiat (5 op)
  • ma 7.1.2019, ti 12.2.2018 ja ma 11.3.2018
 • Työterveys ja työhyvinvointi (10 op)
  • ma 7.1.2019, 12.2.2019 , ti 2.4.2019 ja ti 21.5.2019

Väyläopintoihin voi taas ilmoittautua syksyllä

Työyhteisön kehittäjäopintoja voi opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa myös väyläopintoina. Väyläopinnot, joiden laajuus on 60 opintopistettä, suoritettuaan opiskelija voi hakea tutkintoon johtavaan koulutukseen Humakin erillishaussa. Erillishakuja järjestetään kahdesti vuodessa toukokuussa sekä loka-/marraskuussa.

Mikäli olet kiinnostunut väyläopinnoista, avautuu tämä mahdollisuus verkkokaupassa taas 1.8.2019. Opiskelupaikkoja on rajoitetusti ja opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue aikaisemmin ilmestyneitä uutisiamme työyhteisön kehittäjäkoulutuksesta:

Työyhteisöjen kehittäjät koolla

Uutuus: Työyhteisön kehittäjä -yhteisöpedagogikoulutus Helsingissä