Jyväskylän kampus.

Uudistamme parhaillaan verkkosivujamme. Nimipalvelimien päivittyminen vie oman aikansa ja sivut käyttäytyvät ajoittain hassusti. Esimerkiksi kuvien latautumiseen menee oma aikansa. Uudet sivut vastaavat paremmin nykyaikaisen viestinnän tarpeisiin. Vanhat sivut eivät toimineet dynaamisesti kaikilla laitteilla, mutta uudet Humakin verkkosivut toimivat myös mobiililaitteilla, kännyköillä ja tableteilla.

HumakPro, wiki, sähköposti ja Moodle -kirjautuminen

Kirjautuminen Humakin omiin järjestelmiin on edelleen mahdollista omien sivujen kautta. HumakPro, Wiki, Moodle ja sähköposti löytyvät ylävalikon työkaluja klikkaamalla. Joten ei hätää – tarvittaessa pääset työskentelemään ja opiskelemaan myös viikonloppuna.

Miehiä töissä

Verkkostatistiikan mukaan viikonloppu on hiljaisinta aikaa verkkosivuillamme ja sen haitta ei ole niin suuri. Niinpä siirron aiheuttama haitta on mahdollisimman vähäinen ja voimme viikonlopun ja alkuviikon aikana parantaa sivujen toiminnallisuutta ja antaa eri palvelimille aikaa tutkia sivujamme. Hiomme, puunaamme ja paikkaamme sivuja ja tarkastelemme niiden toimivuutta viikonlopun ajan. Seuraa meitä Twitterissä (@humanisti). Käytämme sitä ensisijaisena varakanavana tiedottamisena, mikäli jotain ilmantuisi. Esimerkiksi blogien kuva-aihiot näyttävät jääneen jonnekin matkan varrelle. Ravistelemme piuhoja maanantaina ja näette blogeihimme olennaisesti kuuluvat kuvatkin.

Aloitimme uudistuksen sivujemme suomenkielisestä puolesta. Englanninkielisten sivujemme rakenne ja siellä kääntämistä odottava suomenkielinen teksti editoidaan lähipäivien aikana. Kohderyhmämme englanninkielisillä sivuilla ovat erilaiset kuin suomenkielisellä puolella ja siksi sisältö ei ole 1:1:een.

Jakakaa, jakakaa, jakakaa

Olemme mahdollistaneet jakamistoiminnallisuuden mahdollisimman monessa paikassa. Yleisradion Kioskin tavoin annamme käyttäjillemme mahdollisuuden jakaa uutisen mobiilipalvelusta heti ensimmäisestä näkymästä. Käyttäkää siis sitä ja jakakaa uutisiamme. Uutisointimme ja ajankohtaisista asioista tiedottaminen muuttuu entisestä ja tututusta. Siitä kerromme lisää blogissamme (Jarmon purkka)

Saavutettavuus

Haluamme olla saavutettavia. Monikanavaisuus on sitä, kuvien ja aineistojen tägääminen ja metadatan syöttäminen on sitä. Tämänkin uutisen pinnan alla on paljon toiminnallisuutta, joka ei näy käyttäjille, mutta tekee sivuistamme entisiä sivujamme saavutettavamman.

Kerro meille Twitterissä

Lähetä palautetta twitterissä tägillä #uusihumak. Seuraamme kommenttejanne ja vastaamme teitä askarruttaviin kysymyksiin koko viikonlopun ajan. Iloisia surffaustuokioita. Viesteihinne vastaa @roexae eli Humakin viestintäpäällikkö Jarmo Röksä, joka kirjoitti tämänkin tekstin.