Uusi verkkokurssi seikkailukasvatuksen opetuksesta

Henkilöitä urheilukentällä.

Kesän 2020 uudet kurssit ovat nyt ostettavissa Humakin verkkokaupassa. Yksi uusista lisäyksistä on englanninkielinen seikkailukasvatuksen verkkokurssi ”Community Educators as Adventure Education Experts”, joka alkaa kesäkuussa ja päättyy elokuun puolivälissä.

Kurssilla syvennytään seikkailukasvatuksen saloihin, erityisesti yhteisöpedagogiikan opetuksellisesta näkökulmasta. Kurssi on avoin kaikille halukkaille.

Aiemmin kurssi on kuulunut pelkästään seikkailukasvatus-painotteisen yhteisöpedagogi (AMK) -tutkinnon opintoihin. ”Community Educators as Adventure Education Experts” -kurssi avaa seikkailukasvatuksen saloja myös muille kuin pääaineopiskelijoille.

Kurssin sisältö ja oppimistavoitteet

Kesän pituisen kurssin aikana opiskelijat tutustuvat seikkailukasvatuksen teoriaan, käytäntöihin ja erityisesti opetukselliseen puoleen. Opiskelijat syventyvät ehkäisevän työn monipuolisiin tarkoitusperiin. Ehkäisevä työ esimerkiksi tukee yksilöiden ja ryhmien kasvua ja kehitystä, edistää henkilökohtaista toimijuutta, vahvistaa yhteisöllisyyden kokemuksia ja yleistä hyvinvointia.

Kurssilla käsitellään myös seikkailukasvatuksen suhdetta yhteisöpedagogiikan eri muotoihin, kuten nuoriso- ja järjestötyöhön, koulutukseen, hyvinvointipalveluihin, ja luonto- ja seikkailupohjaiseen yrittäjyyteen.

Kurssin tavoitteena on parantaa opiskelijoiden tietämystä seikkailukasvatuksen ammatillisesta kentästä ja heidän kykyään tunnistaa seikkailukasvatuksellisten menetelmien hyödyt ja potentiaali yhteisöpedagogin työssä.

kurssi-kanootti-seikkailukasvatus
Kuva: Chris Thompson.

Ilmoittautuminen ja hinta

Kurssin ilmoittautumisaika on käynnissä 24.5. klo 23:59 saakka. Ilmoittautuminen tapahtuu Humakin verkkokaupassa.

Kokonaishinta kurssille on 75 euroa. Humak myöntää 50 % alennuksen eläkeläisille, työttömille työnhakijoille ja valmistuneille Humakin alumneille. Kopio eläkeläiskortista ja aktiivisestä työnhausta (sis. koodit 02 ja 05) tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen avoinamk@humak.fi. Todistukset on toimitettava Humakille seitsemän päivän sisällä maksutapahtumasta.

Vaakakuva: Agya Dhaugoda ja Kathy McKerrow.

Lisätietoja ja uutisia

Lisätietoja kurssista antaa lehtori Tero Lämsä (tero.lamsa@humak.fi / +358 400 349 363).