UusioUra-tapahtuma muuttaa käsityksiä yli 45-vuotiaista työntekijöistä

Taustalla pöytä, jossa on paljon tietokoneita, puhelimia ja kyniä. Päällä teksti

Kaapelitehtaalla 4.2.2020 järjestettävä UusioUra rekrytointi- ja valmennusmessut nostaa esiin suomalaisten työmarkkinoiden erityispiirteen, ikäsyrjinnän.

Rekrytoijille ja yli 45-vuotiaille työnhakijoille suunnattu tapahtuma keräsi viime vuonna lähes 5000 vierailijaa.

Tilaisuuden avaa työministeri Tuula Haatainen.

Kaapelitehtaalla Helsingissä järjestettävä tapahtuma on osallistujille ilmainen.

Humak on mukana UusioUrassa

Humanistinen ammattikorkeakoulu on tapahtumassa osastolla K2.

Esittelemme osastollamme avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaamme sekä 18.3. – 1.4.2020 yhteishaussa, erityisesti aikuisille hakijoille soveltuvaa tutkintoon johtavaa koulutustarjontaamme. Meiltä voi kysyä myös verkkotutkinnoistamme, joita voi suorittaa missä tahansa.

Oppilaitosten lisäksi tapahtuman näytteilleasettajina on työntekijöitä etsivien yritysten edustajia ja työllistymistä edistäviä organisaatioita ja säätiöitä.

Oman osaamisen päivittäminen koulutuksella ylläpitää työmarkkina-arvoasi

UusioUra -tapahtuman tavoitteena on muuttaa käsityksiä yli 45-vuotiaista työntekijöistä ja parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan. Ikäluokkien vähentyessä on yhä tärkeämpää, että työnantajat tarjoavat uramahdollisuuksia myös ruuhkavuotensa ylittäneille työntekijöille. Tutkimuksissa on todettu viisikymppisten olevan parhaassa työiässä.

Työelämä muuttuu nopeasti ja organisaatiomuutokset ovat arkipäivää. Työnantaja saattaa vaihtua ja urakehitys vaihtaa suuntaa useaankin kertaan työuran aikana. Työssä tarvittaviin tietoihin ja taitoihin tarvitaan jatkuvasti päivittämistä. Jatkuvasta- eli elinikäisestä oppimisesta on tullut tärkeä osa oman työmarkkina-aseman turvaamista.

Monipuolisia asiantuntijaluentoja työnhakemisen avuksi

Näyttelyosastoihin tutustumisen lomassa kannattaa varata aikaa asiantuntijaohjelman seuraamiseen. Päivän aikana saa vinkkejä muun muassa oman osaamisen markkinointiin ja työnhakuun, miten  kannattaa valmistautua työnantajan kohtaamiseen.

UusioUran ohjelmassa annetaan vinkkejä aikuisopiskeluun, uran vaihtoon ja uuden urapolun toteuttamiseen. Myös jaksamiseen ja työkyvyn ylläpitämiseen kiinnitetään huomiota.

Tutustu ohjelmaan

Tervetuloa!