Raaseporin muinaislinnoitus Liittyviä tiedostoja

Liittyvää sisältöä

Linkkejä:

Lue lisää Lights on! -hankkeesta

Raaseporin rauniolinnan julkisivulle etsitään oivaltavaa, linnan historiaan liittyvää valaistusideaa, jolla julkisivu verhotaan valotapahtumassa elokuussa 2017.

Kaikille avoin suunnittelukilpailu alkaa 18.5.2016 ja päättyy 2.9.2016. Lights on Raasepori! -kilpailun voittajatyö on esillä Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 ja mahdollisesti koko viikonlopun. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tilaisuuksia.

Voittajatyön suunnittelija saa 8000 euroa. Kilpailun raadissa on mukana kulttuuri- ja valaistusalan asiantuntijoita: valaistussuunnittelija Tarja Ervasti, vastaava tuottaja Indrek Leht Tallinn Valgusfestivalista, taiteellinen johtaja Ilkka Paloniemi Lux Helsingistä, Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Stuba Nikula, valaistussuunnittelija Jari Vuorinen Lighting Design Collectivesta ja puistonjohtaja Henrik Jansson Metsähallituksen luontopalveluista.

—Kilpailu on herättänyt jo ennakkoon kiinnostusta ja toivommekin mukaan mahdollisimman paljon osallistujia. Nyt on mahdollisuus yhdistää Raaseporin tapahtumarikas historia, rauniolinnan rosoiset muurit ja valoteoksen tekniset mahdollisuudet. Valoteokset kasvattavat suosiotaan ja haluamme tarjota yleisölle voimakkaan ja kauniin visuaalisen elämyksen ainutlaatuisessa ympäristössä, toteaa puistonjohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.

Valaistussuunnittelukilpailun toteuttavat Metsähallitus ja Humak. Lue lisää kilpailusta

Myös korusuunnittelukilpailu käynnissä

Lights on! -hanke etsii myös korua, joka symboloi Suomen ja Viron historiallisissa paikoissa asuvaa voimaa. Suunnittelukilpailuun voivat osallistua korusuunnittelijat, taiteilijat ja opiskelijat, jotka asuvat Suomessa ja Virossa. Lue lisää korusuunnittelukilpailusta

Historiaa uudessa valossa

Logosetti Lights on
Raaseporin linnan valaistuskilpailu ja korukilpailu ovat osa Metsähallituksen, Humakin, RMK:n ja Viljandin kulttuuriakatemian yhteistä Central Baltic -rahoitteista Lights On!–hanketta, joka etsii uusia muotoja elävöittää kahdeksaa historiallista kohdetta Suomessa ja Virossa, ja valottaa Itämeren koilliskolkan yhteistä kiehtovaa menneisyyttä.

Mukana ovat Suomesta Kuusiston piispanlinnan rauniot, Raaaseporin rauniolinna, Rapolan linnavuori ja Vallisaari Helsingin edustalla, sekä Virosta Neerutin linnavuori, Varbolan linnavuori, Lõhaveren linnoitus ja Keilan Joan historiallinen kartanopuisto.

Lights on! etsii näille muinaisille vallan linnakkeille uutta näkyvyyttä ja uusia kävijäryhmiä, ja luo näin historiallisten matkakohteiden verkostoa Suomen ja Viron välillä.
Tutustu kohteisiin: www.metsa.fi/lightson.

#Näkökulmaa – 3D-hahmot historian pelinappuloina

Lights on! -hankkeessa Humakin opiskelijat, opettajat ja yhteistyökumppanit kehittävät myös uudenlaisia osallistavia, pelillisiä ja yhteisöllisiä keinoja historiallisten paikkojen elävöittämiseen. #Näkökulmaa on täysin uudenlainen, eläytymispainotteinen peli, joka sijoittuu Metsähallituksen rauniolinnakohteille. Se yhdistelee eläytymistä, aarteenmetsästystä ja sosiaalista mediaa innovatiivisella tavalla. Asiantuntija Nina Luostarinen koordinoi Humakissa tätä hankkeen osaa jossa luodaan historiallisten matkakohteiden verkostoa Suomen ja Viron välillä.

Lue aiempi uutinen humak.fi sivulla:

Hahmot 3D-kuvauksissa – historia kohtasi tulevaisuuden

3D-kuvaukset Logomolla Lights on!
Historiallisten hahmojen 3D-kuvaukset Logomolla Lighs on! -hanke

Muita uutisia hankkeesta:

Lights on!

Valot syttyvät Suomelle