Vuodesta 2020 alkaen todistusvalinta on pääasiallinen väylä korkeakouluihin. Hakukohteisiin on edelleen käytössä myös valintakokeita.

Humakiin valitaan yli 50 prosenttia uusista opiskelijoista joko toisen asteen ammatillisella todistuksella (1.8.2015 jälkeen suoritettu, ei näyttötutkinto) tai ylioppilastutkintotodistuksella. Loput hakijoista valitaan valintakokeella.

Lisätietoja todistusvalinnasta ja AMK-valintakokeesta löydät sivulta www.ammattikorkeakouluun.fi.

Valtaosaan hakukohteista suoritetaan valtakunnallinen valintakoe

Keväällä 2020 Humak ottaa käyttöön valtakunnallisen AMK-valintakokeen. Hakija suorittaa kokeen vain kerran.

Valintakoe on sähköinen ja se tehdään hakijan omalla tietokoneella. Kokeessa mitataan hakijan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin.

Valintakoe suoritetaan valvotusti siinä ammattikorkeakoulussa ja valintakoepäivänä sekä kellonaikana, jonka hakija on valinnut yhteishakulomakkeella. Valintakoepaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koepaikkaa ei voi muuttaa yhteishakuajan päätyttyä.

Ylempi AMK-tutkintoihin, vieraskieliseen koulutukseen ja kulttuurituottajan verkkototeutukseen haetaan erillisillä valintakokeilla.

Kulttuurituotannon valintakokeista huomioitavaa – päivätoteutus käyttää valtakunnallista digikoetta

Humakin kulttuurituottajan päivätoteutus on mukana valintakunnallisessa sähköisessä valintakokeessa, toisin kuin muut kulttuurialan hakukohteet. Hakiessa mahdollisesti myös muihin kulttuurin kohteisiin, kannattaa huomioida eri hakukohteiden ilmoittamat valintakoepäivät. Näin välttää valintakoepäivien päällekkäisyydet.

Verkkototeutuksena suoritettava Kulttuurituottaja (AMK) ei ole mukana sähköisessä valintakokeessa. Valintatapa on kaksivaiheinen valintakoe: verkkokurssi ja etäyhteydellä suoritettava haastattelu.

Todistusvalinta ei ole käytössä Kulttuurituottaja (AMK) -tutkinnoissa.

Täytä hakemus Opintopolkussa

Yhteishaku alkaa 18.3.2020 kello 8.00 ja päättyy 1.4.2020 klo 15.00, www.opintopolku.fi. Hakulomake täytyy olla tallennettuna ennen hakuajan päättymistä.

Yhteishaussa voit valita kuusi hakukohdetta. Hakutoiveiden keskinäinen järjestys kannattaa miettiä tarkkaan, sillä priorisointi on sitova ja hakijalle tarjotaan ylintä hakutoivetta paikoista, joihin voit tulla valituksi. Hakutoivejärjestys ei voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Hakemaan pääset osoitteessa www.opintopolku.fi.

Mikäli sinulla on kysyttävää hakemisesta tai Humakin hakukohteista, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Lisätietoja

Hakuaikana vastaamme kysymyksiin verkkosivujemme CHAT-palvelussa ja hakijapalveluiden palvelukanavissa.

Hakijapalvelut: hakijapalvelut(at)humak.fi tai puh. 029 451 9300.

Lue lisää valintauudistuksesta: