Yhteishaku päättyi 31.3. kello 15.00 – lue hakijapalvelujemme ohjeet valintojen etenemisestä

Hakijapalvelut tiedottaa, kuvassa Humakin logo ja puhekuplan visertävä lintu.

Yhteishaku korkeakouluihin päättyi 31.3. kello 15.00. Lue hakijapalvelujemme suunnittelija Inka Rajamaan vinkit ja neuvot valintakokeista sekä valintaprosessin etenemisestä.

Humakin hakijapalvelut ja suunnittelija Inka Rajamaa, kokosi vinkkilistan ja ohjeita Humakiin hakeneille sekä tietoa valintaprosessin eri vaiheista.

Todistusvalinta ja valintakoe hakukohteittain

Humakin yhteisöpedagogi (AMK) järjestö- ja nuorisotyön päivä- ja MOVE (verkko) -koulutuksissa on käytössä todistusvalinta. Näissä hakukohteissa 60 prosenttia uusista opiskelijoista valitaan joko toisen asteen ammatillisella todistuksella (1.8.2015 jälkeen suoritettu, ei näyttötutkinto) tai ylioppilastutkintotodistuksella ja 40 prosenttia AMK-valintakokeen perusteella.

AMK-valintakoe on käytössä seuraavissa Humakin hakukohteissa:

Lisätietoja todistusvalinnasta ja AMK-valintakokeesta löydät www.ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

AMK-valintakoe, Humakin valintakoe tai valintakurssi – tarkista valintakoetapa eri hakukohteissamme

Valtakunnallisen AMK-valintakokeen lisäksi ammattikorkeakoulu voi käyttää myös omaa valintakoettaan määrittelemiinsä hakukohteisiin. Tällaisissa hakukohteissa ei käytetä ammattikorkeakoulujen yhteistä valintakoetta. Valinnat näihin kohteisiin toteutetaan Humakin oman valintakokeen perusteella.

Humakin omat valintakokeet ovat käytössä seuraavissa hakukohteissa:

Humakin Tulkki (AMK), viittomakielen tulkkaus, päivätoteutus -, Tulkki (AMK), tulkkaus ja kommunikaation ohjaus, monimuotototeutus -, Kulttuurituottaja (AMK) -verkkotutkinto -, Yhteisöpedagogi (AMK), työyhteisön kehittäjä (TYKE) – ja Yhteisöpedagogi (ylempi AMK). Valinnat toteutetaan näihin kohteisiin Humakin oman valintakokeen perusteella.

Tutustu verkossa suoritettavan valintakurssin ohjeisiin Opintopolussa hakukohteen tiedoissa Hakeminen -välilehdellä.

Verkossa suoritettava valintakurssi on käytössä seuraavissa hakukohteissa:

Yhteisöpedagogi (ylempi AMK) koulutuksen opiskelijat valitaan verkossa toteutettavan valintakokeen perusteella.

Tulkki (AMK), viittomakielen tulkkaus, monimuotototeutus (huom. poikkeava hakukelpoisuus) koulutukseen valitaan opiskelijat motivaatiokirjeen ja haastattelun perusteella.

Hakutoivejärjestyksellä on merkitystä. Pystyit hakemaan enintään kuuteen eri hakukohteeseen. Huomioi, että hakutoivejärjestystä ei voi muuttaa enää hakuajan päättymisen jälkeen ja mahdollinen opiskelupaikka määräytyy hakutoivejärjestyksen perusteella.

Sait vahvistuksen tallennetusta hakemuksestasi sähköpostiin. Hakemuksen tallennuksen jälkeen, sait ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin tekemästäsi hausta. Kannattaa tarkistaa myös roskaposti tai mainospostikansiot. Säilytä viesti, jotta sinulle jää talteen antamasi tiedot ja hakutoiveet.

Muista toimittaa hakulomakkeella pyydetyt liitteet annettuun määräpäivään mennessä. Voit tarkistaa hakulomakkeelta tai vahvistussähköpostista, mihin mennessä sinun täytyy toimittaa liitteet.

Kirjaa kalenteriisi valintakoepäivä/-t. Hakulomaketta täyttäessäsi otit mahdollisesti kantaa myös valintakoepäivään ja -suorituspaikkaan AMK-valintakokeen osalta. Luethan tarkkaan ohjeet valintakokeista,  ja huomioit, että ohjeita päivitetään tarvittaessa kevään aikana (esim. koronatilanteen myötä).

Tutustu huolella hakukohteesi opiskelijavalinnasta annettuihin ohjeisiin ja aikatauluun Opintopolussa hakukohteen tiedoissa Hakeminen -välilehdellä.

Mikäli sinulla on kysyttävää hakemisesta tai Humakin hakukohteista, voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Valintojen tulokset

Kevään toisessa yhteishaussa voit tulla valituksi vain ylimpään hakutoiveeseen, johon valintamenestyksesi riittävät. Alemmat hakutoiveesi peruuntuvat. Muista, että et voi muuttaa hakuaikana asettamaasi hakutoivejärjestystä enää hakuajan jälkeen.

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31.5.2021.

Valintakokeen valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.2021.

Lisätietoja

Vastaamme kysymyksiin Humakin hakijapalveluiden palvelukanavissa.

Hakijapalvelut: hakijapalvelut(at)humak.fi tai puh. 029 451 9300 (9-11 ja 13-15).

Sinitaustainen vaakabanneri Hakijan oppaasta. hakijanopas.humak.fi/.

Uutinen on julkaistu alunperin 24.3.2021 klo 11:15. Tekstimuutoksia tehty 30.3.2021 ja 31.3.2021 sekä uutisen sisältöä toimitettu haun päätyttyä 31.3.2021.